Gemeente Olen

Nieuws : Mens en Ruimte

 • Alle berichten
 • Lenteschoonmaak in Olen: steek jij mee de handen uit de mouwen?

  Mooimakers di 19 mrt
  Word jij op 23 maart ook een Mooimaker? Samen met duizenden vrijwilligers steek je dan de handen uit de mouwen om het zwerfvuil in je buurt op te ruimen. Je kan alleen deelnemen, maar breng gerust ook je familie, vrienden, buren, leden van je sport- of jeugdvereniging mee.
 • Bereikbaarheid Boerenkrijglaan

  wegenwerken do 14 mrt
  Sinds donderdag 14 maart vinden er nutswerken plaats in de richting van de Boerenkrijglaan. Wat betekent dit nu concreet voor mensen die in de Boerenkrijglaan moeten zijn?
 • Aangifte schade storm 9 en 10 maart

  wo 13 mrt
  Heb je schade geleden door de hevige wind van 9 en 10 maart? Dan raadt het gemeentebestuur je aan om hiervan aangifte te doen bij je eigen verzekering en ook bij het gemeentebestuur.
 • Earth Hour: doof zaterdag 30 maart alle lichten

  zo 10 mrt
  Doe mee met Earth Hour, de grootste klimaatactie ter wereld en doof op zaterdag 30 maart alle lichten. Ook het lokaal bestuur doet mee. Tussen 20.30 en 21.30 uur worden de lichten aan het gemeentehuis, het sociaal huis, de kerken en verschillende monumenten gedoofd in het kader van Earth Hour.
 • Nutswerken verder richting Boerenkrijglaan: omleiding verschuift naar Kattestraat

  omleidingsroute verkeer Kattestraat do 7 mrt
  Vanaf donderdag 14 maart schuiven de nutswerken in Olen-Centrum verder op richting Boerenkrijglaan. Concreet wordt er gewerkt tussen de Tramstraat en frituur/broodjesbar Big Express op de Oosterwijkseweg. De rijbaanhelft aan de kant van de Boerenkrijglaan wordt hierdoor tijdelijk afgesloten.
 • Enkelrichting Watertorenstraat vanaf 4 maart tot en met 10 mei

  omleiding Waterstraat vr 1 mrt
  Vanaf 4 maart legt een aannemer nieuwe leidingen onder het fietspad in de Watertorenstraat, het stuk tussen de kruispunten met Zavelheide en Schippersweg. Deze werken zullen een zestal weken duren. Tijdens deze werken is er enkelrichtingsverkeer van Herentals naar St.-Jozef-Olen.
 • Spectaculaire daling in het aantal diefstallen in Olen

  di 19 feb
  Uit recent vrijgegeven cijfers van de politiezone Neteland blijkt een spectaculaire daling van het aantal diefstallen in woningen en bedrijven. In Olen is deze daling het meest uit het oog springend. Bij bedrijven gaat het over een daling van 64% tegenover 2017. De woninginbraak is met 69% gedaald.
 • Subsidies voor het laten ophalen van asbestgolfplaten en -leien

  asbest ma 18 feb
  De aanwezigheid van asbest in en rond woningen houdt gezondheidsrisico’s in. Ook in de Kempen zijn er nog te veel gebouwen waarvan de daken en gevels bestaan uit asbestgolfplaten of -leien. Verschillende gemeenten, waaronder Olen, en IOK Afvalbeheer maken werk van een versnelde afbouw asbest.
 • Geef mee vorm aan het waterbeleid van de toekomst

  waterbeleid ma 7 jan
  Water belangt ons allemaal aan. Daarom krijgt iedereen de kans om mee vorm te geven aan het waterbeleid van de toekomst. Nog tot en met 18 juni kan je deelnemen aan het openbaar onderzoek over de waterbeleidsnota 2020-2025.
 • Wegenwerken N152: heraanleg dorpskern Olen-Centrum

  do 27 dec
  Wil je op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken over de werken in Olen-Centrum of ben je op zoek naar handige kaartjes waarop de omleidingen en verschillende werkfasen staan aangeduid? Je vindt alle updates op www.slimdoorolen.be.
 • Denk mee na over het ruimtelijk beleid in onze gemeente: gecoro zoekt leden

  ma 20 mrt
  Met de aanvang van de nieuwe legislatuur wordt de Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening (gecoro) opnieuw samengesteld. Het bestuur zoekt enthousiaste en gemotiveerde kandidaten die willen zetelen in deze adviesraad.
1-11 Van 11
LCP