Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Je kan op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Voetgangerscirkel in Olen-Centrum kreeg opknapbeurt

07 september ’21 (di)
Op woensdag 15 september (nieuwe datum) om 14.00 uur wandelen de bewoners van wzc Zilverlinde de vernieuwde voetgangerscirkel in Olen feestelijk in. Dat is een korte wandellus van ongeveer 1 km die Olen-Centrum verbindt met het lokaal dienstencentrum Komie Geire en woonzorgcentrum Zilverlinde.

De wandeling is hoofdzakelijk bedoeld voor ouderen en hulpbehoevenden. Op deze route vind je immers geen obstakels of drempels. Ook zijn er voldoende rustplaatsen voorzien. De voetgangerscirkel ligt in een zogenaamde 'woonzorgzone', een gebied waar wonen en zorg optimaal op elkaar zijn afgestemd. Op deze manier wil het lokaal bestuur Olen er mee voor zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen in hun vertrouwde omgeving.

Nieuwe aansluiting na verhuis wzc Zilverlinde

In 2016 werd de voetgangerscirkel gerealiseerd. Korte tijd later verhuisde wzc Zilverlinde naar een nieuwe site aan de Berkenstraat. Het lokaal bestuur ging op zoek naar aansluitingsmogelijkheden op de bestaande voetgangerscirkel.

Het onverharde voetpad tussen Hoge Blokken en Rode Driezen vormde de ideale verbinding. Het lokaal bestuur onderzocht in overleg met de aanpalende eigenaars of de voetweg verlegd, verbreed en verhard kon worden. Er kwam heel wat studie- en onderhandelingswerk aan te pas om tot een oplossing te komen waarin alle partijen zich konden vinden. In maart vorig jaar werden de werken voltooid.

Ondertussen werd ook de trage weg tussen Rode Driezen en Berkenstraat heraangelegd met nieuwe betonklinkers. Zo is de voetgangerscirkel terug compleet en kan je veilig en zonder obstakels tot in het centrum wandelen. Je herkent de weg aan de koperen markeernagels op de grond.

Gewijzigde datum! In De Driehoek kon je lezen dat de bewoners van wzc Zilverlinde de vernieuwde voetgangerscirkel feestelijk inwandelen op 8 september. Omwille van het warme weer stelden we die wandeling een weekje uit. Je bent welkom om mee te gaan wandelen op woensdag 15 september om 14.00 uur.

Nieuwsoverzicht
kinknagels voetgangerscirkel

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Lokaal dienstencentrum Komie Geire

LCP