Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Verduidelijking verkeerssituatie Hezewijk

  extra signalisatie vr 15 feb
  Technische Dienstverlening heeft aan de verkeerslichten ter hoogte van het kruispunt Hezewijk-N152 een extra pijl geplaatst ter verduidelijking van de verkeerssituatie.
 • Wat wordt in jouw gemeente beslist? Een overzicht op lijst

  vr 15 feb
  Wil je weten wat er in jouw gemeente wordt beslist? In dit bericht vind je de besluiten op lijst van onder andere het college van burgemeester en schepenen, het vast bureau,...
 • Zonnebloemstraat afgesloten van 18 tot en met 22 februari

  werken Zonnebloemstraat vr 15 feb
  Van 18 tot en met 22 februari voert een aannemer werken uit in Zonnebloemstraat. De straat wordt ter hoogte van het kruispunt met Beilen afgesloten voor alle verkeer. Bewoners en bezoekers van het nabijgelegen voetbalterrein worden omgeleid via Hoefijzer. Bewoners krijgen een brief in de bus.
 • Herstelling fietspad N152

  brug over E313 do 14 feb
  Tussen 18 en 28 februari komt een aannemer gedurende één werkdag dringende herstellingswerken uitvoeren aan het fietspad op de N152 ter hoogte van de brug over de E313. Hiervoor wordt er tijdelijk één baanvak afgesloten.
 • Nieuwe voorstelling ‘Swing’ van Circus Ronaldo

  circus Ronaldo do 14 feb
  Tijdens het laatste weekend van de paasvakantie strijkt het circustheater ‘Circus Ronaldo’ neer in Olen met hun nieuwe voorstelling ‘Swing’. Nestel je neer in hun charmante circustent, laat je meevoeren naar de jaren ‘40 en ontdek het circus zoals niemand je het ooit eerder toonde.
 • Werken Bulestraat met enkele dagen verlengd

  werken Bulestraat do 14 feb
  De nutswerken ter hoogte van de Bulestraat zijn complexer dan oorspronkelijk gedacht. Hierdoor duren de werken er enkele dagen langer. De Bulestraat wordt ten laatste op vrijdagavond 22 februari opengesteld voor alle verkeer. Tot dan kan je de Bulestraat niet in- en uitrijden vanaf gewestweg N152.
 • Laatste dagen om in te schrijven voor onze sport(erfgoed)quiz!

  wo 13 feb
  Sport raakt en verbindt mensen en dat is al jaren zo. Daarom zet het lokaal bestuur samen met de Ergoedcel Kempens Karakter in het weekend van 22 februari het Olense sportverleden in de kijker. Op zaterdag 23 februari kan je deelnemen aan de sporterfgoedquiz.
 • Lenteschoonmaak in Olen: steek jij mee de handen uit de mouwen?

  Mooimakers wo 13 feb
  Word jij op 23 maart ook een Mooimaker? Samen met duizenden vrijwilligers steek je dan de handen uit de mouwen om het zwerfvuil in je buurt op te ruimen. Je kan alleen deelnemen, maar breng gerust ook je familie, vrienden, buren, leden van je sport- of jeugdvereniging mee.
 • Vanaf 9 februari online inschrijven voor activiteiten krokusvakantie

  schrijf je vanaf 9 februari in voor de activiteiten in de krokusvakantie wo 13 feb
  Weet je nog niet goed wat doen tijdens de krokusvakantie? Bekijk dan zeker het aanbod van Vrije Tijd en schrijf je vanaf 9 februari online in.
 • Verslag raad voor maatschappelijk welzijn van 2 januari 2019

  Lees het verslag van de raad voor maatschappelijk welzijn. vr 8 feb
  Je kan nu het verslag van de voorbije zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn raadplegen.
 • Wat wordt in jouw gemeente beslist? Een overzicht op lijst

  vr 8 feb
  Wil je weten wat er in jouw gemeente wordt beslist? In dit bericht vind je de besluiten op lijst van onder andere het college van burgemeester en schepenen, het vast bureau,...
 • Verslag van de gemeenteraadszitting van 2 januari 2019

  Lees het verslag van de gemeenteraad. do 7 feb
  Het verslag van de gemeenteraad van 2 januari 2019 is beschikbaar.
 • Etagelinde met voormalige afspanning Sint-Sebastiaan voorlopig beschermd als monument

  wo 6 feb
  De Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed heeft op 5 december 2018 beslist om de etagelinde (dit is een veteraanboom) met de voormalige afspanning Sint-Sebastiaan voorlopig te beschermen als monument.
 • Lotgenotencontact – Hoe omgaan met veranderend gedrag bij dementie?

