Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Buitenspeeltijd! Ravotten in Olen

  Buitenspeeltijd! ma 1 apr
  In Olen zijn nog heel wat groene plekjes waar je onbezorgd kan buitenspelen. Er zijn ook vier openbare speelterreinen, zeven sport- en speelterreinen, drie openbare sportterreinen en drie speelzones in het bos. Ken je nog niet alle plekken? Tijd om samen op ontdekking te gaan.
 • Doe mee met de groepsaankoop dakisolatie en groendaken

  dakisolatie ma 1 apr
  Tegen 2020 moeten alle daken van zowel woningen als huurwoningen die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet geïsoleerd zijn. Om de aankoopkosten te drukken lanceert IOK samen met diverse lokale besturen, waaronder Olen, een groepsaankoop dakisolatie en groendaken.
 • Drie keer buitenspeeldag in Neteland

  buitenspeeltijd! ma 1 apr
  De gemeenten uit de regio Neteland slaan ook dit jaar de handen in elkaar om jou niet één, maar drie onvergetelijke buitenspeeldagen te bezorgen. Ga je drie keer buitenspelen? Dan krijg je ook nog eens een prijs.
 • Nieuwe inwoners uitgenodigd op ontbijtbuffet

  ontbijtbuffet voor nieuwe inwoners ma 1 apr
  Het lokaal bestuur wil de nieuwe inwoners graag met open armen in onze gemeente verwelkomen. Daarom krijgen alle mensen die het afgelopen jaar in Olen zijn komen wonen naar jaarlijkse gewoonte een uitnodiging voor een ontbijtbuffet.
 • Nieuwe voorstelling ‘Swing’ van Circus Ronaldo

  circus Ronaldo ma 1 apr
  Tijdens het laatste weekend van de paasvakantie strijkt het circustheater ‘Circus Ronaldo’ neer in Olen met zijn nieuwe voorstelling ‘Swing’. Nestel je neer in hun charmante circustent, laat je meevoeren naar de jaren ‘40 en ontdek het circus zoals niemand je het ooit eerder toonde.
 • Op reis? Breng tijdig je identiteitsdocumenten in orde

  Ga zorgeloos op reis, check tijdig jouw identiteitsdocumenten. ma 1 apr
  Of je nu gaat luieren in een tropisch paradijs of dichterbij je batterijen wilt opladen, een geslaagde vakantie begint vaak in het gemeentehuis bij Burgerzaken.
 • Op reis? Breng tijdig je identiteitsdocumenten in orde

  Vraag tijdig je kids-ID aan ma 1 apr
  Of je nu gaat luieren in een tropisch paradijs of dichterbij je batterijen wilt opladen, een geslaagde vakantie begint vaak in het gemeentehuis bij Burgerzaken.
 • Verkiezingen 26 mei - Hoe zit het met de volmacht?

  verkiezingen ma 1 apr
  Op zondag 26 mei kan je in Olen in 11 bureaus je stem uitbrengen tijdens de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen. Wat als je niet kan gaan stemmen?
 • Vini-yoga

  ma 1 apr
  Op 8 mei start een nieuwe reeks lessen van vini-yoga. Bij deze zachte vorm van yoga doe je oefeningen die zijn aangepast aan jouw gezondheidstoestand of fitheid. Je hoeft helemaal niet lenig te zijn. Heb je bepaalde beperkingen of lichamelijke klachten? De lesgever past de oefeningen voor jou aan.
 • Lees De Driehoek van april online

  do 28 mrt
  Benieuwd naar alle Olense nieuwtjes? Bekijk dan zeker De Driehoek van april.
 • Literaire lente van 1 april tot en met 31 mei

  Literaire lente in de bib do 28 mrt
  De betere literaire oogst staat in de kijker van 1 april tot en met 31 mei. Kom eens kijken in de bib en ontdek de interessante boeken van het voorjaar 2019.
 • Wat wordt in jouw gemeente beslist? Een overzicht op lijst

  do 28 mrt
  Wil je weten wat er in jouw gemeente wordt beslist? In dit bericht vind je de besluiten op lijst van onder andere het college van burgemeester en schepenen, het vast bureau,...
 • Workshop 'Veilig de digitale wereld in'

  do 28 mrt
  De digitale wereld is groot. Tijdens deze workshop krijg je tips om veiliger met je toestel om te gaan. Leer bovendien wat je smartphone nog meer kan.
 • Draag compost op handen

