Gemeente Olen

Nieuws : Mens en Ruimte

 • Alle berichten
 • Campagne #Olenkooptlokaal

  Facebook vr 3 apr
  De coronacrisis heeft onze lokale economie stevig door elkaar geschud. Onze handelaars kunnen meer dan ooit alle steun gebruiken. Het lokaal bestuur werkte daarom een campagne uit op sociale media.
 • Code oranje: rook- en vuurverbod in provincie Antwerpen

  vr 3 apr
  Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kondigt code oranje af voor de provincie Antwerpen. Het is erg droog in onze natuur -en heidegebieden en bossen en daarom is het brandgevaar er groot. Daarom geldt er vanaf 3 april een rook -en vuurverbod in deze gebieden. Ook kampvuren zijn verboden.
 • Coronamaatregelen: Hinder- en compensatiepremie voor ondernemers

  do 2 apr
  Ondernemers die door de coronacrisis in moeilijkheden komen, kunnen beroep doen op verschillende steunmaatregelen.
 • Publieke inspraak over het plan-MER voor het Beleidsplan Ruimte provincie Antwerpen: wijziging door coronamaatregelen

  do 2 apr
  De provincie Antwerpen maakt een Beleidsplan Ruimte op om te zorgen dat in de toekomst voor iedereen plaats is om te wonen, te werken en te leven. Wil jij aangeven welke milieueffecten extra onderzocht moeten worden of wil jij voorstellen formuleren? Neem dan deel aan de inspraakprocedure.
 • Werken Olen-Centrum: update gewijzigde verkeerssituatie Bulestraat

  verkeersbord do 2 apr
  Sinds de opening van de doortocht in Olen-Centrum is het op de gewestweg komende van Herentals verboden om ter hoogte van het kruispunt N152-Bulestraat linksaf te slaan richting Bulestraat. Verkeersborden geven dit ook duidelijk aan. De politie schreef inmiddels 277 PV’s uit voor deze overtreding.
 • Coronamaatregelen: Verkooppunten huisvuilzakken

  ma 30 mrt
  Huisvuilzakken nodig? Er zijn verschillende plaatsen in Olen waar je nog steeds restafvalzakken en blauwe en groene vuilniszakken kan kopen. Hieronder een overzicht.
 • Coronamaatregelen: Update ambulante handel

  za 28 mrt
  Foodtrucks en voedingskramen mogen niet open blijven, tenzij zij een meerwaarde zijn voor onze voedselverdeling. Mobiele frituren, wokmobiel, kippenkramen en wafelkramen worden niet toegelaten. Groente-, vis- of vleeskramen mogen indien het nodig is voor de voedselvoorziening.
 • Wijziging plannen werken brug Hoogbuul: enkel op 24 maart afgesloten

  vervanghalte De Lijn vr 20 mrt
  Van 24 maart tot en met 20 april stonden er werken gepland aan de brug aan Hoogbuul. Door de coronacrisis wijzigt de planning en is de brug voorlopig enkel op 24 maart afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer.
 • Doe gratis een beroep op een diefstalpreventieadviseur

  bescherm je woning tegen diefstal ma 9 mrt
  Het is belangrijk om je woning goed te beschermen tegen inbrekers. Maar hoe begin je eraan? Heel eenvoudig: doe een beroep op een diefstalpreventieadviseur van de lokale politie Neteland en krijg gratis advies op maat.
 • Vernieuwing voetpad Leemanslaan

  omleiding Leemanslaan do 5 mrt
  Vanaf 13 maart herstellen medewerkers van Technische Dienstverlening het voetpad aan Leemanslaan. De werken brengen tijdelijk hinder met zich mee. Het einde is voorzien rond 30 juni. Het weer kan mogelijk voor vertraging zorgen.
 • Nieuwe bomen op de terreinen van Buul

  Gerooide bos op de terreinen van Buul di 3 mrt
  Misschien heb je het al wel gemerkt als je ging lopen op de finse piste: het kleine dennenbos op de terreinen van Buul is volledig verdwenen. De schuldige bleek een schorskever. Er werd beslist het bos te rooien en terug aan te planten met een variatie van streekeigen loofbomen.
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen voor het naschools afsluiten van de Schoolstraat

  vr 23 aug
  Van 2 september 2019 tot en met 30 juni 2020, met uitzondering van de schoolvrije dagen, wordt Schoolstraat gedeeltelijk afgesloten bij het einde van de schooltijd.
1-12 Van 12
LCP