Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Je kan op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Bermmaaien gaat terug van start: wees voorzichtig

10 september ’21 (vr)
Vanaf 15 september gaat de groendienst opnieuw de bermen maaien. De maaiwerken starten om zeven uur ’s morgens en gaan door tot zes uur 's avonds. In totaal wordt er een zestal weken gemaaid.

Wees voorzichtig bij het inhalen

Het bermmaaien gebeurt met een tractor met een maai-arm. De tractor zelf trekt ook nog een opvangkar om het maaisel in op te vangen. Een groot gevaarte dus. Het passeren van deze combinatie is niet zonder gevaar. Als je met je wagen voorbijsteekt, moet je rekening houden met een lengte van vijftien meter. Kijk dus goed uit voor achterliggend en aankomend autoverkeer.

Fietsers, steek altijd voorbij langs links

Ben je met de fiets en moet je de maaier langs de achterkant voorbijsteken? Ga dan steeds langs links. Steek niet rechts voorbij of rij niet onder de maaiarm door. Dat is levensgevaarlijk: de kans is groot dat de medewerker je niet gezien heeft.

Nader je de bermmaaier langs de voorkant? Wuif naar de medewerker en zorg dat hij je gezien heeft. Hij stopt dan even met maaien om je veilig te laten passeren.

Veiligheidsmaaien langs fietspaden sinds midden augustus

Voor de veiligheid en het comfort van actieve weggebruikers pakt de Groendienst de bermen langs de fietspaden en – stroken al eerder aan. Deze vorm van veiligheidsmaaien is wettelijk toegestaan.

Nieuwsoverzicht
bermmaaien

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Technische Dienstverlening

LCP