Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Je kan op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Ordelijke begraafplaatsen: draag je steentje bij

  za 16 okt
  De medewerkers van de groendienst zorgen er het hele jaar voor dat de begraafplaatsen er netjes bijliggen. Vlak voor Allerheiligen doen ze nog een extra inspanning.
 • Extra vaccin voor 65-plussers in vaccinatiecentrum Grobbendonk

  wo 13 okt
  De overheid heeft beslist om personen met een verminderde immuniteit, bewoners van de woonzorgcentra en alle 65-plussers een extra prik te geven van het coronavaccin. Het vaccinatiecentrum van Grobbendonk zal daarom langer openblijven. Het vaccinatiecentrum van Tielen sloot al begin september.
 • Schrijf je in voor de infoavond over Zonneregio Kempen

  klimaatmakers Olen wo 13 okt
  De Olense Klimaatmakers zijn er volle bak ingevlogen. Op dinsdag 19 oktober bieden ze je samen met Campina Energie een infoavond over Zonneregio Kempen aan. Kom te weten of zonnepanelen of een thuisbatterij iets voor jou zijn.
 • Veiligheidsmonitor 2021: jouw mening telt!

  veiligheidsmonitor wo 13 okt
  Vanaf 18 oktober valt mogelijk de Veiligheidsmonitor 2021 in jouw brievenbus. Dat is een bevraging over veiligheidsthema’s als onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden.
 • Overzicht beslissingen gemeenteraad 1 september 2021

  do 7 okt
  Wil jij weten wat de gemeenteraad heeft beslist op 1 september 2021? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • Overzicht beslissingen raad voor maatschappelijk welzijn 1 september 2021

  do 7 okt
  Wil jij weten wat de raad voor maatschappelijk welzijn heeft beslist op 1 september 2021? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • Verwendag in de bib op zaterdag 23 oktober

  verwendag in de bib di 5 okt
  Op zaterdag 23 oktober is een bezoekje aan de Neteland-bibliotheken nog meer dan anders de moeite waard. In Olen hebben we die dag weer heel wat lekkere en leuke verrassingen voor jou in petto...
 • VACATURE: administratief medewerker Omgeving

  Administratief medewerker vr 1 okt
  Het lokaal bestuur zoekt een deeltijds administratief medewerker om team Omgeving tijdelijk te ondersteunen. Lijkt deze vacature iets voor jou? Lees dan zeker verder.
 • VACATURE: directie gemeentelijk basisonderwijs

  Directie gemeentelijk basisonderwijs vr 1 okt
  Het lokaal bestuur zoekt twee directeurs om aan het roer te staan van één van de gemeentelijke basisscholen: de Kriebel of De Kleine Wijzer. Interesse? Lees hier verder.
 • Hang ook een geknoopt laken uit je raam op 17 oktober

  hang je witte laken uit ma 27 sep
  17 oktober is het Werelddag van Verzet tegen Armoede en Sociale Uitsluiting. Wil jij ook laten zien dat het je wat doet? Hang die dag alvast een geknoopt laken uit je raam. Dat toont dat ook jij een gemeente, een land, een wereld zonder armoede wil. Of ga mee op fakkeltocht in Herentals.
 • Jaarrekening gemeente en OCMW vastgelegd

  ma 27 sep
  Op 7 juli stelde de gemeenteraad de jaarrekening 2020 vast. Dit is de eerste jaarrekening voor gemeente én OCMW samen.
 • Sport na school met SNS-pas

  SNS ma 27 sep
  Ben jij zo’n sportieveling uit het secundair onderwijs die graag allerlei sporten doet? Dan is de SNS-pas op jouw lijf geschreven!
 • Steun mee eerlijke en duurzame handel

  fairtrade zo 26 sep
  Oktober staat jaarlijks in het teken van duurzame en eerlijke handel tijdens de fairtradeweek. Deze week gaat traditiegetrouw gepaard met acties die de fairtradeproducten op de voorgrond zetten. Zo proberen we eerlijke handel tot bij jou te laten komen.
 • Uitkijken naar een nieuw belevingspark aan ‘t Ven

  belevingspark 't Ven zo 26 sep
  Spelen, sporten, wandelen, picknicken bij de waterkant, fruit plukken en tegelijk nog bijleren over dit alles: binnenkort kan het allemaal aan het nieuwe recreatiegebied aan ’t Ven in Olen-Centrum. Dit najaar nog worden de eerste werken uitgevoerd.
 • Humor van de bovenste plank met ‘FETSKEU’ - donderdag 13 januari

  Fetskeu za 25 sep
  Een voorstelling over ‘bowlen’ met Ben Segers, Rilke Eyckermans en Dominique Mondelaers op donderdag 13 januari. Bestel nu al je tickets.
 • Bekijk de activiteitenkalender van Komie Geire van oktober

  vr 24 sep
  Een speelgoedruilbeurs, een Repair Café, infosessies naar aanleiding van de dag tegen kanker, infosessie over burn-out en gamen bij jongeren,... Dat en nog meer staat op de agenda van Komie Geire. Download de activiteitenkalender voor het volledige programma.
 • Word jij de nieuwe ‘Tissens’ van Olen-Jaarmarkt?

