Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Werken gemeente Kasterlee te Olensteenweg

  wo 20 nov
  Sinds begin november voert de gemeente Kasterlee werken uit ter hoogte van de Olensteenweg. Er worden fietspaden aangelegd langs beide kanten van de Olensteenweg tussen de Eerselingenstraat en de Herentalsesteenweg. Ook de bestaande betonnen rijbaan ondergaat een metamorfose.
 • Incident bij Aurubis: geen gewonden

  di 19 nov
  Vanmiddag rond 16.00 is er een incident met een rolbrug gebeurd in de tankhouse productieafdeling van Aurubis Belgium in Olen. Daarbij is onmiddellijk het evacuatieplan in werking getreden.
 • GFT-stickers 2020 beschikbaar

  ma 18 nov
  De GFT-stickers voor 2020 zijn vanaf 18 november beschikbaar. Een sticker voor een grote container kost 75 euro, voor een kleine container 37,50 euro. Vanaf 1 juli betaal je nog de helft. De stickers zijn te koop aan het onthaal van het gemeentehuis en het sociaal huis en op het recyclagepark.
 • Oplossingen fietszoektocht Olense Kartoenale

  Illustratie çois Veldeman za 16 nov
  Heb jij tijdens de zomermaanden ook deelgenomen aan de fietszoektocht van de Olense Kartoenale? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar de oplossingen van de vragen en de bijhorende cartoons.
 • Winnaars Olense Kartoenale 2019

  Eerste prijswinnaar Ali Ghanaat uit Iran za 16 nov
  De 31ste editie van de internationale cartoonwedstrijd ‘Olense Kartoenale’ pakt dit jaar uit met het hoofdthema ‘Leder: van rund tot handtas, van os tot leren rok, van koe tot elegante schoen’. Benieuwd wie de prijzen binnenhaalde?
 • St.-Jobstraat (Herentals) onderbroken van 22 tot en met 24 november

  vr 15 nov
  In het weekend van 22 tot en met 24 november is St.-Jobstraat in Herentals onderbroken voor alle verkeer, inclusief fietsers. Een aannemer plaatst dan een fietsbrug over het kanaal Bocholt-Herentals voor de realisatie van de fiets-o-strade F105 Herentals-Balen.
 • Grote hinder Lindenpad op 21 november

  do 14 nov
  Op donderdag 21 november is er opnieuw grote hinder aan het Lindenpad. Door bouwwerken is er die dag tijdelijk geen doorgang mogelijk in deze straat. Je kan naar basisschool de Knipoog fietsen via Stationsstraat.
 • Overzicht beslissingen gemeenteraad 2 oktober 2019

  di 12 nov
  Wil jij weten wat de gemeenteraad heeft beslist op 2 oktober 2019? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • Overzicht beslissingen raad voor maatschappelijk welzijn 2 oktober 2019

  di 12 nov
  Wil jij weten wat de raad voor maatschappelijk welzijn heeft beslist op 2 oktober 2019? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • VACATURE: medewerker groendienst

  vacature medewerker groendienst za 9 nov
  Wij zoeken een collega voor onze groendienst. Interesse? Solliciteren kan tot en met 3 december.
 • Goederen lokaal bestuur op online veiling

  vr 8 nov
  Het lokaal bestuur heeft een opruimactie gehouden en verkoopt allerlei goederen per opbod. De veiling loopt online via www.io-auctions.com.
 • Werken Oevelseweg verlengd tot 7 december

  do 7 nov
  Sinds maandag 23 september herstellen de medewerkers van Technische Dienstverlening het voetpad ter hoogte van Oevelseweg, aan de kant van de oneven huisnummers. De werken brengen tijdelijk hinder met zich mee. Het einde is voorzien rond 7 december. Dit kan uitlopen bij slechte weersomstandigheden.
 • Carmelita Ross 25 jaar ereburger

  Carmelita Ross ma 4 nov
  Zondag 27 oktober vierden we Carmelita Ross, herdachten we de motivatie voor die benoeming en informeerden we ons over de huidige situatie in Guatemala.Tot haar spijt kon Carmelita er niet bij zijn. Maar je kan hier wel haar boodschap aan ons bekijken.
 • Lees De Driehoek van november online

  wo 30 okt
  Benieuwd naar alle Olense nieuwtjes? Bekijk dan zeker De Driehoek van november.
 • Aangepaste openingsuren recyclagepark op donderdag

  Het recyclagepark heeft een ander openingsuur op donderdag. di 29 okt
  Het recyclagepark heeft de openingsuren op donderdag aan de wintertijd aangepast. Je kan je afval dan binnenbrengen van 12.30 uur tot 16.10 uur, zoals gewoonlijk aan Industrielaan 23. De overige openingsuren blijven ongewijzigd.
 • Registreer je rookmelder en maak kans op headphone of Spotify abonnement

  en plots klinkt een rookmelder als muziek in de oren ma 28 okt
  Vanaf 1 januari 2020 is het verplicht om in alle Vlaamse woningen per verdieping minstens één rookmelder te voorzien. Ze zijn van levensbelang en beschermen jou en je medebewoners tegen de gevaren van brand.
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen in Olen-Centrum voor de kermis, activiteiten in de spiegeltent en Olen-Jaarmarkt

  vr 25 okt
  Voor de organisatie van de kermis, activiteiten in de spiegeltent en Olen-Jaarmarkt zijn tussen 1 en 20 november 2020 tijdelijke verkeersmaatregelen voorzien in Olen-Centrum.
 • Ga mee winterwandelen en maak kans op overnachting of mand vol streekproducten

  nieuw seizoen winterwandelingen van start do 24 okt
  Nu de dagen korter worden, kunnen we uitkijken naar lange wandeltochten. Kempens Karakter organiseert samen met tien gemeenten opnieuw een reeks fijne winterwandelingen. Neem je aan vijf wandelingen deel, dan maak je zelfs kans om een prijs te winnen.
 • Harverwarmend filmpje over project 'Zestigers en tachtigers van hier'

