Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • VACATURE: poetsmedewerker bij mensen thuis

  Poetsmedewerker ma 1 mrt
  Lokaal bestuur Olen zoekt een poetsmedewerker voor de schoonmaak bij mensen thuis. Interesse?
 • Breng je ongestreken was opnieuw naar Komie Geire vanaf 1 maart

  breng je was naar komie geire vr 26 feb
  Vanaf 1 maart kan je opnieuw dagelijks je wasgoed binnenbrengen in lokaal dienstencentrum Komie Geire. De medewerkers van 't Gerief nemen deze onder handen en leveren deze een week later mooi gestreken terug af. Betalen doe je met dienstencheques.
 • Overlegcomité beslist: maatregelen blijven behouden, enkel alle niet-medische contactberoepen mogen weer open

  vr 26 feb
  Het Overlegcomité zat op vrijdag 26 februari opnieuw samen om te bekijken of er versoepelingen mogelijk zijn. Omdat het aantal besmettingen nog steeds te hoog is en het aantal ziekenhuisopnames terug toeneemt, heeft het Overlegcomité ervoor gekozen om voorzichtig te zijn en te blijven.
 • STUDENTENJOB: groendienst

  Jobstudent groendienst vr 26 feb
  Ben je op zoek naar een studentenjob waarbij je de handen uit de mouwen steekt terwijl je van het mooie weer geniet? Ga dan aan de slag als jobstudent bij onze groendienst.
 • Digitale detox tijdens Earth Hour op zaterdag 28 maart

  do 25 feb
  Leg op zaterdag 28 maart van 20.30 tot 21.30 uur alle schermpjes opzij en doe mee met de digitale detox van Earth Hour.
 • Gastgezinnen gezocht voor de huiskamervoorstellingen

  huiskamervoorstellingen do 25 feb
  In het najaar zorgt vzw Keizer Karel Olen weer voor een reeks huiskamervoorstellingen. Dat zijn kleinschalige muziekoptredens of theatervoorstellingen die telkens op een donderdagavond plaatsvinden. Lijkt het je wel iets om je huiskamer open te stellen voor cultuur en een dertigtal Olenaars?
 • Idee over hoe je Olen nog aangenamer kan maken? Vraag een projectsubsidie aan

  do 25 feb
  Ben jij een vat vol ideeën en wil je een project, een nieuw buurtinitiatief of een evenement op poten te zetten? Of ben je van plan om iets in te richten wat nog nooit in Olen werd georganiseerd? Dan kan je daarvoor beroep doen op projectsubsidies.
 • Jeugdboekenmaand 2021 – Lezen is een feest

  Lezen is een feest do 25 feb
  Elk jaar in maart is het groot feest in de bib. Dit is al jarenlang een sterke traditie: leuke voorstellingen, straffe verhalen, meezingliedjes, vrolijke kinderstemmen. Door corona kan het dit jaar niet op die manier. En dat is jammer. Maar lezen is en blijft nog steeds een feest!
 • Walter van den Broeck viert 80ste verjaardag met nieuw boek ‘Crossroads’

  crossroads do 25 feb
  Op 28 maart mag Walter van den Broeck maar liefst 80 kaarsen uitblazen. Dat viert hij met een nieuw boek ‘Crossroads’, ondertussen zijn 29ste roman. Het boek is binnenkort ook beschikbaar in de bib.
 • Pedicure in lokaal dienstencentrum start terug vanaf 9 maart

  pedicure start opnieuw op di 23 feb
  Vanaf 9 maart neemt voetverzorgster Kimy je voeten opnieuw grondig onder handen. Een sessie van 45 minuten kost 18 euro. Kimy is elke dinsdag tussen 13.00 en 17.00 uur aanwezig. Reserveer vooraf je plaatsje via Komie Geire, 014 26 41 14.
 • Stel je kandidaat voor de Olense cultuurprijzen 2021

  stel je kandidaat voor de cultuurprijs di 23 feb
  Elke twee jaar reikt het lokaal bestuur een cultuurprijs uit aan een persoon en aan een vereniging die zich verdienstelijk hebben gemaakt op cultureel vlak. Ken je iemand die voor de cultuurprijs in aanmerking komt? Nog tot en met 23 april kan je zelf kandidaten voordragen.
 • Vrijwilligers bezoeken binnenkort alle Olense 70-jarigen

  huisbezoek senioren di 23 feb
  Heb jij interesse om volgend jaar als vrijwilliger op bezoek te gaan bij Olense 70-jarigen? Laat het ons weten. Tijdens een gesprek pols je naar hun verwachtingen en vragen. Op deze manier weten we wat er bij hen leeft en kunnen we zorgen voor de juiste zorg en ondersteuning.
 • Gratis telefonische rechtshulp via jurist lokaal bestuur

  ma 22 feb
  Heb je de komende weken juridische ondersteuning nodig, bijvoorbeeld bij het opstellen van brieven, juridische argumentatie of contracten? De jurist van het lokaal bestuur is na een periode van afwezigheid terug bereikbaar.
 • Olense Buulmolen aan Industrielaan voorlopig beschermd monument

  ma 22 feb
  De Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed paste op 22 december 2020 het beschermingsstatuut voor de molen in Olen aan waardoor hij nu voorlopig beschermd is als monument. Het lokaal bestuur start een openbaar onderzoek.
 • Schrijvers, stemacteurs en beeldende kunstenaars gezocht voor podcast ‘Het bankje’