  Tissens vr 24 sep
  Wie kent ‘den Tissens’ niet? Sinds mensenheugenis brengt hij zijn befaamde kruidendrank op overtuigende manier aan de man tijdens Olen-Jaarmarkt.
 • Bib gesloten van 6 tot en met 15 oktober

  bib tijdelijk gesloten wo 22 sep
  Om de overgang naar het nieuwe eengemaakte bibliotheeksysteem vlot te laten verlopen, zijn de deuren van de bib tien dagen lang gesloten. Wil je nog een voorraad boeken aanleggen? Dan is dinsdag 5 oktober tijdelijk je laatste kans. Op 16 oktober ben je opnieuw welkom.
 • Geurhinder melden? Maak gebruik van ons e-loket

  melden geurhinder wo 22 sep
  Geurhinder kan een vervelend probleem zijn. Laat het ons daarom weten via het e-loket op onze website. Het is belangrijk dat je klachten over geurhinder blijft melden via de meldingskaart. Zo blijven we een globaal overzicht behouden en kunnen we gerichter de geurhinder opvolgen en optreden.
 • Tussen Doffen en station Olen fiets je over fietsostrade

  fietsostrade wo 22 sep
  Op de 36 kilometer lange fietsostrade Herentals-Balen kan de provincie Antwerpen weer 1,5 kilometer gerealiseerde fietsweg afvinken. Voortaan fiets je in Olen tussen Doffen en het station over een gloednieuw deel van de fietsostrade.
 • Lokaal klimaatactieplan zet duurzaamheid hoog op agenda

  energie- en klimaatactieplan ma 20 sep
  In september keurde de gemeenteraad het lokaal klimaatactieplan goed. Dit plan stelt drie ambitieuze doelen voor Olen voorop.
 • Bermmaaien gaat terug van start: wees voorzichtig

  bermmaaien vr 10 sep
  Vanaf 15 september gaat de groendienst opnieuw de bermen maaien. De maaiwerken starten om zeven uur ’s morgens en gaan door tot zes uur 's avonds. In totaal wordt er een zestal weken gemaaid.
 • Vernieuwde flyer van de molenroute

  Cover fietsflyer do 9 sep
  Vandaag de dag telt de Kempen nog heel wat molens die ingezet kunnen worden voor het maalproces. De molenroute loodst je langs de mooiste molensites in Geel, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Olen, Vorselaar, Westerlo en Zandhoven.
 • Doe mee aan het Kempens Kampioenschap Tegelwippen

  tegelwippen ma 30 aug
  Vergeet het EK voetbal of de Olympische Spelen. Olen doet mee aan de eerste editie van het Kempens Kampioenschap Tegelwippen. Het doel is simpel: de gemeente die de grootste oppervlakte onthardt, wint.
 • Huiskamervoorstellingen bij Olense gastgezinnen

  Frank Mercelis ma 30 aug
  Dit najaar zetten vier Olense gastgezinnen hun deur weer open voor een nieuwe reeks huiskamervoorstellingen. Het wordt weer een mooie editie met een zeer divers aanbod aan muziekgenres. De gratis voorstellingen zijn aangeboden door vzw Keizer Karel en starten telkens om 20.00 uur.
 • Verrijk je tuin met inheemse bomen, planten of hagen met de actie 'Behaag onze Kempen'

  Behaag onze Kempen ma 30 aug
  Ook dit najaar kan je dankzij de actie ‘Behaag onze Kempen’ je tuin verrijken met inheemse of streekeigen fruitbomen, sierplanten of hagen. Vanaf dit jaar zit ook gevelgroen bij in het aanbod.
 • Samen stoppen met roken: neem deel aan een rookstopcursus

  di 24 aug
  Wil jij graag stoppen met roken? Je bent niet alleen. Ga samen de uitdaging aan en maak komaf met je slechte gewoonte. Volgend jaar kan je in Olen deelnemen aan een rookstopcursus in groep. Maar je hoeft niet zolang te wachten.
 • Neteland zoekt opnieuw Nief muzikaal talent

  Last living souls ma 23 aug
  Vorig jaar organiseerden de vrijetijdsdiensten van Neteland voor de eerste keer de muziekwedstrijd ‘Nief talent’. De Olense groep ‘Last Living Souls’ ging toen met de juryprijs naar huis. Dit jaar gaan we opnieuw op zoek naar 'nief', opkomend talent. Waag zeker je kans.
 • Openbaar onderzoek nieuw ontwerp-beleidsprogramma ‘Op weg naar circulair bouwen’

  ma 16 aug
  De omschakeling naar een circulaire bouweconomie in Vlaanderen is nodig en niet alleen om de uitdagingen van de klimaatsverandering aan te gaan. We moeten efficiënter met grondstoffen omgaan en onze impact op het milieu verminderen.
 • Flinke opknapbeurt voor pastorie Olen-Centrum

  renovatie pastorie klaar do 3 jun
  De pastorie kreeg het afgelopen jaar een flinke opknapbeurt. Benieuwd naar het resultaat? Neem dan een virtueel kijkje achter de schermen en wandel door de verschillende kamers.
1-30 Van 31
LCP