Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Sluitingsdagen eindejaarsperiode

  fijne eindejaarsfeesten za 15 dec
  Alle diensten van het lokaal bestuur zijn gesloten op 24 en 31 december vanaf 12.00 uur en op 25 en 26 december en 1 en 2 januari. We wensen je fijne eindejaarsfeesten.
 • Samenstelling bijzonder comité voor de sociale dienst voor 2019-2024

  vr 14 dec
  De samenstelling van het bijzonder comité voor de sociale dienst voor 2019-2024 is bekend.
 • Vacatures: Allround ICT-medewerker, Medewerker Burgerzaken en Expert Personeelsadministratie

  Vacture vr 14 dec
  Het lokaal bestuur van Olen is op zoek naar een Allround ICT-medewerker, een Medewerker Burgerzaken en een Expert Personeelsadministratie. Wil je meer weten?
 • Eedaflegging burgemeester

  eedaflegging burgemeester Seppe Bouquillon do 13 dec
  Burgemeester Seppe Bouquillon legde dinsdagvoormiddag de eed af bij gouverneur Cathy Berx met oog op de nieuwe bestuursperiode die 1 januari 2019 van start gaat. Ook de volgende zes jaar blijft hij burgemeester van Olen. (foto: Joris Herregods)
 • Lokaal bestuur moedigt bedrijven aan om duurzamer te werken

  di 11 dec
  Elk Olens bedrijf dat zich inschreef en geselecteerd werd voor het proefproject ‘Energie voor de KMO’, kan een terugbetaling aanvragen bij het lokaal bestuur voor de kosten van de pre-screening (500 euro). Voorwaarde is dat ze een of meer voorstellen uit het screeningsrapport zullen uitvoeren.
 • Inspraak nieuw speelterrein Vierbeuk

  ma 10 dec
  Heb jij een beeld van hoe het gloednieuwe speelterrein in Vierbeuk er moet uitzien? Weet jij welke speelelementen zeker aanwezig moeten zijn om jouw (toekomstige) (klein)kinderen te entertainen? Dan horen we op woensdag 19 december graag jouw mening.
 • Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 december 2018

  Lees het verslag van de gemeenteraad. ma 10 dec
  Het verslag van de voorbije gemeenteraad is beschikbaar.
 • Verslag van de zitting van 6 december 2018 van de raad voor maatschappelijk welzijn

  Lees het verslag van de raad voor maatschappelijk welzijn. ma 10 dec
  Je kan nu het verslag van de voorbije zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn raadplegen.
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen op 15 en 16 december 2018 voor de kerststallentocht

  do 6 dec
  Voor de organisatie van de kerststallentocht op 15 december zijn er op 15 en 16 december 2018 tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht op verschillende plaatsen in de gemeente.
 • Bekijk de activiteitenkalender van december van Komie Geire

  wo 5 dec
  In december staat er weer een bruisend programma op je te wachten in Komie Geire. Benieuwd?
 • De bib verkoopt afgevoerde reisgidsen

  wo 5 dec
  Van 17 december tot en met 12 januari kan je in de bib verschillende reisgidsen kopen. Het zijn reisgidsen die minstens vijf jaar oud zijn en in de bib zijn vervangen door recentere exemplaren. De afgevoerde reisgidsen kosten 50 cent per boek.
 • Lees een boek uit een van de drie minibibs

  mini bibjes in Olen wo 5 dec
  De winter is het ideale seizoen om te gaan lezen: kaarsjes aan, grote kop thee erbij en lekker in de zetel onder een dekentje wegkruipen met een spannend boek. Wist je trouwens dat je gratis boeken kan meenemen uit de minibibjes?
 • Kempens Karakter lanceert nieuwe kerstbrochure

  Foto Peter Goossens di 4 dec
  De kerststallencultuur is vooral in de Kempen nog erg aanwezig en daar mogen we best trots op zijn. Daarom bundelde Kempens Karakter de kerststallen uit de regio in een handige overzichtsbrochure. Ook onze kerststallentocht en de kerstmarkten vind je in de brochure terug.
 • Neteland wil het nieuwe jaar inzetten zonder privévuurwerk

  Ik knal zonder vuurwerk di 4 dec
  Brandweerzone Kempen roept dit jaar met haar eindejaarcampagne ‘Ik knal zonder vuurwerk’ opnieuw op om tijdens de eindejaarsfeesten zelf geen vuurwerk af te steken. De gemeenten van het Neteland ondersteunden van bij het begin die oproep, maar willen dit jaar nog een stapje verder gaan.
 • Creatievelingen gezocht voor Olense Dag voor Amateurkunsten

  ma 3 dec
  Ben jij in je vrije tijd bezig met beeldende kunst, muziek, theater, poëzie, fotografie, of…? En zie je het wel eens zitten om daarmee naar buiten te komen? Kom dan op zondag 6 januari om 10.00 uur naar het WAK-café en verneem meer over de Olense Dag voor Amateurkunsten.
 • Welke kampioenen verdienen in de bloemetjes gezet te worden?

