Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Inkorting wachttijd tussen eerste en tweede prik AstraZeneca

  astrazeneca di 18 mei
  Vorige week beslisten de verschillende ministers van Volksgezondheid in ons land om de wachttijd tussen de eerste en tweede prik van het AstraZeneca vaccin te verkorten van 12 naar 8 weken.
 • Doe mee met de Burenbingo en win een ijskar voor je straat

  zorgzame burenbingo ma 17 mei
  ‘Beter een goeie buur dan een verre vriend’, een spreekwoord dat zoveel waarheid bevat. Soms kan je met hele kleine dingen al heel veel voor iemand betekenen. Deze Burenbingo zorgt alvast voor wat inspiratie. Doe mee en krijg een lekker verrassingspakket. Of win gratis ijsjes voor je hele straat.
 • Overzicht beslissingen gemeenteraad 7 april 2021

  ma 17 mei
  Wil jij weten wat de gemeenteraad heeft beslist op 7 april 2021? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • Versleten muur kerkhof O.-L.-V.-Olen vervangen

  vernieuwing muur kerkhof do 13 mei
  De versleten muur aan het kerkhof in O.-L.-V.-Olen werd vervangen. De treinbiels maakten plaats voor een duurzame oplossing uit beton. De medewerkers van Technische Dienstverlening planten dit najaar ook nog kleine bomen in de berm om het geheel nog een extra groene touch te geven. 
 • Overzicht beslissingen raad voor maatschappelijk welzijn 7 april 2021

  wo 12 mei
  Wil jij weten wat de raad voor maatschappelijk welzijn heeft beslist op 7 april 2021? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • Regenboogzebrapaden brengen extra kleur in Neteland

  regenboogzebrapad wo 12 mei
  Op 17 mei vindt de Internationale Dag Tegen Homo- en Transfobie plaats. Die dag hangen we samen met de andere Neteland-gemeenten (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Vorselaar) naar jaarlijkse gewoonte de regenboogvlag uit aan onze gebouwen. Dit jaar kiezen we voor nog meer kleur in het straatbeeld.
 • Zoektocht naar ontwerper en projectbegeleider voor nieuw administratief centrum gestart

  wo 12 mei
  De gemeenteraad heeft op woensdag 5 mei het licht op groen gezet voor de zoektocht naar een ontwerpteam om een toegankelijk en duurzaam administratief centrum te bouwen. Ook voor de projectfinanciering- en begeleiding wordt een overheidsopdracht opgezet.
 • Gezocht: mantelzorgers die ons advies willen geven

  Gezocht: mantelzorgers di 11 mei
  Veel ouderen willen zo lang mogelijk thuis wonen. Dat is vaak enkel mogelijk dankzij de ondersteuning van mantelzorgers. Zij zijn dus goud waard. Daarom willen wij ervoor zorgen dat ze hun taak kunnen blijven volhouden. En daar hebben we jouw hulp bij nodig.
 • Overlegcomité kondigt zomerplan aan met stapsgewijze versoepelingen

  zomerplan di 11 mei
  Op dinsdag 11 mei kwam het Overlegcomité opnieuw samen. Het legde een zomerplan vast met stapsgewijze versoepelingen. Het plan is gebaseerd op de vaccinatiegraad en de situatie op intensieve zorgen.
 • VACATURE: tijdelijke HR-medewerker

  Vacature HR-medewerker di 11 mei
  Wij zoeken tijdelijke ondersteuning voor ons HR-team. Heb jij ervaring met payroll en sociale wetgeving? Lees dan verder.
 • Opvoeding in de spotlights tijdens Week van de Groeilamp

  warme william wandelroute ma 10 mei
  De Week van de Opvoeding werd in een nieuw jasje gestoken en gaat voortaan door het leven als Week van de Groeilamp. Het programma blijft hetzelfde: van 16 tot 23 mei zijn er tal van gratis activiteiten in het teken van kinderen en opvoeden.
 • VACATURE: huurbegeleider sociaal verhuurkantoor

  Vacature huurbegeleider ma 10 mei
  Het Sociaal Verhuurkantoor zoekt een huurbegeleider. Lijkt deze vacature iets voor jou? Lees dan verder!
 • Inzage aanvraag Natuurbeheerplan type 4 “Nieuwe Hoeve” op grondgebied van Westerlo en Olen

  vr 7 mei
  De vereniging Natuurpunt heeft momenteel een aanvraag van een natuurbeheerplan type 4 “Nieuwe Hoeve” ingediend. Dit natuurbeheerplan legt de doelstellingen en beheersmaatregelen vast voor de percelen van dit project gelegen in Westerlo en Olen.
 • Test je Kempense muziekkennis tijdens Gladiolen Oogst

  belpop vr 7 mei
  Op de 21ste editie van Gladiolen is het nog even wachten, maar de vrijwilligers van Gladiolen hebben ondertussen niet stilgezeten. Van 24 tot en met 28 augustus kan je op de festivalweide gaan genieten van vijf muzikale avonden op het festivalterrein: vier concertavonden en één quizavond.
 • Vernieuw op tijd je rijbewijs bankkaartmodel

