Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Update planning vaccinatiecentrum Tielenhei

  vaccinatiecentra wo 4 aug
  Op dit moment heeft 93,14% van de volwassen Olenaars minstens één vaccin ontvangen. Ook de komende dagen krijgen heel wat mensen uit Olen, Kasterlee en Lille nog een eerste of tweede vaccin in het vaccinatiecentrum Tielenhei, waaronder ook heel wat jongeren.
 • Jaarrekening gemeente en OCMW vastgelegd

  ma 2 aug
  Op 7 juli stelde de gemeenteraad de jaarrekening 2020 vast. Dit is de eerste jaarrekening voor gemeente én OCMW samen.
 • Meld je schade na noodweer aan het Vlaams Rampenfonds

  ma 2 aug
  Heb je schade geleden door de hevige regenval van midden juli? Meld je schade bij je verzekeraar en het Vlaams Rampenfonds.
 • Schrijf je in voor de fietslabelactie op 15 september

  fietslabel zo 1 aug
  Op woensdag 15 september kan je van 9.00 tot 15.30 uur je fiets gratis laten labelen op de parking van lokaal dienstencentrum Komie Geire in Olen-Centrum.
 • Kennisgeving/ontwerp-MER Gemeenschappelijk Landbouwbeleid 2023-2027

  vr 30 jul
  Het Departement Landbouw en Visserij startte de procedure op voor het opstellen van het plan-MER voor het Vlaams Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) 2023-2027. Dat GLB geeft mee vorm aan het Europese landbouwbeleid voor de volgende zeven jaar. Het ontwerp-MER kan je nu inkijken.
 • Wat vind jij van onze sportinfrastructuur en het vrijetijdsaanbod? Laat van je horen!

  bevraging vrije tijd vr 30 jul
  Het lokaal bestuur wil haar vrijetijdsaanbod in de toekomst verder optimaliseren. Om dit mogelijk te maken wil het graag weten waar jij als inwoner nood aan hebt op vlak van (sport)infrastructuur, cultuur en vrijetijdsactiviteiten.
 • Korting bij aankoop Buzzy Pazz De Lijn en gratis probeerabonnement

  Buzzy Pazz copyright De Lijn do 29 jul
  Gaat jouw kind met de bus naar school? Dan is een Buzzy Pazz van De Lijn wellicht interessant. Dat is een abonnement voor jongeren van 6 tot en met 24 jaar. Dankzij het derdebetalerssyteem tussen het lokaal bestuur en De Lijn betaal je als Olenaar 22% minder voor de Buzzy Pazz.
 • CAW biedt hulp aan slachtoffers overstromingen

  ma 26 jul
  Ons land had de afgelopen weken te kampen met ongeziene wateroverlast. Er vielen al heel wat slachtoffers waaronder ook dodelijke. De overstromingen veroorzaken veel mensenleed. Slachtoffers en hun naasten kunnen voor slachtofferhulp terecht bij het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW).
 • Overlegcomité blijft voorzichtig: strengere regels voor terugkerende reizigers en Covid Safe Ticket voor grote evenementen

  veilig reizen ma 19 jul
  Op maandag 19 juli kwam het Overlegcomité opnieuw samen om de coronapandemie en versoepelingen te evalueren. Ondanks de toenemende vaccinatiegraad, kiest het Overlegcomité voor een stapsgewijze en voorzichtige aanpak.
 • Overzicht beslissingen gemeenteraad 2 juni 2021

  ma 12 jul
  Wil jij weten wat de gemeenteraad heeft beslist op 2 juni 2021? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • Overzicht beslissingen raad voor maatschappelijk welzijn 2 juni 2021

  ma 12 jul
  Wil jij weten wat de raad voor maatschappelijk welzijn heeft beslist op 2 juni 2021? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • VACATURE: ICT-coördinator

  VACATURE: ICT-coördinator wo 7 jul
  De gemeentelijke basisscholen De Kleine Wijzer en de Kriebel zoeken een ICT-coördinator. Lijkt deze vacature iets voor jou? Lees hier verder!
 • Avondmarkt in Olen-Centrum geannuleerd

  ma 5 jul
  De geplande avondmarkt in Olen-Centrum gaat dit jaar niet door. De geldende coronamaatregelen maken het niet mogelijk om alles correct te organiseren en in goede banen te leiden. De kermis gaat voorlopig wel nog door.
 • Beluister de podcasts van het Kempenoffensief

  De Bom vr 2 jul
  Het Kempenoffensief lanceerde een reeks van interessante podcasts over Kempense thema’s. Met dit initiatief wil Avansa Kempen, Beweging.net, Bibliotheek Turnhout, Erfgoed Noorderkempen en Stuifzand onze regio uit de schaduw laten treden.
 • Betaalbare computer voor iedereen

  ma 28 jun
  Heb jij een computer nodig maar kan je die zelf niet betalen? Of heb je maar 1 computer voor meerdere kinderen in je gezin? Kom dan zeker eens bij ons langs. Als je voldoet aan bepaalde voorwaarden, kan je voordelig een tweedehandscomputer kopen. Bovendien betaalt het OCMW een deel van de rekening.
 • Beter renoveren met groepsaankoop BENOvatiecoach

  benovatiecoach ma 28 jun
  Wil je jouw woning energiezuiniger maken met een lagere energiefactuur als resultaat? Doe beroep op een BENOvatiecoach als je niet goed weet hoe daaraan te beginnen.
 • Boekenverkoop

  boekenverkoop bib ma 28 jun
  Van 23 tot en met 31 augustus kan je in de zaal van de bib afgevoerde boeken kopen. Per boek betaal je 50 cent. Tussen de boeken vind je romans, jeugdboeken en informatieve boeken voor jong en oud. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen en je boekenkast aan te vullen.
 • Covid-crisis treft ook jonge generatie

