Gemeente Olen

Nieuws : Vrije Tijd

 • Alle berichten
 • Coronamaatregelen: Buitenspeeldagen Neteland gaan niet door

  za 28 mrt
  In de strijd tegen het coronavirus is beslist om de buitenspeeldagen op 22 april, 29 april en 6 mei in de gemeenten van het Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen, Vorselaar) af te schaffen.
 • Erfgoeddag in het teken van de nacht een jaar uitgesteld

  Radio di 24 mrt
  Erfgoeddag – voorzien op zaterdag 25 en zondag 26 april – kan dit jaar niet doorgaan. De risico’s voor de gezondheid van de organisatoren en bezoekers zijn te groot. De organisatoren verplaatsen het evenement naar 24 en 25 april 2021.
 • Gladiolen uitgesteld naar mei 2021

  geen gladiolen di 24 mrt
  De organisatoren van Gladiolen hebben beslist om de editie van dit jaar te verschuiven naar volgend jaar. Ze leggen je graag in eigen woorden uit waarom en wat dat inhoudt.
 • Coronamaatregelen: Op berenjacht met de kinderen

  berenjacht ma 23 mrt
  De “blijf in uw kot”-maatregel blijft heel belangrijk. Maar in je eigen buurt een wandeling maken, dat kan wel. Al vinden kinderen dat misschien niet altijd even leuk. Maar als je in de buurt ook op berenjacht kan gaan, dan wordt het direct al een pak plezanter!
 • Coronamaatregelen: speelterreinen gesloten en groepsactiviteiten verboden (update 16 maart 16.00 uur)

  ma 16 mrt
  Om de verdere verspreiding van het coronavirus te vermijden, gaan ook alle speeltuinen en speelterreinen op overheidsbevel dicht. Daarnaast is het ook ten strengste verboden om groepsfietstochten en groepswandelingen te organiseren.
 • Ik wil spelen in onze straat, jij ook?

  Maak van je straat een speelstraat wo 4 mrt
  Wat is er fijner dan buitenspelen en op ontdekking gaan? Het wordt nog leuker als je dat kan doen op plaatsen waar dat eigenlijk niet mag, zoals in de straat voor je deur. En dat kan als jouw straat tijdens de vakantie wordt omgetoverd tot een speelstraat. Doe zo snel mogelijk een aanvraag.
 • Vraag een feestcheque aan voor Vlaanderen Feest!

  di 3 mrt
  Organiseer je een straatfeest of een verenigingsactiviteit tussen 27 en 28 juni of 3 en 11 juli? En wil je die activiteit in het teken plaatsen van de campagne voor het Feest van de Vlaamse Gemeenschap? Dan kom je misschien in aanmerking voor een feestcheque van 180 euro.
 • GEZOCHT: gastgezinnen voor huiskamervoorstellingen

  Schrijf je in voor de huiskamervoorstellingen ma 2 mrt
  In het najaar nodigt vzw Keizer Karel opnieuw muzikanten, theatermakers of komieken uit voor een reeks huiskamervoorstellen. Ben je bereid om je huis open te stellen voor minstens 30 vrienden, familieleden en andere geïnteresseerden? Schrijf je dan in als gastgezin.
 • Iets verloren tijdens de activiteiten van de krokusvakantie?

  ma 2 mrt
  Er zijn heel wat voorwerpen gevonden na de activiteiten van de krokusvakantie: koeken- en brooddozen, jasjes, mutsen, handschoenen, ... Ben je iets kwijt?
 • Dank je wel, vrijwilligers!

  bedanking vrijwilligers vr 28 feb
  Van 29 februari tot 8 maart is het de 34ste Week van de Vrijwilliger. Een week die we niet voorbij willen laten gaan zonder onze meer dan 300 vrijwilligers te bedanken. Want vrijwilligerswerk: je moet het maar doen.
 • Kom jij mee beweGen?

  G-sporter wo 26 feb
  Wil je een fit G-voel? En hou je ervan met anderen te beweGen? Kom dan meedoen met een nieuwe lessenreeks speciaal voor G-sporters! G-sport geeft mensen met een beperking de kans om hun talenten te ontplooien. Alle oefeningen worden aangepast op maat van elke sporter.
 • Inschrijven voor Happen en Stappen vanaf 10 februari

  happen en stappen in Olen ma 3 feb
  Deze eerste editie van Happen en Stappen van dit jaar is op zaterdag 25 april. Verwacht je aan een gegidste wandeling van ± 7 km doorheen Olen, gekruid met een hapje en overgoten met een drankje.
 • Tentoonstelling Olense fotografen: Lier, stad aan het water

  Olense fotografen op stap in Lier za 1 feb
  Onder laaghangende grijze wolken brachten de Olense vrijwillige fotografen dit najaar een bezoek aan Lier. Het resultaat van hun tocht kan je tijdens de openingsuren in februari en maart komen bezichtigen in de raadzaal van het gemeentehuis.
 • Koop tijdig kaarten voor openluchtspektakel ‘Titus’ op domein Teunenberg

  za 25 jan
  Theater FroeFroe en Compagnie Lodewijk/Louis komen naar Olen met de voorstelling Titus. Met humor en gruwel wordt de Shakespeare-klassieker Titus Andronicus bewerkt tot een hedendaags script vol explosieve poëzie. Deze voorstelling is een voorstelling vol poppentalent, livemuziek en acteergeweld.
 • Kempense kerstkalender met de gezelligste kerst- en eindejaarsactiviteiten

  vr 13 dec
  Kijk jij ook zo uit naar de kerstperiode en de gezellige feesten en activiteiten die erbij horen? Duik dan zeker eens in de kerstkalender van Kempens Karakter met een overzicht van de eindejaarsevenementen in jouw buurt.
 • Ga mee winterwandelen en maak kans op overnachting of mand vol streekproducten

  nieuw seizoen winterwandelingen van start do 24 okt
  Nu de dagen korter worden, kunnen we uitkijken naar lange wandeltochten. Kempens Karakter organiseert samen met tien gemeenten opnieuw een reeks fijne winterwandelingen. Neem je aan vijf wandelingen deel, dan maak je zelfs kans om een prijs te winnen.
1-16 Van 16
LCP