Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Fotowedstrijd 'bloemenweelde'

  fotowedstrijd bloemenweelde do 22 aug
  Dit jaar deelden de Olense bib, Komie Geire en team Mens en Ruimte zaadjes uit met een speciaal bijenmengsel. Heb jij deze zaadjes met succes geplant? Bezorg ons dan een foto van het resultaat en maak kans op een prijs. Stuur je foto ten laatste op 30 september naar mens.ruimte@olen.be.
 • Nieuwe blauwalgenbloei in kanaal

  do 22 aug
  Door de warme en droge zomer zijn er geregeld blauwalgen aanwezig in de kanalen. Recente metingen wijzen uit dat er nieuwe, bijkomende blauwalgenhaarden zijn gevonden in onder andere het kanaal Bocholt-Herentals.
 • Studietoelage aanvragen enkel nog nodig voor hoger onderwijs

  do 22 aug
  Vanaf dit schooljaar worden de schooltoelagen voor kleuter-, lager of secundair onderwijs in het Groeipakket opgenomen. De instanties gaan zelf na of je recht hebt op deze schooltoeslag. Je moet dus geen aanvraag meer indienen. Het bedrag hangt af van je inkomen en gezinssamenstelling.
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen tijdens het weekend van 31 augustus en 1 september 2019

  do 22 aug
  Op 31 augustus 2019 is er een buurtfeest in Grove-Denstraat en op 1 september 2019 zijn het Dorpse Feesten in O.-L.-V.-Olen. Voor de organisatie hiervan zijn tijdelijke verkeersmaatregelen voorzien.
 • Bekijk de activiteitenkalender van september van Komie Geire

  wo 21 aug
  In september staat er weer een bruisend programma op je te wachten in Komie Geire. Benieuwd?
 • Infoavond over archeologische opgravingen in Olen

  wo 21 aug
  Heemkring de Linde en het lokaal bestuur nodigen je graag uit op een infoavond op 10 september over de archeologische opgravingen in Olen en de Kempen.
 • Verwarmingscoaches gezocht

  wo 21 aug
  Wil je tijdens de herfst- en winterperiode graag gezinnen helpen en hen coachen bij het zuinig verwarmen? Dat kan! Dit najaar zet het lokaal bestuur Olen en de provincie Antwerpen opnieuw in op optimaal verwarmen. Want door bewuster te verwarmen kan je heel wat energie besparen.
 • Vrijwilliger in het computerhoekje, iets voor jou?

  op zoek naar een vrijwilliger voor de computerhoek wo 21 aug
  Omwille van het grote succes van het computerhoekje, zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Ben jij gepassioneerd door digitale toestellen en toepassingen en hou je ervan om jouw kennis te delen met anderen? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken.  
 • Opnieuw werken in de Missestraat

  di 20 aug
  Mogelijk is het je al opgevallen dat in de Missestraat opnieuw werken worden uitgevoerd.
 • Afficheren huurprijs verplicht

  ma 19 aug
  Wist je dat je als verhuurder van een woning of appartement wettelijk verplicht bent om de gevraagde huurprijs (en de eventuele gemeenschappelijke kosten) te vermelden in elke officiële of publieke mededeling? Op die manier wil de overheid discriminatie op de huurmarkt tegengaan.
 • Schrijf je in voor de fietslabelactie op 18 september

  ma 19 aug
  De eerste fietslabelactie van het jaar was een groot succes. Maar liefst 121 mensen lieten eind juni aan het station in Olen hun fiets gratis labelen door medewerkers van vzw De Sprong. Kon je er niet bij zijn? Op woensdag 18 september heb je een nieuwe kans.
 • Weer een stap verder

  ma 19 aug
  Heb je de nieuwe asfaltlaag ter hoogte van Delhaize tot aan het dorpsplein al gezien? Deze week legt de aannemer er een toplaag van beton over. Voor je eigen veiligheid is het absoluut verboden om, zelfs te voet of met de fiets, de werf te betreden op dinsdag 20 en woensdag 21 augustus.
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen van 23 tot en met 26 augustus 2019 voor de organisatie van Keizer Kriek

  do 15 aug
  Voor de organisatie van Keizer Kriek in Olen-Centrum zijn van 23 tot en met 26 augustus 2019 tijdelijke verkeersmaatregelen voorzien.
 • Benieuwd naar het menu van september in restaurant Komie Geire?

  di 13 aug
  Raadpleeg het menu van september en reserveer tijdig je plaatsje. Voor gemiddeld 8 euro geniet je mee van een volwaardige driegangenmaaltijd.
 • Laat je fiets gratis labelen op woensdag 18 september

  fietslabelactie ma 12 aug
  De eerste fietslabelactie van het jaar was een groot succes. Maar liefst 121 mensen lieten eind juni aan het station in Olen hun fiets gratis labelen door medewerkers van vzw De Sprong. Kon je er niet bij zijn? Op woensdag 18 september heb je een nieuwe kans.
 • Hoe wonen we in de toekomst?