  di 5 feb
  Bij dementie verandert vaak het gedrag van de persoon. Tijdens dit lotgenotencontact bekijk je de manieren waarop dat gedrag kan veranderen en hoe je daarmee kan omgaan.
 • Olen telt 15 inwoners meer dan vorig jaar

  di 5 feb
  De bevolkingscijfers gaan nog steeds in stijgende lijn. Op 1 januari 2019 telde Olen 12.497 inwoners. Dat zijn er 15 meer dan vorig jaar.
 • Op zoek naar vrijwillige bijzitters voor verkiezingen op 26 mei

  di 5 feb
  Op 26 mei kan je in Olen in 11 bureaus je stem uitbrengen tijdens de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen. Wil je die dag helpen om alles in goede banen te leiden? Stel je dan kandidaat als voorzitter of bijzitter.
 • 20 jaar vzw Keizer Karel

  vzw keizer karel bestaat 20 jaar ma 4 feb
  Dit jaar mag de vzw Keizer Karel 20 kaarsjes uitblazen. Dat betekent dat de vrijwilligers al twintig jaar lang hun steentje bijdragen om van Olen de bruisende gemeente te maken die ze nu is. Mark Bellens stond van in het begin mee aan het roer en is nu ook voorzitter van deze goeddraaiende vzw.
 • Welke vrijwilligerstaak is op jouw lijf geschreven?

  bedankt vrijwilliger ma 4 feb
  Heb je vrije tijd die je graag zinvol wil invullen? Weet dan dat er in jouw gemeente heel wat opties zijn om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Hieronder volgt een beknopt overzicht. Zit er een taak tussen die jou op het lijf is geschreven?
 • Bemachtig jouw plaats op Glamuur

  glamuur vr 1 feb
  Heb jij een creatief idee voor de beschildering van een muurpaneel op de Glamuur? Dien dan je ontwerp in bij Vrije Tijd en misschien bemachtig ook jij een plaats op de gekende grijze stichel van Umicore.
 • Infosessie 'sandwichgeneratie' op 25 februari

  vr 1 feb
  Hoe neem je de gedeelde zorg op voor zowel je kleinkinderen als je ouders? Vaak zitten we vanaf een bepaalde leeftijd in een zorgende rol tussen deze twee generaties, als een sandwich. Saskia Vloeberghs geeft je enkele tips hoe je de balans tussen deze taken en de zorg voor jezelf kunt behouden.
 • Nieuwe huisbezoeken bpost bij senioren

  postbodes op ronde vr 1 feb
  In 2017 en 2018 kregen alle Olense 72-plussers een bezoekje van de postbode in het kader van het bezorgdproject. Omwille van de positieve resultaten zet het lokaal bestuur dit project verder in 2019. Nu mogen alle senioren tussen 70 en 72 jaar de postbode over de vloer verwachten.
 • Sporterfgoedweekend zet Olens sportverleden in de kijker

  sporterfgoed in Olen vr 1 feb
  Sport raakt en verbindt mensen. En dat doet het al jaren zo. Daarom zet het lokaal bestuur samen met de Ergoedcel Kempens Karakter in het weekend van 22 februari het Olense sportverleden in de kijker.
 • Tentoonstelling Olense fotografen: focus op Mechelen

  Vrijwillige fotografen naar Mechelen vr 1 feb
  De Olense vrijwillige fotografen trokken dit najaar naar Mechelen, een stad met vele uitdagingen en succesvolle oplossingen. Het resultaat van hun tocht doorheen Mechelen kan je in februari en maart komen bezichtigen in de raadzaal van het gemeentehuis en dit tijdens de openingsuren.
 • Doe met jouw vereniging mee aan de opening van het toeristisch seizoen op 5 mei

  opening toeristisch seizoen trekt elk jaar opnieuw veel volk wo 30 jan
  Wil jij op zondag 5 mei met jouw vereniging deelnemen aan de streekmarkt met bijvoorbeeld een drank- of eetstand met typische streekproducten? Vraag dan zeker een deelnameformulier aan de collega’s van Vrije Tijd en bezorg dit ten laatste op 11 maart ingevuld terug.
 • Bekijk de activiteitenkalender van februari van Komie Geire

  ma 28 jan
  In februari staat er weer een bruisend programma op je te wachten in Komie Geire. Benieuwd?
 • Benieuwd naar het menu van februari in restaurant Komie Geire?

  ma 28 jan
  Raadpleeg het menu van februari en reserveer tijdig je plaatsje. Voor gemiddeld 8 euro geniet je mee van een volwaardige driegangenmaaltijd.
 • Lessen computer- en smartphonegebruik in de bib

  do 24 jan
  Bibliotheek Neteland werkte een interessant programma uit met lessen over computer- en smartphonegebruik. Zo leer je een fotoboek maken of leer je werken met een smartphone, WhatsApp of handige apps.
 • Gladde wegen: Technische Dienstverlening zorgt voor jouw veiligheid

  sneeuwruimen wo 23 jan
  De strooidiensten van Technische Dienstverlening houden het weerbericht deze dagen extra in de gaten. Voorspelt Frank Deboosere of een collega bar winterweer, dan gaan de sneeuw- en ijsruimers 's morgens vroeg met kilo’s strooizout de baan op om gladde, gevaarlijke wegen te vermijden.
 • Meer dan 150 aandachtsbomen in Olen

  wo 23 jan
  Jammer genoeg vertonen bomen soms mankementen. De meeste van deze gebreken kunnen met deskundig onderhoud worden opgelost. Soms echter zijn drastischere maatregelen nodig.
 • Openbaar onderzoek: wijziging uitvoeringsplan voor huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval

  ma 14 jan
  Van 14 januari tot en met 13 maart 2019 kan je bezwaren indienen bij het Vlaamse Uitvoeringsplan huishoudelijk en gelijkaardig bedrijfsafval.
1-30 Van 36
LCP