Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Vacature: beleidsmedewerker mobiliteit en verkeer

  Vacture vr 16 mrt
  Het lokaal bestuur van Olen is op zoek naar een beleidsmedewerker mobiliteit en verkeer voor een vaste, voltijdse job. Wil je meer weten?
 • Verslag raad voor maatschappelijk welzijn 8 maart 2018

  Lees het verslag van de raad voor maatschappelijk welzijn. wo 14 mrt
  Je kan nu het verslag van de voorbije raad voor maatschappelijk welzijn raadplegen.
 • Verslag gemeenteraad 7 maart 2018

  Lees het verslag van de gemeenteraad. ma 12 mrt
  Het verslag van de voorbije gemeenteraad is beschikbaar.
 • Olensteenweg krijgt betonverharding

  do 8 mrt
  Sinds midden januari worden er herstellingswerken uitgevoerd aan de riolering en het wegdek aan het kruispunt Olensteenweg/Heidestraat in Lichtaart. Bij gunstige weersomstandigheden start de aannemer vrijdag 9 maart met het plaatsen van beton.
 • Lezing 'Grootouder zijn in deze tijd'

  grootouder zijn in deze tijd ma 5 mrt
  Wetende dat je kleinkinderen in deze materialistische samenleving vaak alles ontvangen maar het soms moeilijk hebben met zingeving, wat kunnen of moeten grootouders dan bijdragen of betekenen? Je ontdekt het tijdens de lezing ‘Grootouder zijn in deze tijd’.
 • Gezocht: gastgezinnen voor huiskamervoorstellingen

  Schrijf je in voor de huiskamervoorstellingen za 3 mrt
  Het succes van de voorbije huiskamervoorstellingen bewijst dat dit soort van intieme voorstellingen erg in de smaak valt bij de Olenaars. Misschien heb jij ook al een huiskamervoorstelling bijgewoond en zie je dat bij jouw thuis ook wel zitten?
 • Collectie van de bib wordt uitgebreider

  interbibverkeer do 1 mrt
  Ben je op zoek naar een bepaald boek, dvd of cd en heeft de bib van Olen dit niet in haar collectie? Raadpleeg dan de catalogus van de andere Neteland-bibliotheken. Voortaan kan je gratis materiaal laten overkomen.
 • Fietspunt in Olen

  fietspunt in Olen do 1 mrt
  Vanaf dit jaar heeft ook Olen een Fietspunt aan het station. De medewerkers van dit Fietspunt verwijderen geregeld sluikafval en onkruid, zorgen ervoor dat de fietsen goed in de rekken staan, houden een oogje in het zeil om vandalisme of diefstal te voorkomen,….
 • Jeugdboekenweek - ‘Eureka! Wetenschap & Techniek’

  eureka! do 1 mrt
  De jeugdboekenmaand is een jaarlijks festijn. Van maandag 12 maart tot en met vrijdag 30 maart kan je onmogelijk de bib voorbijlopen zonder aanstekelijke kinderlachjes te horen. Het thema van de jeugdboekenmaand dit jaar is ‘Eureka! Wetenschap & Techniek’.
 • Lokaal bestuur op zoek naar duidelijke visie op hulp- en dienstverlening

  waar staat het lokaal bestuur voor? do 1 mrt
  In 2015 integreerden gemeente en OCMW. Samen vormen zij het lokaal bestuur Olen. Olen was daarmee één van de eersten om deze integratie te voltooien, een integratie die verplicht wordt vanaf 2019.
 • Vakantieaanbod voor kinderen in de paasvakantie

  paasvakantie do 1 mrt
  Zin in een leuke activiteit tijdens de paasvakantie? Schrijf je dan vanaf zaterdag 10 maart 9.00 uur online in voor één van de activiteiten van het lokaal bestuur tijdens de tweede week van de paasvakantie. Inschrijven aan het loket van Vrije Tijd kan vanaf maandag 12 maart 9.00 uur.
 • Zwerfvuilactie bedrijventerreinen: doet jouw bedrijf ook mee?

  do 1 mrt
  De Kempense ondernemers geven voor de derde keer een krachtig signaal tegen zwerfvuil. Op donderdag 19 april organiseert onze gemeente samen met IOK, IOK Afvalbeheer en Voka Kempen opnieuw een zwerfvuilactie op de Kempense bedrijventerreinen. Doe ook met jouw bedrijf mee.
 • Happen en Stappen uitverkocht