  rijbewijs vr 7 mei
  Sinds 2013 krijgt iedereen die een nieuw rijbewijs aanvraagt, een bankkaartmodel. In tegenstelling tot het papieren rijbewijs, is dit beperkt geldig.
 • Binnenkort meer fauna en flora in Olen

  do 6 mei
  Door minder te maaien en meer bloemenweides in te zaaien zorgen we in Olen al enkele jaren voor meer diverse fauna en flora. Met het oog op deze natuurlijke verrijking namen we recent onze bestaande groenzones nog eens onder de loep.
 • Meer led-verlichting in het Olense straatbeeld

  do 6 mei
  Olen wil tegen 2030 alle openbare verlichting voorzien van energiezuinige led-lichtarmaturen. Hiermee kunnen we het energieverbruik met ongeveer 40% doen dalen. De CO2-uitstoot halveert bijna ten opzichte van het referentieniveau van 2018. Een enorme winst voor ons milieu dus.
 • Stem vakantieplannen af op jouw vaccinatieschema

  vaccinatie do 6 mei
  Het is belangrijk om bij de planning van jouw vakantie rekening te houden met de datum van jouw vaccinaties. 
 • Testen op het coronavirus: wanneer gebruik je welke test?

  coronavaccin do 6 mei
  Er zijn vandaag verschillende coronatesten in omloop. Maar wat is nu net het verschil tussen de testen? In welke omstandigheden gebruik je best welke test? En hoe zit het met de betrouwbaarheid? Wij helpen je verder!
 • Bermmaaien gaat terug van start: wees voorzichtig

  wees voorzichtig tijdens het bermmaaien wo 5 mei
  Vanaf half mei gaat de groendienst opnieuw de bermen maaien. De maaiwerken starten om zeven uur 's morgens en gaan door tot zes uur 's avonds. In totaal wordt er een achttal weken gemaaid. Wees extra voorzichtig bij het inhalen.
 • Een terrasje doen? Blijf de richtlijnen volgen

  horeca wo 5 mei
  Zaterdag openen heel wat horecazaken hun terrassen. Heel wat mensen kijken er naar uit om opnieuw te kunnen genieten van een lekker hapje of glaasje bij hun favoriet(e) café, brasserie of restaurant. 
 • Vernieuwing voetpaden langs hoofdweg in Witgoor

  wegenwerken Witgoor wo 5 mei
  In de week van 10 mei start het lokaal bestuur met de vernieuwing van de voetpaden in Witgoor.
 • Lokaal bestuur Olen geeft negatief advies over GRUP leidingstraat

  di 4 mei
  Het lokaal bestuur Olen heeft op donderdag 29 april een negatief advies gegeven voor de plannen van de Vlaamse overheid om tussen de Antwerpse haven en het Ruhrgebied een ondergrondse leidingstraat aan te leggen.
 • Herinnering Coronamaatregel: steun in de vorm van cadeaucheques

  covid spaarvarken leeg? za 1 mei
  Heb je financieel geleden onder de coronacrisis en voldoe je aan bepaalde voorwaarden? Dan heb je recht op een Olense cadeaucheque van 30 euro. Vraag je cheques tijdig aan.
 • Herinnering: cadeaucheques van 30 euro voor bepaalde inwoners

  covid spaarvarken leeg? vr 30 apr
  Heel wat inwoners hebben financieel geleden door de coronacrisis. Ben jij hier één van en voldoe je aan een aantal voorwaarden? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een cadeaucheque van 30 euro.
 • Laat een zorgverlener parkeren voor je garage of oprit

  parkeerzorgkaart vr 30 apr
  Artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners aan huis vinden soms moeilijk een parkeerplaats dicht bij hun patiënt. Dankzij de parkeer-zorgkaart en -stickers hebben ze voortaan meer parkeermogelijkheden in de Neteland-regio en kunnen ze sneller aan de slag.
 • Het conformiteitsattest, een troef bij verhuur

  do 29 apr
  Als je een woning of appartement verhuurt, moet je een plaatsbeschrijving opmaken. Daarnaast kan je de huurwoning ook beschermpen met een conformiteitsattest. Uit dit officieel document blijkt dat je woning voldoet aan de minimale veiligheids- en kwaliteitseisen.
 • Lees De Driehoek van mei online

  do 29 apr
  In De Driehoek van mei lees je onder andere het verhaal van melkboer Jef Verbiest en kom je te weten hoe je een ijskar voor je straat kan winnen. Lees je het infoblad graag online? Download dan de digitale versie.
 • Plant nu al je pompoenen voor Week van de Smaak

  do 29 apr
  In november zal de pompoen centraal staan tijdens de Week van de Smaak. Plant nu al je pompoenen. Haal je pompoenzaadjes eventueel gratis in de bib en wie weet heb jij tegen dan prachtig geteelde exemplaren in jouw tuin.
 • Studeren in de bib

  studeren in de bib do 29 apr
  Ook in coronatijd laat de bib studenten niet in de steek en kunnen zij in alle rust studeren in de polyvalente zaal. Samen zorgen we ervoor dat alles veilig en coronaproof kan verlopen.
1-30 Van 50
LCP