  koop een zak vlaco-compost en krijg tuinhandschoenen cadeau di 26 mrt
  Op 1 april start de Vlaco compostactie ‘Ik draag Vlaco-compost op handen!’. Koop je in april een zak Vlaco-compost op het recyclagepark, dan krijg je een paar tuinhandschoenen cadeau (zo lang de voorraad strekt).
 • Geelseweg tussen Primalux en Sint-Sebastiaanstraat vanaf 1 april afgesloten in beide richtingen

  werken stad Herentals op N13 ma 25 mrt
  De werken van stad Herentals op de N13 naderen een nieuwe fase. Vanaf maandag 1 april is er tijdelijk geen doorgaand verkeer meer mogelijk op de Geelseweg tussen de Sint-Sebastiaanstraat en Primalux.
 • Gewijzigde verkeerssituatie Watertorenstraat door hinder N13

  Watertorenstraat ma 25 mrt
  Vanaf maandag 1 april is er terug in beide richtingen verkeer mogelijk in de Watertorenstraat. Voor fietsers blijft wel nog de huidige omleiding gelden via Schippersweg.
 • Wat wordt in jouw gemeente beslist? Een overzicht op lijst

  vr 22 mrt
  Wil je weten wat er in jouw gemeente wordt beslist? In dit bericht vind je de besluiten op lijst van onder andere het college van burgemeester en schepenen, het vast bureau,...
 • Bekijk de activiteitenkalender van april van Komie Geire

  do 21 mrt
  In april staat er weer een bruisend programma op je te wachten in Komie Geire. Benieuwd?
 • Benieuwd naar het menu van april in restaurant Komie Geire?

  do 21 mrt
  Raadpleeg het menu van april en reserveer tijdig je plaatsje. Voor gemiddeld 8 euro geniet je mee van een volwaardige driegangenmaaltijd.
 • Activiteiten voor kinderen tijdens de paasvakantie in Neteland

  2019 paasvakantie Neteland ma 18 mrt
  Wil je tijdens de paasvakantie graag eens sporten in een andere gemeente? Niet alleen in Olen, maar ook in de andere gemeenten van het Neteland valt er weer heel wat te beleven voor kleuters, kinderen van de lagere school en tieners. Ontdek snel het volledige programma.
 • Stel je kandidaat voor de Olense cultuurprijzen 2019

  winnaars cultuurprijs 2017 vr 1 mrt
  Elke twee jaar reiken het lokaal bestuur en de cultuurraad een cultuurprijs uit aan een persoon en aan een vereniging die dit verdienen. Ken je een persoon of een vereniging die voor de cultuurprijs in aanmerking komt? Nog tot en met 30 april kan je zelf kandidaten voordragen.
 • Subsidies voor het laten ophalen van asbestgolfplaten en -leien

  asbest ma 18 feb
  De aanwezigheid van asbest in en rond woningen houdt gezondheidsrisico’s in. Ook in de Kempen zijn er nog te veel gebouwen waarvan de daken en gevels bestaan uit asbestgolfplaten of -leien. Verschillende gemeenten, waaronder Olen, en IOK Afvalbeheer maken werk van een versnelde afbouw asbest.
 • Geef mee vorm aan het waterbeleid van de toekomst

  waterbeleid ma 7 jan
  Water belangt ons allemaal aan. Daarom krijgt iedereen de kans om mee vorm te geven aan het waterbeleid van de toekomst. Nog tot en met 18 juni kan je deelnemen aan het openbaar onderzoek over de waterbeleidsnota 2020-2025.
 • Wegenwerken N152: heraanleg dorpskern Olen-Centrum

  do 27 dec
  Wil je op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken over de werken in Olen-Centrum of ben je op zoek naar handige kaartjes waarop de omleidingen en verschillende werkfasen staan aangeduid? Je vindt alle updates op www.slimdoorolen.be.
 • Denk mee na over het ruimtelijk beleid in onze gemeente: gecoro zoekt leden

  ma 20 mrt
  Met de aanvang van de nieuwe legislatuur wordt de Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening (gecoro) opnieuw samengesteld. Het bestuur zoekt enthousiaste en gemotiveerde kandidaten die willen zetelen in deze adviesraad.
31-55 Van 55
LCP