Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Je kan op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Vernieuwde flyer van de molenroute

09 september ’21 (do)
Vandaag de dag telt de Kempen nog heel wat molens die ingezet kunnen worden voor het maalproces. De molenroute loodst je langs de mooiste molensites in Geel, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Olen, Vorselaar, Westerlo en Zandhoven.

De molens geven een typisch uitzicht aan de Kempen. Al in de vroege middeleeuwen doken de eerste watermolens op. Ze waren vaak eigendom van de lokale adel. De windmolen vormde een baken in het landschap. Hij stond ver van de woningen, op een plek waar de wieken de wind goed konden vangen. Sommige molens waren vervaardigd uit steen, andere uit hout. De molenaar had vaak een cruciale rol in het dorp.

Vernieuwde flyer

Toerisme Provincie Antwerpen bundelt vier fietslussen in een nieuwe flyer die je hier kan downloaden of gratis kan afhalen aan het onthaal van het gemeentehuis, bij de bibliotheek of bij Vrije Tijd. De Olense Buulmolen maakt deel uit van de Zuidoostelijke fietslus.

Nieuwsoverzicht
Cover fietsflyer

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

LCP