Gemeente Olen

Nieuws : Mens en Ruimte

 • Alle berichten
 • Grote hinder Lindenpad op 27 september

  vr 20 sep
  Op vrijdag 27 september is er opnieuw grote hinder aan het Lindenpad. Door bouwwerken is er die dag tijdelijk geen doorgang mogelijk in deze straat. Je kan naar basisschool de Knipoog fietsen via Stationsstraat.
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen op 28 september 2019 voor de organisatie van Grassparty

  do 19 sep
  Voor de organisatie van Grassparty zijn op 28 september 2019 tijdelijke verkeersmaatregelen voorzien in Anemoonstraat en Zonnebloemstraat.
 • Hinder Oevelseweg vanaf 23 september

  di 17 sep
  Vanaf maandag 23 september herstellen de medewerkers van Technische Dienstverlening het voetpad ter hoogte van Oevelseweg, aan de kant van de oneven huisnummers. De werken verlopen in verschillende fases en brengen tijdelijk hinder met zich mee. Het einde is voorzien rond 15 november.
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen op 21, 28 en 29 september 2019 voor de organisatie van judotornooi

  vr 13 sep
  Voor de organisatie van een judotornooi op 21, 28 en 29 september 2019 zijn tijdelijke verkeersmaatregelen voorzien in de buurt van de sporthal.
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen op 27 september 2019 voor de organisatie van de scholenveldloop

  vr 13 sep
  Voor de organisatie van de scholenveldloop op 27 september 2019 zijn er die dag tijdelijke verkeersmaatregelen voorzien in de buurt van de Buul.
 • Doe mee aan de World Cleanup Day op 21 september

  World cleanup day ma 9 sep
  Op 21 september vindt de tweede editie van World Cleanup Day plaats. Wil jij ook meedoen en het zwerfvuil in jouw buurt opruimen? Het lokaal bestuur stelt voor deze actie grijpers, vuilzakken, fluohesjes en handschoenen ter beschikking. Vraag het materiaal aan via mens.ruimte@olen.be.
 • Lokaal bestuur zoekt kandidaat-uitbaters voor pastorie Olen-Centrum

  pastorie Olen-Centrum do 5 sep
  Het prachtig historisch pand in de bruisende Olense dorpskern zoekt een nieuwe invulling. Het lokaal bestuur doet daarom een oproep naar kandidaten die er een duurzame uitbating willen opstarten. De nieuwe functies kunnen uiteenlopend zijn.
 • Behaag onze Kempen

  ma 26 aug
  Dankzij de actie ‘Behaag onze Kempen’ kan je je tuin verrijken met inheemse of streekeigen fruitbomen, sierplanten of hagen. Deze grootschalige bomen- en struikenverkoop van de Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij Kempen (IOK) is intussen aan haar 25ste editie toe.
 • Neem deel aan het mobiliteitsdebat

  ma 26 aug
  Wil jij je stem laten doorwegen op het mobiliteitsdebat? Neem dan in september deel aan een bevraging over mobiliteit in je buurt. De verzamelde informatie helpt ons om na te denken en keuzes te maken over de mobiliteit van morgen.
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen voor het naschools afsluiten van de Schoolstraat

  vr 23 aug
  Van 2 september 2019 tot en met 30 juni 2020, met uitzondering van de schoolvrije dagen, wordt Schoolstraat gedeeltelijk afgesloten bij het einde van de schooltijd.
 • Fotowedstrijd 'bloemenweelde'

  fotowedstrijd bloemenweelde do 22 aug
  Dit jaar deelden de Olense bib, Komie Geire en team Mens en Ruimte zaadjes uit met een speciaal bijenmengsel. Heb jij deze zaadjes met succes geplant? Bezorg ons dan een foto van het resultaat en maak kans op een prijs.
 • Verwarmingscoaches gezocht

  wo 21 aug
  Wil je tijdens de herfst- en winterperiode graag gezinnen helpen en hen coachen bij het zuinig verwarmen? Dat kan! Dit najaar zet het lokaal bestuur Olen en de provincie Antwerpen opnieuw in op optimaal verwarmen. Want door bewuster te verwarmen kan je heel wat energie besparen.
 • Hoe wonen we in de toekomst?

  di 6 aug
  Hoe zullen onze (klein)kinderen wonen? Hebben ze bossen en weiden om in te spelen? Kopen zij nog groenten, fruit en vlees uit de buurt? Staan zij met hun auto in de file? Willen we in de toekomst voor iedereen ruimte om te wonen, te werken en te leven, dan moeten we daar nu al over nadenken.
 • Heraanleg dorpskern Olen-Centrum: de plannen, hinder en omleidingen

  wegenwerken ma 15 apr
  Begin mei start aannemer Superbeton uit Herselt met de echte werken aan de dorpskern. Lees verder en ontdek meer informatie over de plannen, hinder, omleidingen en parkeergelegenheid in de buurt tijdens de werken.
 • Heraanleg dorpskern Olen-Centrum: de concrete plannen

  Kruispunt gewestweg N152 - Bulestraat wo 3 apr
  Ontdek de concrete plannen in tekst én beeld van de werken aan de dorpskern in Olen-Centrum. Die werken starten op maandag 6 mei.
 • Wegenwerken N152: heraanleg dorpskern Olen-Centrum

  do 27 dec
  Wil je op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken over de werken in Olen-Centrum of ben je op zoek naar handige kaartjes waarop de omleidingen en verschillende werkfasen staan aangeduid? Je vindt alle updates op www.slimdoorolen.be.
1-16 Van 16
LCP