Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Activiteiten voor kinderen tijdens de kerstvakantie in Neteland

  ma 9 dec
  Tijdens de kerstvakantie valt er in de gemeenten van het Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen, Vorselaar) weer heel wat te beleven voor kleuters en kinderen van de lagere school. Ontdek snel het volledige programma.
 • UPDATE 8/12 om 14.15 uur - Lek in pijpleiding ethyleen in Oevel-Westerlo

  affakkeling vr 6 dec
  Donderdagnacht is er een klein lek vastgesteld in een pijpleiding met ethyleen in Westerlo. Het gaat over een pijpleiding die loopt van de haven van Antwerpen naar Duitsland. Om dat lek te kunnen herstellen moet met een gecontroleerde verbranding het gas uit de leiding verwijderd worden.
 • Een nieuw meerjarenplan met duidelijke keuzes zet Olen op de kaart

  do 5 dec
  Als we kijken naar 2025, hoe wil het bestuur dan dat Olen eruitziet? Het antwoord op deze vraag vind je in het meerjarenplan 2020 - 2025 dat de gemeenteraad op 4 december goedkeurde.
 • Kwaliteitsvolle hulp- en dienstverlening vraagt om nieuw gebouw

  do 5 dec
  Om jou de best mogelijke dienstverlening te kunnen bieden, verhuizen we tegen 2024 naar een nieuwe locatie waar je alle administratieve diensten en de bibliotheek terugvindt. Op die manier kan je op één centrale ontmoetingsplaats met al je vragen terecht.
 • Overzicht beslissingen gemeenteraad 6 november 2019

  do 5 dec
  Wil jij weten wat de gemeenteraad heeft beslist op 6 november 2019? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen voor Olense kerstmarkt en De Warmste Week

  do 5 dec
  Voor de organisatie van de Olense kerstmarkt zijn op 14 en 15 december 2019 tijdelijke verkeersmaatregelen voorzien in O.-L.-V.-Olen. Voor de organisatie van De Warmste Week in Olen-Centrum zijn maatregelen nodig van 12 tot en met 16 december 2019.
 • Ga met cursusteam mee naar de operette “Het land van de Glimlach”

  ma 2 dec
  Het cursusteam neemt je graag mee naar de operette. Het verhaal speelt zich af in Wenen en in China, het land van de glimlach. Inschrijven kan vanaf 2 december.
 • Nieuwjaarke Zoete

  Nieuwjaarke Zoete ma 2 dec
  Ga jij ook nieuwjaarszingen op 31 december? Chiro Achter-Olen en Chiro Olen-Centrum trakteren je op een tasje warme chocolademelk aan de kerk van hun parochie. Ook in lokaal dienstencentrum Komie Geire kan je je even opwarmen. Nog op zoek naar inspiratie voor een liedje?
 • Benieuwd naar het menu van december in restaurant Komie Geire?

  vr 29 nov
  Raadpleeg het menu van december en reserveer tijdig je plaatsje. Voor gemiddeld 8 euro geniet je mee van een volwaardige driegangenmaaltijd.
 • Bekijk de activiteitenkalender van december van Komie Geire

  wo 27 nov
  In december staat er weer een bruisend programma op je te wachten in Komie Geire. Benieuwd?
 • Infomarkt van Elia over versterking hoogspanningslijn

  hoogspanningslijn Massenhoven-Van Eyck wo 27 nov
  Op 10 december organiseert Elia een infomarkt om buurtbewoners te informeren over toekomstige werken aan de hoogspanningslijn Massenhoven-Van Eyck die ook doorheen onze gemeente loopt. Op dinsdagavond 10 december is iedereen welkom in de Lakenhal in Herentals.
 • Kampioenenviering 2020: nomineer jouw Olense sportkampioen(en)

  wo 27 nov
  Op vrijdag 28 februari is er opnieuw een kampioenenviering. Ken jij een individu of team dat in 2019 een bijzondere prestatie heeft neergezet of een kampioenschap heeft gewonnen? Zorg dat jouw favoriet mee op het podium kan schitteren en bezorg ten laatste op 20 januari de gegevens aan Vrije Tijd.
 • Creatievelingen gezocht voor Olense Kunstendag

  Creatievelingen gezocht voor Olense Kunstendag di 26 nov
  Ben jij in je vrije tijd bezig met beeldende kunst, muziek, theater, poëzie, fotografie,…? Dan krijg jij de kans om je werk te tonen aan het publiek tijdens de Olense Kunstendag op 3 mei. Kom op zondag 12 januari alvast naar het WAK-café en verneem alles over het initiatief en hoe je kan deelnemen.
 • Neteland zoekt Nief muzikaal Talent

  Neteland zoekt Nief Talent di 26 nov
  Ben jij een muzikant of een dj of speel je in een muziekgroep? Schrijf je dan zeker in voor de muziekwedstrijd ‘Nief talent’. De winnaar krijgt drie dagen opnametijd in een professionele muziekstudio in de omgeving.
 • Nieuwjaarszangers welkom? Hang affiche voor je raam

  Nieuwjaarke Zoete di 26 nov
  Op dinsdag 31 december trekken weer heel wat kinderen door de straten van Olen. Wil je de zangers duidelijk maken dat ze bij jou welkom zijn? Hang dan de affiche voor het raam die je vindt in De Driehoek van december of die je kan downloaden op deze pagina.
 • Wandel of fiets langs de kerststallen in Olen

