Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Je kan op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Tractorsluis aan Veldstraat nabij het kruispunt met Meren

08 september ’21 (wo)
Vorige zomer plaatsten we tijdelijke wegversmallingen in Meren en Veldstraat. Deze proefopstelling verwijderen we bij aanvang van de wegen- en rioleringswerken in Neerbuul. Op maandag 20 september komt er in de plaats een tijdelijke tractorsluis aan Veldstraat nabij het kruispunt met Meren.

Opnieuw gaat het om een proefopstelling.

Wat betekent deze opstelling?

Een tractorsluis is een constructie op de weg waardoor auto’s en andere voertuigen met meer dan twee wielen en een lage wegligging niet meer door kunnen.

Autoverkeer kan dus niet langer door tussen Meren en Veldstraat.

  • Bewoners en bezoekers van Veldstraat rijden via Geelseweg (N13).
  • Bewoners en bezoekers van Meren en Haperstraat rijden via Larumseweg.

Voor voetgangers, fietsers en landbouwverkeer is er geen impact: zij blijven door kunnen.

Waarom deze beslissing?

Het vele doorgaand verkeer in Meren en Veldstraat zorgt al jarenlang voor onnodige drukte en onveilige situaties door de hoge snelheden. Als antwoord hierop en na een participatietraject en buurtbevraging* plaatste het lokaal bestuur in de zomer van 2020 een proefopstelling met tijdelijke wegversmallingen.

Aangezien er tijdens de werken in Neerbuul nog meer sluipverkeer verwacht wordt in Meren en Veldstraat, vervangen we de versmallingen nu door een tijdelijke tractorsluis. Zo willen we het doorgaand verkeer in Meren en Veldstraat een halt toeroepen en de omgeving rustiger en veiliger maken.

* Tijdens een buurtbevraging in het voorjaar van 2020 toetsten we enkele voorstellen zoals wegversmallingen en een tijdelijke tractorsluis af om Meren en Veldstraat veiliger te maken. Evenveel gezinnen reageerden positief als negatief op de voorstellen waardoor het lokaal bestuur besliste om ze (eerst tijdelijke wegversmallingen en nu een tijdelijke tractorsluis) door te voeren.

Hoe nu verder?

In maart of april 2022 volgt er een nieuwe buurtbevraging over de situatie. De proefopstelling met de tractorsluis loopt uiterlijk tot 1 juni 2022. Daarna neemt het college een definitieve beslissing over de maatregelen die nodig zijn in Meren - Veldstraat.

Nieuwsoverzicht
tractorsluis

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
omgeving@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP