Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Hinder Oevelseweg vanaf 23 september

  di 17 sep
  Vanaf maandag 23 september herstellen de medewerkers van Technische Dienstverlening het voetpad ter hoogte van Oevelseweg, aan de kant van de oneven huisnummers. De werken verlopen in verschillende fases en brengen tijdelijk hinder met zich mee. Het einde is voorzien rond 15 november.
 • Kinderwandeling 'Het mysterie van de gouden hartjes' op 29 september

  Elfenkoningin -foto van Wil Vestjens di 17 sep
  Ontmoet de mysterieuze bewoners van Teunenberg tijdens deze sprookjeswandeling en maak kennis met een complete trollenfamilie en andere mysterieuze figuren. Een aanrader voor de hele familie.
 • Controle elektriciteitsnet in het gemeentehuis op 5 oktober

  ma 16 sep
  Op zaterdag 5 oktober voert Team Technische Dienstverlening een groot nazicht uit van het elektriciteitsnet in het gemeentehuis.
 • Grote hinder Lindenpad op 18 september

  ma 16 sep
  Op woensdag 18 september is er grote hinder aan het Lindenpad. Door bouwwerken is er die dag tijdelijk geen doorgang mogelijk in deze straat. Je kan naar basisschool de Knipoog fietsen via Stationsstraat.
 • Kerkconcert Yevgueni op 15 februari

  kerkconcert Yevgueni ma 16 sep
  Yevgueni trekt komende winter met een heel bijzondere tournee langs dertig kerken doorheen Vlaanderen. In samenwerking met cultuurcentrum De Werft heeft vzw Keizer Karel Olen deze Vlaamse kleinkunstgroep kunnen strikken voor een optreden in de kerk van O.-L.-V.-Olen.
 • Cupcakes versieren voor kinderen - woensdag 18 september

  cupcakes versieren vr 13 sep
  Samen met bewoners van woonzorgcentra en bezoekers van CADO Olen gaan de kinderen aan de slag om cupcakes om te toveren tot echte kunstwerkjes. Ondertussen kan je genieten van livemuziek. Via een verteltheater maak je kennis met het thema dementie. Ook ouders en grootouders zijn ook welkom.
 • Theatermonoloog 'Va is koning' in St.-Martinuskerk

  Va is koning vr 13 sep
  ‘Va is Koning’ is een aangrijpende theatermonoloog over (jong)dementie. Verrassend, intiem, zonder meligheid en vaak doorspekt met een vleugje humor, maar vooral (h)eerlijk.
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen op 21, 28 en 29 september 2019 voor de organisatie van judotornooi

  vr 13 sep
  Voor de organisatie van een judotornooi op 21, 28 en 29 september 2019 zijn tijdelijke verkeersmaatregelen voorzien in de buurt van de sporthal.
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen op 27 september 2019 voor de organisatie van de scholenveldloop

  vr 13 sep
  Voor de organisatie van de scholenveldloop op 27 september 2019 zijn er die dag tijdelijke verkeersmaatregelen voorzien in de buurt van de Buul.
 • Week van de dementie - Ontdek wat Olen allemaal doet

  Olen dementievriendelijke gemeente vr 13 sep
  De week van 15 tot 21 september staat in het teken van dementie. Aanleiding hiervoor is de Wereld Alzheimerdag op 21 september. Ook in Olen kan je gratis deelnemen aan verschillende activiteiten.
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen op 20 september 2019 voor de strapdag van de Kriebel

  do 12 sep
  Voor de organisatie van de strapdag van de Kriebel zijn op 20 september 2019 tijdelijke verkeersmaatregelen voorzien in Schoolstraat.
 • Doe mee aan de World Cleanup Day op 21 september

  World cleanup day ma 9 sep
  Op 21 september vindt de tweede editie van World Cleanup Day plaats. Wil jij ook meedoen en het zwerfvuil in jouw buurt opruimen? Het lokaal bestuur stelt voor deze actie grijpers, vuilzakken, fluohesjes en handschoenen ter beschikking. Vraag het materiaal aan via mens.ruimte@olen.be.
 • Lokaal bestuur zoekt kandidaat-uitbaters voor pastorie Olen-Centrum

  pastorie Olen-Centrum do 5 sep
  Het prachtig historisch pand in de bruisende Olense dorpskern zoekt een nieuwe invulling. Het lokaal bestuur doet daarom een oproep naar kandidaten die er een duurzame uitbating willen opstarten. De nieuwe functies kunnen uiteenlopend zijn.
 • Overzicht beslissingen gemeenteraad 3 juli 2019

  do 5 sep
  Wil jij weten wat de gemeenteraad heeft beslist op 3 juli 2019? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • Overzicht beslissingen raad voor maatschappelijk welzijn 3 juli 2019

  do 5 sep
  Wil jij weten wat de raad voor maatschappelijk welzijn heeft beslist op 3 juli 2019? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • Repair Café op zaterdag 5 oktober

  repair café do 5 sep
  Stofzuiger kapot? Een gat in je favoriete broek? Een computer die traag opstart? Gooi je spullen niet weg maar laat ze herstellen tijdens het Repair Café. Ben je zelf handig? Dan kan ook jij andere mensen gelukkig maken en defecte spullen herstellen. Inkom is gratis.
 • VACATURE: HR-medewerker

