Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Moet je op het gemeentehuis, het sociaal huis of boekelhuis zijn? Maak een afspraak. Om jou en anderen te beschermen geldt deze werkwijze al zeker tot 1 september.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Geluidsschermen langs de E313 in Olen: een handig filmpje

  wo 15 jul
  Om de levenskwaliteit van de omwonenden te verbeteren, komen er binnenkort geluidsschermen langs de E313 ter hoogte van Schaatsbergen en Ven. Oorspronkelijk gingen deze werken van start in het voorjaar. Door corona zijn deze werken uitgesteld. De werken starten op maandag 14 september.
 • Asbest afvoeren weer mogelijk vanaf 1 augustus

  di 14 jul
  Vanaf 1 augustus kan je opnieuw hechtgebonden asbest aanleveren op het recyclagepark. Het moet voortaan wel verplicht verpakt worden in transparante, plastic (bouw)folie. Deze verplichting is een gevolg van een wijziging in de wetgeving.
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen voor speelstraten in Vierhuizen, Heirbaan en Rode Haanstraat

  di 14 jul
  Voor de organisatie van speelstraten deze zomer in Vierhuizen, Heirbaan en Rode Haanstraat zijn er tijdelijke verkeersmaatregelen voorzien.
 • Toekennen van de nieuwe straatnaam Drieshof

  vr 10 jul
  De gemeenteraad besliste in zijn zitting van 3 juni 2020 om voor de insteekweg naar het binnengebied vanuit Dorp de naam Drieshof toe te kennen.
 • Vanaf zaterdag 11 juli mondmaskers verplicht in onder meer winkels en bibliotheken

  vr 10 jul
  Het Overlegcomité heeft, op basis van nieuwe aanbevelingen van de Groep van Experts (GEES), beslist om de verplichting tot het dragen van een mondmasker vanaf zaterdag 11 juli verder uit te breiden.
 • Avondmarkt in Olen-Centrum geannuleerd

  do 9 jul
  De organisatie heeft beslist om de avondmarkt in Olen-Centrum van 14 augustus 2020 te annuleren.
 • Z(i)en in het Neteland

  kapel van meren wo 8 jul
  Van plan om deze zomer wat vaker op stap te gaan in eigen streek? De mooi groene regio Neteland heeft alle troeven om jou een aangename vakantie dicht bij huis te bieden.
 • Overzicht beslissingen gemeenteraad 3 juni 2020

  vr 3 jul
  Wil jij weten wat de gemeenteraad heeft beslist op 3 juni 2020? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • Sfeer en gezelligheid tijdens het Villa Leemans Parkterras

  Nootoplossing vr 3 jul
  Ben je toe aan een avondje uit? Op dinsdag 21 juli organiseert vzw Keizer Karel in de tuin van Villa Leemans een gezellig zomerterras waar je op een veilige manier kan genieten. Alle ingrediënten zijn aanwezig om van het parkterras een succes te maken.
 • VACATURE: bibliotheekmedewerker

  bib vr 3 jul
  Het lokaal bestuur Olen zoekt een tijdelijke bibliotheekmedewerker! Benieuwd naar wat je van deze functie kan verwachten? Lees zeker even verder!
 • Feesten, evenementen en ceremonies: welke regels gelden vanaf 1 juli?

  do 2 jul
  Sinds 1 juli gelden er nieuwe richtlijnen voor feesten, evenementen en ceremonies. Hoeveel mensen mag je nu uitnodigen op een feestje in je tuin? En hoe zit dat nu juist met trouwfeesten en begrafenissen? Je leest het hieronder.
 • Overzicht beslissingen raad voor maatschappelijk welzijn 3 juni 2020

  do 2 jul
  Wil jij weten wat de raad voor maatschappelijk welzijn heeft beslist op 3 juni 2020? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • Schrijf je kind tijdig in voor het sport- en jeugdaanbod tijdens de zomer

  do 2 jul
  Hoera, de zomervakantie is begonnen! Wil jouw kind deze zomer deelnemen aan de speelpleinwerking of een sportkamp? Omwille van de coronamaatregelen zijn de plaatsen beperkt. Snel zijn is dus de boodschap.
 • Een evenement organiseren? Vergeet het COVID Event Risk Model niet!  

