Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Grote hinder brug Hoogbuul op 24 maart en 6 en 20 april

  vervanghalte De Lijn wo 26 feb
  Van 24 maart tot en met 20 april vinden er werken plaats aan de brug aan Hoogbuul. Gemotoriseerd verkeer ondervindt hiervan een aantal dagen hinder. Voor fietsers en voetgangers verandert er niets.
 • Kom jij mee beweGen?

  G-sporter wo 26 feb
  Wil je een fit G-voel? En hou je ervan met anderen te beweGen? Kom dan meedoen met een nieuwe lessenreeks speciaal voor G-sporters! G-sport geeft mensen met een beperking de kans om hun talenten te ontplooien. Alle oefeningen worden aangepast op maat van elke sporter.
 • Lezing 'Hoe China onze toekomst bepaalt' door Stefan Blommaert

  © Stefan Blommaert wo 26 feb
  China drukt steeds meer zijn stempel op de wereldeconomie. Het is al lang niet meer alleen de fabriek van de wereld, ook eigen onderzoek en ontwikkeling floreren. Met die groeiende economische invloed wil het land zich ook op cultureel en politiek vlak laten gelden.
 • Benieuwd naar het menu van maart in restaurant Komie Geire?

  di 25 feb
  Raadpleeg het menu van maart en reserveer tijdig je plaatsje. Voor gemiddeld 9 euro (6 euro met vrijetijdspas) geniet je mee van een volwaardige driegangenmaaltijd.
 • Fietsomleiding door werken aan oever Kempisch Kanaal St.-Jozef-Olen

  fietsomleiding di 25 feb
  De Vlaamse Waterweg voert in de periode van 2 maart tot en met 30 mei herstellingswerken uit aan de oever van het Kempisch Kanaal ter hoogte van de brug in St.-Jozef-Olen. Voor fietsers geldt er een omleiding. In het najaar wordt een ander stuk van diezelfde oever onder handen genomen.
 • VACATURE: poetsmedewerker

  poetshulp di 25 feb
  Het lokaal bestuur Olen zoekt een deeltijds poetsmedewerker. Concreet sta je in voor de schoonmaak bij mensen thuis. Interesse in deze vacature? Lees snel verder!
 • Werken O.-L.-V.-Olen: infomarkt voor buurtbewoners en geïnteresseerden

  di 25 feb
  Over enkele maanden starten er werken in enkele straten in O.-L.-V.-Olen die hinder kunnen veroorzaken. Voor buurtbewoners en andere geïnteresseerden vindt er op donderdag 5 maart een infomarkt plaats.
 • Vergadering gemeenteraad op 4 maart 2020

  De gemeenteraad vergadert op 1 februari in het gemeentehuis. ma 24 feb
  De gemeenteraad vergadert op 4 maart om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Dorp 1. Je mag de openbare zitting bijwonen maar je mag niet mee in discussie gaan. De agenda kan je bekijken in onze raadpleegomgeving.
 • Vergadering raad voor maatschappelijk welzijn op 4 maart 2020

  De gemeenteraad vergadert op 1 februari in het gemeentehuis. ma 24 feb
  De raad voor maatschappelijk welzijn vergadert op 4 maart aansluitend op de vergadering van de gemeenteraad in de raadzaal van het gemeentehuis, Dorp 1. Je mag de openbare zitting bijwonen maar je mag niet mee in discussie gaan. De agenda kan je bekijken in onze raadpleegomgeving.
 • Workshop 'website en e-loket van Olen'

  ma 24 feb
  Je kan veel gewoon thuis via de computer regelen. In deze workshop leer je de website van Olen en het e-loket met zijn vele functies kennen. Breng eventueel je laptop of tablet mee.
 • Sociale kaart dementie wil wegwijzer zijn

  sociale kaart dementie vr 21 feb
  Als je voor het eerst geconfronteerd wordt met een “Er is iets niet pluis-gevoel”, weet je vaak niet waar je moet zijn met je vragen en je verhaal. Om je bij deze zoektocht te helpen, heeft het lokaal bestuur een aantal organisaties en voorzieningen op een rijtje gezet in de sociale kaart dementie.
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen voor de 36ste ronde van de provincie Antwerpen

  vr 21 feb
  Voor de organisatie van de 36ste ronde van de provincie Antwerpen is op 8 maart 2020 een stilstand- en parkeerverbod op de parking van lokaal dienstencentrum Komie Geire.
 • Bekijk de activiteitenkalender van maart van Komie Geire

  do 20 feb
  In maart staat er weer een bruisend programma op je te wachten in Komie Geire. Benieuwd?
 • Benieuwd naar het menu van maart in restaurant Komie Geire?

