Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Moet je op het gemeentehuis, het sociaal huis of boekelhuis zijn? Maak een afspraak. Om jou en anderen te beschermen geldt deze werkwijze al zeker tot 30 september.

Heb je een vraag voor Sociale Hulp- en Dienstverlening en kan je geen afspraak maken? Kom dan langs op maandag tussen 9.00 - 12.00 uur of 17.30 - 20.00 uur of op vrijdag tussen 9.00 - 12.00 uur.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Laat van je horen!

  Klachten en meldingen za 26 sep
  Ligt er een riooldeksel los? Rijdt het verkeer in je straat te snel? Heb je een sluikstort ontdekt? Woekert een struik over het voetpad? Ben je niet tevreden over onze dienstverlening? Laat het ons weten.
 • Breng je strijk opnieuw naar het lokaal dienstencentrum

  strijkpunt start terug op vr 25 sep
  Vanaf vrijdag 2 oktober kan je opnieuw je wasgoed binnenbrengen in het lokaal dienstencentrum. Een week later kan je het mooi gestreken terug komen ophalen. Betalen doe je met dienstencheques. Voorlopig is het strijkpunt enkel open op vrijdag van 13.30 tot 16.00 uur.
 • Hang ook een geknoopt laken uit je raam op 17 oktober

  Hang een laken uit je raam vr 25 sep
  17 oktober is het Werelddag van Verzet tegen Armoede en Sociale Uitsluiting. Wil je ook laten zien dat het je wat doet? Hang die dag alvast een geknoopt laken uit het raam. Dat toont dat ook jij een gemeente, een land, een wereld zonder armoede wil.
 • Lees De Driehoek van oktober online

  vr 25 sep
  Binnenkort valt De Driehoek weer in je brievenbus met al het nieuws uit je gemeente. Kan je niet wachten tot dan? Download dan alvast de digitale versie.
 • Olen doet mee aan nationale test BE-Alert op 1 oktober

  be-alert vr 25 sep
  Op donderdag 1 oktober vindt een nationale test van BE-Alert plaats. Ook Olen neemt samen met de andere gemeenten uit het Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Vorselaar) deel aan de test. Zo willen we onze procedures nog een keer testen en daarnaast onze samenwerking verder versterken.
 • Update werken O.-L.-V.-Olen: Start wegen- en rioleringswerken Spoorwegstraat op donderdag 1 oktober

  werken vr 25 sep
  Enkele dagen geleden communiceerden we dat de aannemer in de week van 28 september start met wegen- en rioleringswerken in Spoorwegstraat. Inmiddels is de exacte startdatum bekend: donderdag 1 oktober. Momenteel werkt de aannemer nog de riolering in Weier af waarna hij in Spoorwegstraat start.
 • VACATURE: poetsmedewerker

  Poetsmedewerker vr 25 sep
  Het lokaal bestuur zoekt twee deeltijdse poetsmedewerkers. Benieuwd wat deze job allemaal te bieden heeft?
 • Nationale Veiligheidsraad beslist: vijf nauwe contacten per persoon per maand en kortere quarantaineperiode

  wo 23 sep
  Op woensdag 23 september heeft de Nationale Veiligheidsraad de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus opnieuw aangepast. De nieuwe richtlijnen zijn vanaf 1 oktober van kracht.
 • Doe mee aan het Groot Dictee

  affiche groot dictee di 22 sep
  Op vrijdag 9 oktober 2020 kan je deelnemen aan ‘het Groot Dictee Heruitgevonden. Iedereen is welkom in GC Volle Vaart (Vaartkom 6, Grobbendonk). Je hoeft geen krak in spelling te zijn om mee te doen. Het dictee zit niet boordevol moeilijke woorden maar laat je creatief aan de slag gaan met taal.
 • Gezocht: busbegeleider leerlingenvervoer

  gezocht: busbegeleider di 22 sep
  De vzw Leerlingenvervoer brengt elke schooldag kinderen veilig naar school en weer naar huis. Momenteel zoeken ze voor deze busritten nog een vrijwillige busbegeleider.
 • Koop lokaal en ga op zoek naar Olense handelaars via Hoplr

  di 22 sep
  Dat je op Hoplr je buren kunt leren kennen wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat je er op zoek kan gaan naar handelaars in jouw buurt?
 • Meegedaan aan de fietszoektocht van de Kartoenale? Lever je antwoordformulier in.

  di 22 sep
  Je kan nog tot en met 5 oktober je antwoordformulier van de fietszoektocht van de Olense Kartoenale inleveren. Doe zeker mee want de winnaar rijdt naar huis met een nieuwe fiets.
 • Benieuwd naar het menu van oktober in restaurant Komie Geire?

  ma 21 sep
  Raadpleeg het menu van oktober en reserveer tijdig je plaatsje. Voor gemiddeld 9 euro (6 euro met vrijetijdspas) geniet je mee van een volwaardige driegangenmaaltijd.
 • Vernieuwing grachten en overkluizingen Schambraken

  schambraken ma 21 sep
  Er staan al een tijdje werken gepland in Schambraken om er de grachten en overkluizingen te vernieuwen. Het coronavirus zorgde ervoor dat het dossier vertraging opliep. Intussen is er een aannemer aangesteld, Couwberghs nv uit Eindhout, en kunnen de werken binnenkort van start gaan.
 • Werken Meirenstraat - Langstraat - Spoorwegstraat