  Zoom 18 25 ma 28 jun
  Geen studentenjob meer? Stijgend aantal facturen? Moeilijkheden op het einde van de maand? Sociaal isolement? De coronacrisis treft ook onze jongeren en studenten. Met de maatregel “Zoom 18/25” heeft de federale overheid middelen vrijgemaakt om ook deze generatie te ondersteunen.
 • Gezellig film kijken in openlucht: The Peanut Butter Falcon

  film Peanut Butter ma 28 jun
  Op zaterdag 21 augustus ben je van harte welkom vanaf 20.00 uur voor een zomerse filmavond onder de blote hemel. De lokale Oxfam Wereldwinkel zorgt voor frisse drankjes en onze vierde pijler verenigingen stellen zich graag aan je voor met artisanale producten en allerlei informatie.
 • In juli en augustus starten afvalophalingen om 6.30 uur

  ophalingen iok half uurtje vroeger ma 28 jun
  Deze zomer gaan de ophaalploegen van IOK Afvalbeheer over op een zomerregime. Alle afvalophalingen starten in juli en augustus om 6.30 uur. Mis geen enkele ophaling en zet je wekker een half uurtje vroeger of plaats je afval al de avond voordien buiten.
 • Keizer Kriek op 29 augustus

  Keizer Kriek ma 28 jun
  De laatste zondag van augustus zijn de kinderen terug baas in Olen. Het dorpsplein wordt die dag weer omgetoverd tot een kinderfestival vol leuke doe-dingen. Kleine avonturiers, genieters, creatievelingen, durvers,…: er is voor ieder wat wils.
 • Nieuwe brochure ‘Ontdek Neteland’

  ma 28 jun
  Benieuwd naar de interessante plekjes of de wandel- en fietsroutes in ons Neteland? Download dan zeker de nieuwe brochure en ontdek wat onze regio zo bijzonder maakt.
 • Start ticketverkoop Gladiolen Oogst

  Gladiolen Oogst ma 28 jun
  Deze zomer klinkt er opnieuw muziek in Olen. Op de 21ste editie van Gladiolen is het nog wachten tot juni 2022 maar de organisatie van het muziekfestival organiseert eind augustus een kleinschalig alternatief.
 • Tekentalenten gezocht voor de cartoonwedstrijd ‘Olense Kartoenale’

  Kartoenale 2021 ma 28 jun
  Nog tot en met 13 september kan je je inschrijven voor de jaarlijkse cartoonwedstrijd ‘de Olense Kartoenale’. Het hoofdthema van 2021 is ‘bezoek aan het museum’. Het thema van Amnesty International is ‘recht op een eerlijk proces’.
 • Tentoonstelling Marc Spiessens

  War Room Marc Spiessens ma 28 jun
  In augustus en september stelt Marc Spiessens tentoon in de raadzaal van het gemeentehuis met een reeks van schilderijen over de verschillende activiteiten van zijn voormalige werkgever Agfa -Gevaert. Het uitgangspunt voor deze serie, ‘The Company' genaamd, is tweeledig.
 • Van buitenschoolse naar binnenschoolse opvang

  ma 28 jun
  Om onze middelen goed te besteden, wilden we eerst grondig onderzoeken hoe we in de toekomst verder willen gaan met naschoolse kinderopvang in Olen. Onder begeleiding van een ontwerpbureau en in nauw overleg met schooldirecties en KIKOEN maakten we een toekomstvisie op.
 • Vul onze muur met jouw vakantiefoto’s en win een boekenbon

  vakantie in de bib ma 28 jun
  Doe mee met onze zomerwedstrijd en bezorg ons een leuke en originele foto of vakantiekaart. Laat je bij je keuze inspireren door lezen, boeken, bibliotheken,... Jouw inzending krijgt een mooi plaatsje op onze muur. De vijf origineelste inzendingen winnen bovendien een boekenbon.
 • Zomerlezen: een verfrissende duik…in boeken!

  zomerlezen ma 28 jun
  Alle kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen deze zomer lid worden van de club van het zomerlezen. De bib maakt lezen in de zomer nog fijner met de boekenbingo. Download je exemplaar op deze pagina. Wie meedoet, maakt kans op een leuk gezelschapspel. Deelnemen kan tot en met 6 september.
 • Zomerwandelingen in Neteland en in Olen

  ma 28 jun
  Vanaf de laatste zondag van juni staat er elke zondag om 10.00 en 14.00 uur een gegidste wandeling in het Neteland op het programma. Op 18 juli en 22 augustus kan je terecht in Olen.
 • Bankjes met verhalen

  Podcast het bankje vr 25 jun
  De podcast ‘Het Bankje’ brengt theater tot bij jou. Je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje en bent getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.
1-30 Van 43
LCP