  di 6 aug
  Hoe zullen onze (klein)kinderen wonen? Hebben ze bossen en weiden om in te spelen? Kopen zij nog groenten, fruit en vlees uit de buurt? Staan zij met hun auto in de file? Willen we in de toekomst voor iedereen ruimte om te wonen, te werken en te leven, dan moeten we daar nu al over nadenken.
 • Een betaalbare computer voor iedereen

  do 1 aug
  Heb jij een computer nodig maar kan je die zelf niet betalen? Ga dan langs bij de sociale dienst van het OCMW. Als je voldoet aan bepaalde voorwaarden, kan je tegen een voordelige prijs een tweedehandscomputer kopen. Bovendien betaalt het OCMW een deel van de rekening.
 • Op 20 augustus zomerschilderdag in Olen

  zomerschilderdagen in de Kempen do 1 aug
  Elke dinsdag van juli en augustus krijg je de kans om op een mooie locatie aan de slag te gaan met verf en penseel. Op 20 augustus ben je welkom in de tuin van het sociaal huis, de vroegere Villa Leemans. Wil je de kunstenaars aan het werk zien? Ook dan ben je welkom.
 • Met schattentocht van Vlieg op ontdekking in Olen en Neteland

  schatten van vlieg ma 29 jul
  Vlieg heeft op verschillende locaties in Vlaanderen, waaronder Olen, een schat verstopt. Tussen 1 juli en 31 augustus kan je met je hele familie op schattenjacht gaan. In deze editie van Schatten van Vlieg draait alles om ‘smaak’.
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen voor een speelstraat in Rode Haanstraat

  vr 26 jul
  Voor de organisatie van een speelstraat in Rode Haanstraat zijn van 5 tot en met 11 augustus 2019 en van 26 augustus tot en met 1 september 2019 tijdelijke verkeersmaatregelen voorzien.
 • Verkoop afgevoerde boeken in de bib

  boekenverkoop in de bib vr 26 jul
  Van 1 tot en met 31 augustus kan je afgevoerde boeken en dvd’s kopen in de bib. Het aanbod wordt regelmatig aangevuld. Het gaat zowel om jeugdboeken, romans, informatieve werken en strips. Per exemplaar betaal je 50 cent. Kom gerust eens grasduinen in het aanbod.
 • Lezing in de bib: Hendrik Vos over Europa

  Hendrik Vos - lezing over Europa vr 12 jul
  In het najaar van 2019 zijn er in de bibs van het Neteland verschillende lezingen over evoluties in onze maatschappij. Op 24 september bijten we in Olen de spits af met een lezing van Hendrik Vos over Europa.
 • Overzicht beslissingen gemeenteraad 5 juni 2019

  vr 5 jul
  Wil jij weten wat de gemeenteraad heeft beslist op 5 juni 2019? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • Wees niet gek! Doe de tekencheck

  ma 1 jul
  Door de klimaatopwarming komen teken almaar vaker voor. Je kunt ze overal in de natuur tegenkomen, dus niet alleen als je het bos intrekt. Ook als je in de tuin werkt, gaat wandelen of buiten speelt kan een teek je pad kruisen. Weet jij wat je moet doen om tekenziekte te voorkomen?
 • Afvalophalingen starten om 6.30 uur in juli en augustus

  afvalophalingen om 6.30 uur vr 28 jun
  Deze zomer gaan de ophaalploegen van IOK Afvalbeheer voor de eerste keer over op een zomerregime. Alle afvalophalingen starten in juli en augustus om 6.30 uur. Mis geen enkele ophaling en zet je wekker een half uurtje vroeger of plaats je afval de avond voordien al buiten.
 • Keizer Kriek op zondag 25 augustus

  Keizer Kriek do 27 jun
  De laatste zondag van augustus zijn de kinderen baas in Olen. Het dorpsplein wordt die dag omgetoverd tot een echt kinderfestival met tal van leuke workshops, optredens, acts en attracties. Kleine mensen mogen die dag dan ook grote-mensen-dingen doen. Alle attracties en voorstellingen zijn gratis.
 • Aangepast programma Komie Geire en Huis van het Kind tijdens zomermaanden

  programma komie geire grote vakantie di 25 jun
  Ook het lokaal dienstencentrum Komie Geire en het Huis van het Kind verkeren in vakantiestemming. Zij hebben een aangepast programma in juli en augustus. Bovendien zijn zij gesloten van 8 tot en met 14 juli en van 12 tot en met 18 augustus.
 • Jaarrekening gemeente vastgesteld

  jaarrekening gemeente vastgesteld di 25 jun
  Op 8 mei stelde de gemeenteraad de jaarrekening 2018 vast. Het is een financieel overzicht van uitgaven en ontvangsten en geeft een inzicht in de uitvoering van het beleidsplan en de financiële toestand van de gemeente.
 • Opdringerige verkoper aan de deur? Meld het aan de federale overheid

  stop verkoop aan de deur di 25 jun
  Een inwoner meldde ons dat er een opdringerige verkoper aan de deur is geweest voor elektriciteit en gas. Ze had nochtans een sticker "geen verkoop aan de deur" hangen. Is dit bij jou ook gebeurd? Laat het dan weten aan het meldpunt van de federale overheid.
 • Tekentalenten gezocht voor de cartoonwedstrijd 'Olense Kartoenale'

  Volg jij Anneke Van Steijn op als winnaar van de Kartoenale? di 25 jun
  Vanaf 1 juli kan je deelnemen aan de jaarlijkse cartoonwedstrijd ‘Olense Kartoenale’. Voor de 31ste editie kozen we samen met hoofdsponsor Sopraco nv voor het hoofdthema ‘Leder, van rund tot handtas, van os tot leren rok, van koe tot elegante schoen’. 
1-30 Van 45
LCP