  do 20 feb
  Raadpleeg het menu van maart en reserveer tijdig je plaatsje. Voor gemiddeld 9 euro (6 euro met vrijetijdspas) geniet je mee van een volwaardige driegangenmaaltijd.
 • Gemeenteraadscommissie ruimtelijke ordening en openbare werken (RO&OW)

  do 20 feb
  Wil je de volgende gemeenteraadscommissie ruimtelijke ordening en openbare werken (RO&OW) bijwonen? Dat kan!
 • Uitzonderlijk geen turnen in Komie Geire en in sporthal

  do 20 feb
  De lesgeefster van het turnen is ziek. Hierdoor gaat de les in de sporthal en in Komie Geire op maandag 24 februari niet door. Vanaf maandag 2 maart kan je wel terug gewoon gaan turnen.
 • Grote hinder in Beilen: werken verplaatst van 18 februari naar 4 maart

  plan omleiding di 18 feb
  Op dinsdag 18 februari stonden er werken gepland aan de aansluiting van het rioleringsnet in Beilen, dit in het stuk tussen Spieker en Schoolstraat. Door onvoorziene omstandigheden raakte de aannemer niet ter plaatse. De werken zijn bijgevolg verplaatst naar woensdag 4 maart.
 • Infosessie 'Als kleine kinderen groot worden'

  Logo Week van de Keigezonde Kempen di 18 feb
  Van 1 tot 7 maart is het de Week van de Keigezonde Kempen. Deze actieweek gaat voor een gezondere levensstijl voor gezinnen. Er staan verschillende activiteiten op het programma, waaronder de gratis infosessie 'Als kleine kinderen groot worden' op maandag 2 maart.
 • Nieuwe vertraging voor werken in Olen-Centrum: weg blijft dicht

  werken Olen-Centrum di 18 feb
  De werken aan de doortocht in Olen-Centrum raken eind februari niet afgerond. De aannemer moet nog enkele taken uitvoeren vooraleer het verkeer in beide richtingen opnieuw door het dorp kan rijden.
 • VACATURE: coördinator bovenlokaal cultuurbeleid

  samenwerkingsverband Neteland ma 17 feb
  Samenwerkingsverband Neteland zoekt een coördinator bovenlokaal cultuurbeleid. Je werkt voor de projectvereniging Neteland.
 • VACATURE: beleidsmedewerker buurtgerichte zorg

  Vacature buurtgerichte zorg vr 14 feb
  Het lokaal bestuur Olen zoekt een beleidsmedewerker buurtgerichte zorg. Lijkt deze vacature iets voor jou? Lees dan verder!
 • VACATURE: beleidsmedewerker participatie en vrijwilligers

  Vacature participatie en vrijwilligers vr 14 feb
  Het lokaal bestuur Olen zoekt een beleidsmedewerker participatie en vrijwilligers. Lijkt deze vacature iets voor jou? Lees dan verder!
 • Last Living Souls naar de finale van 'Nief talent'

  Last Living Souls do 13 feb
  Op vrijdag 13 maart vindt de finale plaats van de eerste editie van 'Nief talent' in jeugdhuis Tiener in Herentals. Deze muziekwedstrijd is een organisatie van de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar.
 • Overzicht beslissingen gemeenteraad 8 januari 2020

  do 6 feb
  Wil jij weten wat de gemeenteraad heeft beslist op 8 januari 2020? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • Overzicht beslissingen raad voor maatschappelijk welzijn 8 januari 2020

  do 6 feb
  Wil jij weten wat de raad voor maatschappelijk welzijn heeft beslist op 8 januari 2020? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • Doe de woontest

  thuis in de toekomst di 4 feb
  Hoe we leven verandert razendsnel. Hoe we wonen ook. Maken we in de toekomst plaats voor meer groen? Hoe pakken we parkeerproblemen aan? Wordt het contact met onze buren beter? Kan iedereen straks te voet naar de supermarkt? Wat er allemaal anders wordt, is niet altijd even duidelijk.
 • Inschrijven voor Happen en Stappen vanaf 10 februari

  happen en stappen in Olen ma 3 feb
  Deze eerste editie van Happen en Stappen van dit jaar is op zaterdag 25 april. Verwacht je aan een gegidste wandeling van ± 7 km doorheen Olen, gekruid met een hapje en overgoten met een drankje.
 • Zesde AED-toestel in Olen kan je lenen voor je evenement

  AED-toestel ma 3 feb
  Plan je een (sport)evenement en verwacht je veel volk? Reserveer dan het mobiel AED-toestel via het e-loket op deze pagina. Let op: om het toestel te kunnen lenen, moet iemand van jouw organisatie beschikken over een attest ‘Reanimeren en defibrilleren’ van het Rode Kruis.
 • Tentoonstelling Olense fotografen: Lier, stad aan het water

  Olense fotografen op stap in Lier za 1 feb
  Onder laaghangende grijze wolken brachten de Olense vrijwillige fotografen dit najaar een bezoek aan Lier. Het resultaat van hun tocht kan je tijdens de openingsuren in februari en maart komen bezichtigen in de raadzaal van het gemeentehuis.
 • Publieke inspraak over het plan-MER voor het Beleidsplan Ruimte provincie Antwerpen

  di 28 jan
  De provincie Antwerpen maakt een Beleidsplan Ruimte op om te zorgen dat in de toekomst voor iedereen plaats is om te wonen, te werken en te leven. Wil jij aangeven welke milieueffecten extra onderzocht moeten worden of wil jij voorstellen formuleren? Neem dan deel aan de inspraakprocedure.
1-30 Van 48
LCP