  Podcast het bankje ma 22 feb
  Tijdens de zomer van 2020 kon je op verschillende plaatsen in Olen de boeiendste verhalen ontdekken vanop een bankje. Op elke bank vond je een QR-code die je scande met je smartphone of je tablet waarna je de meest intieme, bizarre en aangrijpende dialogen kon beluisteren.
 • Volg de gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn van woensdag 3 maart via livestream

  ma 22 feb
  Op woensdag 3 maart om 20.00 uur is er een nieuwe vergadering van de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn. Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is er geen fysieke bijeenkomst. De leden vergaderen online via Microsoft Teams. Je kan de zittingen live volgen.
 • Digitale vormingen en praatgroepen voor mantelzorgers

  za 20 feb
  Ook in maart zijn er heel wat infomomenten gepland voor mantelzorgers waarbij je niet alleen kennis opdoet maar waarbij je ervaringen kan uitwisselen en steun kan vinden in de groep.
 • Hinder op E313 in beide richtingen door herstellingswerken aan brug E313 in Westerlo

  wo 17 feb
  Vanaf maart 2021 voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer enkele nodige herstellingswerken uit aan de E313-brug over de Gemeentestraat in Westerlo (bij complex 23 Geel-West).
 • Digitale fototentoonstelling ‘Olen in lockdown’

  ma 15 feb
  In een anders zo bruisend Olen heerste er het afgelopen jaar een andere sfeer. Omdat beelden meer zeggen dan woorden, blikken we in maart terug op deze periode met een digitale tentoonstelling op onze Facebookpagina. Ook jouw foto's kunnen hierin een plaats krijgen.
 • Hou Olen mee proper

  hou Olen mee proper zo 14 feb
  We kregen de laatste tijd regelmatig meldingen van sluikstorten of geluidsoverlast rond de glasbollen. Daarom zetten we de regels nog eens graag voor je op een rijtje.
 • Nieuwe PMD-zak vanaf 1 maart

  nieuwe pmd zak zo 14 feb
  In de PMD-zak mochten tot nu toe enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons. Vanaf 1 maart kan je er ook alle huishoudelijke plastic verpakkingen in kwijt. Allemaal samen in dezelfde zak.
 • Lokaal bestuur koopt gronden Linda Olen over

  do 11 feb
  Het lokaal bestuur zet in op kwaliteitsvolle vrijetijdsinfrastructuur en op de ondersteuning van het verenigingsleven. De aankoop van recreatiegronden die nu nog in het bezit zijn van verenigingen, waaronder KFC Linda Olen, kan daaraan een sterke bijdrage leveren.
 • Oproep: hou jij een vrijwillig oogje in onze klassen?

  scholen dringend op zoek naar vrijwilligers do 11 feb
  Wil jij in deze coronatijd het onderwijs helpen wanneer de scholen geen vervanging vinden? De Olense gemeentescholen en Vrije basisschool De Toermalijn zijn dringend op zoek naar vrijwilligers met een hart voor kinderen die kunnen inspringen als de juf of meester afwezig is.
 • Subsidie voor duurzame infrastructuurwerken TC Olen

  do 11 feb
  TC Olen bouwde met steun van het lokaal bestuur twee terreinen om tot all weather courts zodat hun leden in alle omstandigheden hun sport kunnen beoefenen. Met deze infrastructuursubsidies wil het bestuur erkende verenigingen die duurzaam (ver)bouwen een duwtje in de rug geven.
 • Olen blijft groeien - 12.613 inwoners op 1 januari

  wo 10 feb
  Op 1 januari telde Olen 12.613 inwoners. Dat is een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar. Er kwamen in 2020 maar liefst 100 baby's bij. Er waren 107 overlijdens. 676 mensen kwamen in Olen wonen terwijl 630 Olenaars verhuisden naar een andere gemeente.
 • Trotseer met je wagen veilig de winter met deze twaalf tips

  wo 10 feb
  Winter betekent traditioneel dat de omstandigheden voor je auto wat zwaarder zijn dan anders. Je wagen moet immers dagelijks lagere temperaturen, gladheid, regen- of sneeuwval doorstaan. Hoe zorg je dat je auto de winter goed trotseert? Wij hebben enkele handige tips voor jou.
 • VACATURE: aankoopcoördinator

  Vacature medewerker aankoop en overheidsopdrachten di 9 feb
  Het lokaal bestuur Olen zoekt een aankoopcoördinator. Lijkt deze vacature iets voor jou? Lees dan verder!
 • Overzicht beslissingen gemeenteraad 6 januari 2021

  do 4 feb
  Wil jij weten wat de gemeenteraad heeft beslist op 6 januari 2021? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • Overzicht beslissingen raad voor maatschappelijk welzijn 6 januari 2021

  do 4 feb
  Wil jij weten wat de raad voor maatschappelijk welzijn heeft beslist op 6 januari 2021? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • Kempense online erfgoeddatabank: duik mee in het verleden

  Afbeelding erfgoeddatabank Kempenserfgoed.be wo 3 feb
  Drie Kempense erfgoedcellen lanceren een nieuw online erfgoedportaal waar zoveel mogelijk erfgoedinformatie uit en over de Antwerpse Kempen op één plek te vinden is. www.kempenserfgoed.be is het eerste erfgoedportaal in Vlaanderen dat zoveel verschillende databanken bundelt op een platform.
1-30 Van 33
LCP