  Wandel of fiets langs de kerststallen in Olen di 26 nov
  Dompel je op zaterdag 21 december volledig onder in de kerstsfeer tijdens de elfde editie van de kerststallentocht. Bezoek de mooie en gezellige kerststallen te voet, per fiets of met de huifkar. De buurtcomités en verenigingen zorgen voor de gezellige sfeer en hapjes en drankjes.
 • Winterjogging 1.000 kilometer van Olen

  winterjogging di 26 nov
  Op zondag 26 januari kan je opnieuw deelnemen aan onze winterjogging. Je start om 14.00 uur en kan kiezen voor 4, 8 of 12 kilometer. Per categorie is er een podium voorzien.Voor kinderen is er de kinderjogging van 400 meter of 1 kilometer. Zij starten om 13.30 uur.
 • Gladiolen zoekt extra verenigingen

  Gladiolen ma 25 nov
  Al 20 jaar lang wordt Gladiolen mogelijk gemaakt door de inzet van tientallen verenigingen. Voor de organisatie van het festival in 2020 zijn de organisatoren nog op zoek naar extra krachten om een handje toe te steken.
 • Koop nu je tickets voor de try-out van William Boeva

  William Boeva ma 25 nov
  Gewapend met een mond groter dan zijn gestalte stelt William Boeva op zaterdag 21 december zijn nieuwste voorstelling ‘Leveren jullie ook aan huis?’ voor in de theaterzaal van Het Vierde Oor.
 • Familievoorstelling De Code van de Kaart

  code van de kaart vr 22 nov
  Ben jij ook op zoek naar een leuke familieactiviteit in de kerstvakantie? Op maandag 30 december kan je om 14.30 uur naar De Code van de Kaart gaan kijken met je kinderen vanaf 3 jaar. Als kers op de taart steun je dan meteen ook een goed doel: Welzijnsschakel Olen.
 • Werken gemeente Kasterlee te Olensteenweg

  wo 20 nov
  Sinds begin november voert de gemeente Kasterlee werken uit ter hoogte van de Olensteenweg. Er worden fietspaden aangelegd langs beide kanten van de Olensteenweg tussen de Eerselingenstraat en de Herentalsesteenweg. Ook de bestaande betonnen rijbaan ondergaat een metamorfose.
 • GFT-stickers 2020 beschikbaar

  ma 18 nov
  De GFT-stickers voor 2020 zijn sinds 18 november beschikbaar. Een sticker voor een grote container kost 75 euro, voor een kleine container 37,50 euro. Vanaf 1 juli betaal je nog de helft. De stickers zijn te koop aan het onthaal van het gemeentehuis en het sociaal huis en op het recyclagepark.
 • Oplossingen fietszoektocht Olense Kartoenale

  Illustratie çois Veldeman za 16 nov
  Heb jij tijdens de zomermaanden ook deelgenomen aan de fietszoektocht van de Olense Kartoenale? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar de oplossingen van de vragen en de bijhorende cartoons.
 • Winnaars Olense Kartoenale 2019

  Eerste prijswinnaar Ali Ghanaat uit Iran za 16 nov
  De 31ste editie van de internationale cartoonwedstrijd ‘Olense Kartoenale’ pakt dit jaar uit met het hoofdthema ‘Leder: van rund tot handtas, van os tot leren rok, van koe tot elegante schoen’. Benieuwd wie de prijzen binnenhaalde?
 • Ga mee winterwandelen en maak kans op overnachting of mand vol streekproducten

  nieuw seizoen winterwandelingen van start do 24 okt
  Nu de dagen korter worden, kunnen we uitkijken naar lange wandeltochten. Kempens Karakter organiseert samen met tien gemeenten opnieuw een reeks fijne winterwandelingen. Neem je aan vijf wandelingen deel, dan maak je zelfs kans om een prijs te winnen.
 • Hou vanaf 1 december rekening met nieuwe regels voor brandveiligheid bij evenementen en in publieke lokalen

  do 24 okt
  Vanaf 1 december treedt een nieuwe politiereglement in werking om de brandveiligheid bij evenementen en in publieke lokalen te verhogen. Om jou wegwijs te maken zijn alle voorschriften samengevat in een overzichtelijke brochure, die je kan downloaden op deze pagina.
 • Werken in Kasterlee

  di 8 okt
  In maart 2020 start de heraanleg van de Markt in Kasterlee. Op 7 oktober zijn al voorbereidende werken gestart op de toegangswegen. Wil je graag mee op de hoogte blijven van dit project?
 • Kerkconcert Yevgueni op 15 februari

  kerkconcert Yevgueni ma 16 sep
  Yevgueni trekt komende winter met een heel bijzondere tournee langs dertig kerken doorheen Vlaanderen. In samenwerking met cultuurcentrum De Werft heeft vzw Keizer Karel Olen deze Vlaamse kleinkunstgroep kunnen strikken voor een optreden in de kerk van O.-L.-V.-Olen.
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen voor het naschools afsluiten van de Schoolstraat

  vr 23 aug
  Van 2 september 2019 tot en met 30 juni 2020, met uitzondering van de schoolvrije dagen, wordt Schoolstraat gedeeltelijk afgesloten bij het einde van de schooltijd.
 • Heraanleg dorpskern Olen-Centrum: de plannen, hinder en omleidingen

  wegenwerken ma 15 apr
  Begin mei start aannemer Superbeton uit Herselt met de echte werken aan de dorpskern. Lees verder en ontdek meer informatie over de plannen, hinder, omleidingen en parkeergelegenheid in de buurt tijdens de werken.
1-30 Van 32
LCP