  Proejct 60-ers en 80-ers van hier do 24 okt
  In het voorjaar brachten we een groep ouderen samen voor het project 'Zestigers en tachtigers van hier'. Uit dit project groeiden heel wat mooie initiatieven en vriendschapsbanden. De deelnemers stellen deze graag zelf aan jou voor aan de hand van een hartverwarmend filmpje.
 • Hou vanaf 1 december rekening met nieuwe regels voor brandveiligheid bij evenementen en in publieke lokalen

  do 24 okt
  Vanaf 1 december treedt een nieuwe politiereglement in werking om de brandveiligheid bij evenementen en in publieke lokalen te verhogen. Om jou wegwijs te maken zijn alle voorschriften samengevat in een overzichtelijke brochure, die je kan downloaden op deze pagina.
 • Nu te koop: Olens kleur- en doeboek

  Nu te koop: Olens kleur- en doeboek do 24 okt
  In een gloednieuw kleur- en doeboek leer je aan de hand van kleurplaten, foto’s, legendes, een recept en puzzelspelletjes Olen beter kennen. Ook het thema dementie krijgt een belangrijke plaats in dit boek. Koop jouw exemplaar voor 5 euro in het gemeentehuis, het sociaal huis of de bibliotheek.
 • Sluit je aan bij Hoplr en leer je buren kennen

  Word lid van Hoplr do 24 okt
  Ondertussen zijn al meer dan 1.200 Olense gezinnen aangesloten bij Hoplr. Ben jij hier nog niet bij? Geen probleem, binnenkort krijg je een brief in de bus met meer info en een unieke code om je aan te melden. Je hoeft natuurlijk niet te wachten op de brief: nu aanmelden kan ook via www.hoplr.com.
 • Zorg dat je niets mist door griep

  Zorg dat je niets mist door griep do 24 okt
  Wist je dat elke winter 1 op de 10 mensen griep krijgt? Bescherm je tegen de ziekte en haal vanaf half oktober je griepprik. Vraag ernaar bij je huisarts.
 • Dank jullie wel voor het mooie communicatierapport!

  Communicatieonderzoek lokaal bestuur di 22 okt
  Dit voorjaar kon je deelnemen aan een communicatieonderzoek over het lokaal bestuur Olen. Bedoeling was om na te gaan hoe we jou in de toekomst nog beter kunnen informeren. Uit het onderzoek blijkt dat jullie tevreden tot zeer tevreden zijn over de gemeentelijke communicatie.
 • Schrijf je in voor de activiteiten van de seniorenweek

  seniorenweek di 22 okt
  Tijdens de seniorenweek van 18 tot en met 22 november lokken we je graag naar buiten met een gevarieerd seniorenprogramma. Schrijf je snel in voor deze activiteiten bij Vrije Tijd.
 • Werken Olen-Centrum: Twee kruispunten dicht vanaf 21 oktober

  wegenwerken wo 9 okt
  Vanaf maandag 21 oktober verandert de verkeerssituatie in Olen-Centrum. Het kruispunt Bulestraat-gewestweg N152 en het kruispunt Boerenkrijglaan-gewestweg N152 gaan dan dicht voor alle verkeer, ook voor zachte weggebruikers. Dit tot het einde van het jaar.
 • Werken in Kasterlee

  di 8 okt
  In maart 2020 start de heraanleg van de Markt in Kasterlee. Op 7 oktober zijn al voorbereidende werken gestart op de toegangswegen. Wil je graag mee op de hoogte blijven van dit project?
 • Pidpa spoelt waterleidingen in Olen

  wo 2 okt
  Vanaf midden oktober spoelt Pidpa zijn leidingen in onze gemeente. De werken duren enkele maanden. De bewoners van de betrokken woningen ontvangen minstens drie werkdagen voor aanvang een verwittiging. Zo komen ze zeker niet plots zonder watertoevoer te zitten.
 • Geluidsschermen langs E313 in Olen

  geluidsschermen ter hoogte van Schaatsbergen do 26 sep
  Om de levenskwaliteit van de omwonenden te verbeteren, komen er binnenkort geluidsschermen langs de E313 ter hoogte van Schaatsbergen. De werken starten ten vroegste in het voorjaar van 2020 en duren ongeveer drie maanden.
 • Kerkconcert Yevgueni op 15 februari

  kerkconcert Yevgueni ma 16 sep
  Yevgueni trekt komende winter met een heel bijzondere tournee langs dertig kerken doorheen Vlaanderen. In samenwerking met cultuurcentrum De Werft heeft vzw Keizer Karel Olen deze Vlaamse kleinkunstgroep kunnen strikken voor een optreden in de kerk van O.-L.-V.-Olen.
1-30 Van 35
LCP