  zo 2 dec
  Op vrijdag 22 februari is er opnieuw een kampioenenviering. Ken jij iemand die in 2018 een bijzondere prestatie heeft neergezet of een kampioenschap heeft gewonnen? Zorg dat hij of zij mee op het podium kan schitteren en bezorg ten laatste op 11 januari de gegevens aan Vrije Tijd.
 • Infosessie 'Hou je huis gezond, kies bewust' op 18 december

  za 1 dec
  Gemiddeld zit je 20 uur per dag binnen. Leer daarom hoe je werk maakt van een gezonde woning en waarom dat belangrijk is. De infosessie toont je ook hoe je de luchtkwaliteit in huis kan verbeteren door bewust te kiezen voor bepaalde producten of materialen.
 • Op zoek naar rustige plaats om te studeren? Ga naar de bib

  studeren in de bib za 1 dec
  Het jaareinde betekent ook de start van de blok- en examenperiode. Word je thuis of op kot te veel afgeleid? Van 10 december tot en met 20 januari kan je in alle rust gaan studeren in de lees- en bovenzaal van de bib. Je kan er werken met je eigen laptop of tablet. We voorzien gratis wifi.
 • Activiteiten voor kinderen tijdens de kerstvakantie

  2018 kerstvakantie Neteland vr 30 nov
  Op zoek naar een leuke activiteit tijdens de kerstvakantie? Er valt weer heel wat te beleven voor kleuters, kinderen van de lagere school en tieners in het Neteland. Ontdek snel het volledige programma.
 • Elf Olenaars behaalden inburgeringsattest

  vr 30 nov
  Mensen van buitenlandse herkomst die een toekomst willen uitbouwen in België, kunnen het inburgeringstraject volgen. Het bestaat uit een basiscursus Nederlands en een cursus Maatschappelijke Oriëntatie. In 2018 rondden 11 Olenaars dit traject succesvol af en behaalden ze een inburgeringsattest.
 • Nieuwjaarszangers welkom? Hang affiche voor je raam

  nieuwjaarke zoete vr 30 nov
  Op maandag 31 december trekken heel wat kinderen door de straten van Olen. Wil jij de nieuwjaarszangertjes duidelijk maken dat ze bij jou welkom zijn? Hang dan zeker de affiche voor je raam. Je vindt deze in De Driehoek van januari. Kan je niet wachten tot dan? Download ze nu al via deze pagina.
 • Proef de kerstsfeer tijdens kerststallentocht op 15 december

  Kerststallentocht op 15 december vr 30 nov
  Dompel je op zaterdag 15 december volledig onder in de kerstsfeer. Bezoek de mooie en gezellige kerststallen te voet, per fiets of met de huifkar. De deelnemende buurtcomités en verenigingen zorgen voor een gezellige sfeer en lekkere hapjes en drankjes.
 • Tentoonstelling 'De bonte bende'

  De bonte bende vr 30 nov
  Van 3 december tot 5 januari kan je in de bib de rondreizende tentoonstelling van prentenboekenillustrator Rosemarie De Vos komen bekijken.
 • Kom mee praten over ouder worden - Zestigers en tachtigers van hier

  zestigers en tachtigers wo 28 nov
  Ben jij tussen de 60 en 65 of een 80-plusser en lijkt het jou wat om samen met andere leeftijdsgenoten te praten over jouw dromen, plannen en zorgen? Laat dan ten laatste op 20 januari iets weten aan de medewerkers van Komie Geire.
 • Vergadering gemeenteraad op 5 december 2018

  De gemeenteraad vergadert op 1 februari in het gemeentehuis. di 27 nov
  De gemeenteraad vergadert op woensdag 5 december 2018 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Dorp 1, 2250 Olen. Iedereen mag de openbare zitting bijwonen, je mag echter niet tussenbeide komen.
 • Vergadering raad voor maatschappelijk welzijn op 6 december 2018

  Het gemeentehuis di 27 nov
  De raad voor maatschappelijk welzijn vergadert op 6 december 2018 om 20.00 uur in de raadzaal van het sociaal huis, Lichtaartseweg 9. Iedereen mag de openbare zitting bijwonen. Je mag echter niet tussenbeide komen.
 • herbruikbaar of niet: alle kledij mag nu naar kledingcontainer

  ma 26 nov
  Voortaan kan je ook versleten kleding, schoenen, handdoeken, lakens en andere stoffen kwijt in de textielcontainers. Bied je textiel altijd aan in een gesloten zak, alleen zo behoudt het zijn waarde.
 • Benieuwd naar het menu van december in restaurant Komie Geire?

  do 22 nov
  Raadpleeg het menu van december en reserveer tijdig je plaatsje. Voor gemiddeld 8 euro geniet je mee van een volwaardige driegangenmaaltijd. Met Kerstmis is het restaurant gesloten.
 • Hoe Olen in 2018 een bijdrage leverde aan meer internationale rechtvaardigheid

  Olen helpt (in) de wereld wo 21 nov
  We willen verder kijken dan de grenzen van onze eigen gemeente. Olen staat immers niet los van de buitenwereld. Via het mondiaal beleid leveren we een bijdrage aan internationale rechtvaardigheid. De Noord-Zuidraad en de Olense Oxfam Wereldwinkel zijn hierbij belangrijke partners.
 • Nieuw AED-toestel aan ontmoetingscentrum De Vrede

  di 20 nov
  Sinds kort hangt ook in ontmoetingscentrum De Vrede een AED-toestel. Dat brengt de teller op drie toestellen, verspreid over Olen. Een AED-toestel dient een elektrische schok toe aan het hart bij levensbedreigende hartritmestoornissen.
1-30 Van 36
LCP