  ma 21 sep
  Een aannemer voert van 23 tot en met 30 september nutswerken uit in Meirenstraat en Langstraat in het kader van de fietsostrade van de provincie. Ook vinden er op 5 en 6 oktober in dezelfde omgeving nog eigen werken plaats in het kader van het wegen- en rioleringsdossier in O.-L.-V.-Olen.
 • Opnieuw eerste jaar muzieklessen voor kinderen in Olen

  vr 18 sep
  De Herentalse stedelijke academie voor muziek, woord en dans organiseert in samenwerking met het lokaal bestuur muzieklessen voor kinderen. Ook dit schooljaar kunnen kinderen vanaf 8 jaar starten met een eerste jaar Muzieklab (tweede graad).
 • Team Gebouwen maakt scholen coronaproof met gloednieuwe wastafels

  wastafels wo 16 sep
  Regelmatig je handen wassen met water en zeep is heel belangrijk in de strijd tegen het coronavirus COVID-19, zowel voor jong als oud. Om de lagere scholen te ondersteunen, voorzagen de medewerkers van team Gebouwen de gemeentelijke scholen De Kriebel en De Kleine Wijzer van tien extra wastafels.
 • VACATURE: twee deeltijdse bibliotheekmedewerkers

  bibliotheekmedewerker ma 14 sep
  Het lokaal bestuur zoekt twee deeltijdse bibliotheekmedewerkers. Benieuwd wat deze job allemaal te bieden heeft?
 • Wijziging: op- en afrit afgesloten E313 rijrichting Hasselt

  Verkeerssituatie tijdens fase 1 van de werken ma 14 sep
  Op 14 september starten de werken voor de plaatsing van geluidsschermen langs de E313. Omwille van de veiligheid besliste AWV om de afrit en de oprit Herentals Oost in de richting van Hasselt af te sluiten van maandagavond 14 september tot het einde van de werken. De werken duren +/- 3 maanden
 • Bermmaaien gaat terug van start: wees voorzichtig

  wees voorzichtig tijdens het bermmaaien vr 11 sep
  Vanaf maandag 14 september gaat de groendienst opnieuw de bermen maaien. De maaiwerken starten om zeven uur 's morgens en gaan door tot zes uur 's avonds. In totaal wordt er een achttal weken gemaaid. Wees extra voorzichtig bij het inhalen.
 • Fiets- en puzzelplezier met gratis fietszoektocht van Olense Kartoenale

  fietszoektocht Olense Kartoenale do 10 sep
  Goed weer de komende dagen. Zin om te fietsen? Koppel er dan onze originele zoektocht van de Olense Kartoenale aan. We dagen je uit met grappige cartoons, uitdagende vragen en leuke puzzels. Bovendien maak je kans om een fiets te winnen. Je kan de brochure van deze tiende editie gratis downloaden.
 • Heeft jouw woning al de verplichte dubbele beglazing?

  heeft jouw woning al dubbel beglazing? do 10 sep
  Voortaan moeten de ramen van alle woningen minstens dubbel glas hebben. De dubbelglasverplichting geldt enkel voor de leefruimtes, keukens, slaapkamers en badkamers van een woning. Traphallen, inkomhallen en gangen hoeven dus geen dubbel glas te hebben.
 • Openbaar onderzoek windturbines Umicore

  do 10 sep
  Umicore NV heeft een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend voor het bouwen en exploiteren van twee windturbines op de eigen bedrijfssite, gelegen in Watertorenstraat 33.
 • Bekijk de activiteitenkalender van Komie Geire voor september en oktober

  yoga start ook terug op ma 7 sep
  Goed nieuws! Na vijf maanden de deuren te moeten sluiten, staan de medewerkers van Komie Geire vanaf 15 september opnieuw voor je klaar met een kwaliteitsvol en coronaproof aanbod. Benieuwd naar welke activiteiten terug van start gaan? Download dan zeker de activiteitenkalender.
 • Benieuwd naar het menu van september in restaurant Komie Geire?

  ma 7 sep
  Raadpleeg het menu van september en reserveer tijdig je plaatsje. Voor gemiddeld 9 euro (6 euro met vrijetijdspas) geniet je mee van een volwaardige driegangenmaaltijd.
 • Werken geluidsschermen E313 starten op maandag 14 september

  geluidsschermen ter hoogte van Schaatsbergen ma 7 sep
  Binnenkort komen er geluidsschermen langs de E313 ter hoogte van Schaatsbergen en Ven. Oorspronkelijk gingen deze werken van start in het voorjaar maar corona zorgde voor vertraging. De nieuwe voorziene startdatum is maandag 14 september. De werken duren zo'n drie maanden.
 • VACATURE: medewerker groendienst

  Medewerker groendienst vr 4 sep
  Het lokaal bestuur zoekt een voltijds medewerker groendienst. Lijkt deze vacature iets voor jou? Lees dan zeker verder.
 • Inschrijven huiskamervoorstellingen vanaf 7 september

  do 3 sep
  Vanaf maandag 7 september kan je je inschrijven voor de huiskamervoorstellingen van vzw Keizer Karel. Die gaan dit jaar niet door in huiskamers, maar wel op alternatieve locaties.
 • Overzicht beslissingen gemeenteraad 1 juli 2020

  do 3 sep
  Wil jij weten wat de gemeenteraad heeft beslist op 1 juli 2020? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • Overzicht beslissingen raad voor maatschappelijk welzijn 1 juli 2020

  do 3 sep
  Wil jij weten wat de raad voor maatschappelijk welzijn heeft beslist op 1 juli 2020? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
1-30 Van 49
LCP