  Vacature HR-medewerker do 5 sep
  We zoeken een HR-medewerker! Solliciteren kan tot en met 26 september via www.olen.be/vacatures
 • Expo Olense Kunstkring in het gemeentehuis

  OK 2000 di 3 sep
  Kom in september eens langs in het gemeentehuis voor een boeiende tentoonstelling van de Olense Kunstkring OK2000. Je ontdekt er schilderijen in acryl en olieverf in de meest uiteenlopende stijlen en technieken.
 • Gezocht: liefhebbers kalligrafie of handlettering

  Samen veerkrachtig di 3 sep
  We zijn op zoek naar vrijwilligers die kalligrafie of handlettering beheersen en die tussen 28 en 30 september spreuken op ramen van openbare gebouwen en woningen willen aanbrengen. Dit is voor de actie "Spreuken in het straatbeeld" die het taboe over geestelijke gezondheid wil doorbreken.
 • Schrijf je kind in voor het Muzieklab in basisschool Toermalijn

  muziek di 3 sep
  Toont je zoon of dochter interesse in muziek? Goed nieuws! Vanaf september richt het lokaal bestuur Olen en de Academie voor Muziek, Woord en Dans van Herentals muzieklessen in voor kinderen vanaf het derde leerjaar.
 • Samen doorbreken we het taboe over geestelijke gezondheid

  Samen veerkrachtig ma 2 sep
  Schrijf tussen 28 september en 1 oktober een spreuk op je raam en help zo het taboe over geestelijke gezondheid te doorbreken. De actie 'Spreuken in het straatbeeld' is een van de initiatieven van de tiendaagse Geestelijke Gezondheid van 1 tot en met 10 oktober.
 • Veilig in het verkeer: verkeersmaatregelen voor start nieuwe schooljaar

  verkeersmaatregelen terug naar school ma 2 sep
  Het lokaal bestuur zet al verschillende jaren in op het verhogen van het comfort voor fietsers en voetgangers. Met het oog op de start van het nieuwe schooljaar en een veilige schoolomgeving zorgden medewerkers van Technische Dienstverlening voor nog enkele extra veiligheidsmaatregelen.
 • Tentoonstelling Olense fotografen: focus op Mechelen

  Mechelen zo 1 sep
  De Olense vrijwillige fotografen gingen naar Mechelen. Hun trip startte naast het Speelgoedmuseum in Nekkerspoel en ging van daaruit kriskras naar de binnenstad. Het resultaat van hun tocht kan je tot oktober tijdens de openingsuren komen bezichtigen in de bibliotheek.
 • Behaag onze Kempen

  ma 26 aug
  Dankzij de actie ‘Behaag onze Kempen’ kan je je tuin verrijken met inheemse of streekeigen fruitbomen, sierplanten of hagen. Deze grootschalige bomen- en struikenverkoop van de Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij Kempen (IOK) is intussen aan haar 25ste editie toe.
 • Human Rights Cartoonexpo in samenwerking met Amnesty International

  human rights cartoonexpo ma 26 aug
  Sinds 2009 reikt de Kartoenale samen met Amnesty International jaarlijks een speciale prijs uit voor het thema mensenrechten. Tien jaar mensenrechtencartoons resulteert nu in een boeiende tentoonstelling, ‘Human Rights Cartoonexpo’, met veertig cartoons uit alle hoeken van de wereld.
 • Iets organiseren? Reken op onze ondersteuning

  Huur een locatie bij het lokaal bestuur ma 26 aug
  Organiseer je een straatfeest? Of houdt je vereniging een boeiende lezing? Er zijn verschillende manieren waarop wij jou kunnen ondersteunen bij de organisatie van evenementen of activiteiten.
 • Neem deel aan het mobiliteitsdebat

  ma 26 aug
  Wil jij je stem laten doorwegen op het mobiliteitsdebat? Neem dan in september deel aan een bevraging over mobiliteit in je buurt. De verzamelde informatie helpt ons om na te denken en keuzes te maken over de mobiliteit van morgen.
 • Vrijetijdspas voor mensen met een laag inkomen

  ma 26 aug
  Iedereen heeft recht op ontspanning. Dat kost echter vaak veel geld, geld dat sommige gezinnen niet meer over hebben. Omdat het lokaal bestuur wil dat mensen die in armoede leven ook kunnen deelnemen aan het vrijetijdsleven in onze gemeente, is er de vrijetijdspas.
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen voor het naschools afsluiten van de Schoolstraat

  vr 23 aug
  Van 2 september 2019 tot en met 30 juni 2020, met uitzondering van de schoolvrije dagen, wordt Schoolstraat gedeeltelijk afgesloten bij het einde van de schooltijd.
 • Fotowedstrijd 'bloemenweelde'

  fotowedstrijd bloemenweelde do 22 aug
  Dit jaar deelden de Olense bib, Komie Geire en team Mens en Ruimte zaadjes uit met een speciaal bijenmengsel. Heb jij deze zaadjes met succes geplant? Bezorg ons dan een foto van het resultaat en maak kans op een prijs.
1-30 Van 46
LCP