  Happen en stappen editie 2017 wo 28 feb
  Sinds maandag 26 februari kan je je inschrijven voor de eerste Happen en Stappen die plaatsvindt op zaterdag 21 april. Intussen zijn alle tickets de deur uit.
 • Lees De Driehoek van maart online

  wo 28 feb
  De Driehoek van maart kan je nu raadplegen op onze website.
 • Earth Hour: doof zaterdag 24 maart de lichten

  earth hour di 27 feb
  Naar jaarlijkse gewoonte doet het lokaal bestuur van Olen mee aan Earth Hour, dat dit jaar plaatsvindt op zaterdag 24 maart tussen 20.30 en 21.30 uur. De lichten van het gemeentehuis, het sociaal huis, de kerken en verschillende monumenten worden dan gedoofd in het kader van Earth Hour.
 • Maak zelf een paasboeket

  maak zelf een paasboeket di 27 feb
  Maak zelf je eigen paasboeket. Het maakt niet uit of je ervaring hebt met bloemschikken. Iedereen kan meedoen. De lesgever zorgt zelf voor alle materiaal. Jij hoeft niks mee te brengen. Aan het einde van de avond ga je gegarandeerd met een mooi bloemstuk naar huis.
 • Pak energievreters en sluipverbruik aan

  pak energievreters aan di 27 feb
  Gemiddeld geeft een Vlaams gezin tot wel 150 euro onnodig uit aan energie. Jawel, je leest het goed: 150 euro, zomaar, voor niets. De grote schuldigen zijn energievreters en sluipverbruikers. Hoog tijd om daar iets aan te doen.
 • Gemachtigd opzichter: iets voor jou?

  vr 23 feb
  Heb jij nog vrije tijd over en lijkt het jou wel wat om mee te werken aan een veilige schoolomgeving? Ga dan aan de slag als gemachtigd opzichter. Als dank voor je inzet ontvang je een vrijwilligersvergoeding.
 • LV Op 't Roodt: bekendmaking omgevingsvergunningsaanvraag en openbaar onderzoek

  vr 23 feb
  Het lokaal bestuur deelt mee dat LV Op 't Roodt, Roerdompstraat 1, 2250 Olen, een aanvraag voor een omgevingsvergunning heeft ingediend.
 • Decreet Lokaal Bestuur door parlement goedgekeurd

  wo 21 feb
  Vanaf zondag 25 februari spreken we niet langer van een secretaris en een financieel beheerder, maar over de functies algemeen directeur en financieel directeur voor de hele gemeentelijke organisatie. Alle andere wijzigingen inzake het Decreet Lokaal Bestuur gaan in vanaf dinsdag 1 januari 2019.
 • Nieuw bevolkingsrecord: nu met 12.482 Olenaars

  We zijn met 12.375 Olenaars. wo 21 feb
  Olen blijft een aantrekkelijke gemeente. Het bevolkingsaantal neemt nog steeds toe.
 • Tweede lessenreeks voetbaltechniektraining

  De lessenreeks is ook geschikt voor niet-voetballers! wo 7 feb
  Vanaf april start het lokaal bestuur Olen met een tweede lessenreeks voetbaltechniek. Deze bestaat uit tien lessen en is bedoeld voor alle kinderen van 8 tot 12 jaar, dus ook voor niet-voetballers.
 • Aanpassing opcentiemen onroerende voorheffing 2018

  ma 5 feb
  Jaarlijks moet je voorheffing betalen op je onroerende goederen,zoals gronden en gebouwen. Het Vlaams Gewest heeft beslist om de eigen onroerende voorheffing te verhogen. Om ervoor te zorgen dat jij evenveel aan de gemeente betaalt, besliste het lokaal bestuur om de eigen opcentiemen te verlagen.
 • Olense fotografen richtten hun lens op de hoofdstad

  uitstap naar Brussel do 1 feb
  De Olense vrijwillige fotografen trokken het voorbije najaar naar Brussel en maakten prachtige beelden in onze hoofdstad. Benieuwd naar het resultaat? Kom dan in februari en maart de fototentoonstelling in het gemeentehuis bekijken tijdens de openingsuren.
 • Themawandelingen 2018

  Een beetje stappen en dan stoppen om wat te happen. Dat is het recept. do 1 feb
  Naast de gekende happen en stappen zal er in 2018 ook een tuinwandeling en een muziekwandeling plaatsvinden. Hier bezoek je onder leiding van een gids de mooiste tuinen van Olen of kan je genieten van een optreden van één van onze Olense bandjes.
 • Schrijf je vereniging in voor opening toeristisch seizoen

  opening toeristisch seizoen wo 24 jan
  Wil je met je vereniging deelnemen aan de opening van het toeristisch seizoen op 6 mei met een drank- of eetstand? Of wil je van deze gelegenheid gebruikmaken om je vereniging te promoten? Vraag het deelnameformulier bij Vrije Tijd en bezorg het uiterlijk terug op 24 maart.
 • Blijf niet in de kou zitten!

  blijf niet in de kou zitten wo 1 nov
  Iedereen heeft recht op minimum elektriciteit en aardgas in de winter. Ook als je de elektriciteits- en aardgasfacturen niet meer kan betalen, hoef je niet in de kou te blijven zitten.
1-27 Van 27
LCP