  wo 1 jul
  Wil je deze zomer of in het najaar nog een evenement organiseren in Neteland (Olen, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Vorselaar) zoals een buurtfeest, muziekevenement, markt, garageverkoop, wandeling of sportwedstrijd? Vanaf 1 juli doorloop je verplicht het COVID Event Risk Model. 
 • Tekentalenten gezocht voor de cartoonwedstrijd ‘Olense Kartoenale’

  Olense Kartoenale 2020 wo 1 jul
  Vanaf 1 juli kan je deelnemen aan de jaarlijkse cartoonwedstrijd ‘de Olense Kartoenale’. Het hoofdthema van 2020 is ‘Winkelen: gisteren, vandaag en morgen’. Ben jij een creatief tekentalent en weet je je weg wel te vinden in deze thema’s? Zet je dan aan de tekentafel en waag je kans.
 • Uitbreiding coronapremies voor ondernemers: extra ondersteuningspremie

  wo 1 jul
  Ondernemers die door de coronacrisis in moeilijkheden zijn gekomen, kunnen beroep doen op verschillende steunmaatregelen. De aanvragen voor de coronahinderpremie en - compensatiepremie zijn inmiddels afgesloten. Vanaf midden juli kan je wel nog een bijkomende coronaondersteuningspremie aanvragen.
 • Aangepaste gemeentelijke dienstverlening blijft voorlopig gelden tot 1 september

  ma 29 jun
  De gemeentelijke dienstverlening werkt omwille van de coronamaatregelen enkel op afspraak (voorlopig tot 1/9). Je kan dus alleen in het gemeentehuis, sociaal huis en boekelhuis terecht wanneer je een afspraak hebt. Zonder afspraak kan je niet binnen. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar.
 • Wat doet de brandweer en wat kost het?

  ma 29 jun
  Wie in een noodsituatie zit waarbij de brandweer/ambulancedienst kan helpen, belt natuurlijk steeds het noodnummer 112. De noodcentrale 112 zal jouw vraag aan de lokale brandweerzone doorgeven, zodat je zo snel mogelijk geholpen wordt.
 • Wedstrijd: met de bib op vakantie

  Met de bib op vakantie ma 29 jun
  Wat je vakantieplannen deze zomer ook mogen zijn, vergeet niet te lezen. En laat ons meegenieten: stuur een originele foto of vakantiekaart naar de bib. Laat je bij de keuze van jouw foto of kaartje inspireren door lezen, boeken, bibliotheken,...De vijf origineelste inzendingen winnen een boekenbon.
 • Zomer van het Spannende boek

  zomer van het spannende boek ma 29 jun
  Misdaad op vakantie, ontspannen met spanning,... Voor veel lezers de ideale combinatie. Met een zestigtal nieuwe titels laat de Zomer van het Spannende boek je met zwetende handen en happend naar adem onderduiken in razend spannende boeken.
 • Bestel je gratis Kempen Vakantiegids 2020

  vakantiegids vr 26 jun
  Ben je op zoek naar inspiratie om je vakantie in eigen land door te brengen? Haal dan de gratis Kempen Vakantiegids 2020 in huis en ontdek alle verrassende plekken en activiteiten die de Kempen rijk is.
 • De Lijn stopt met magneetkaarten

  vr 26 jun
  De Lijn moderniseert en vergroent. Vanaf 1 juli nemen we daarom afscheid van de ontwaardingstoestellen op de bussen en trams van De Lijn. Ze zijn verouderd, net als de magneetkaarten (de bekende papieren vervoersbewijzen met magneetstrip) die erbij hoorden.
 • Digitale ‘Olen Helpt’ stopt op 1 juli

  vr 26 jun
  Via www.impactdays.be/olenhelpt kon je de afgelopen weken een hulpvraag stellen of je als vrijwilliger registeren. Op 1 juli verdwijnt dit platform. Medewerkers blijven natuurlijk telefonisch of op afspraak voor je klaarstaan.
 • Gratis probeeractie De Lijn eerste jaar secundair onderwijs

  vr 26 jun
  Ook in 2020 krijgen jongeren die de overstap maken naar het secundair onderwijs een gratis proefabonnement van De Lijn voor de maand september. De Lijn lanceert zo, net als de voorbije jaren, een probeeractie voor het eerste jaar secundair onderwijs.
 • Lees de zomerdriehoek online

  vr 26 jun
  Benieuwd naar Olense nieuwtjes? Lees dan zeker De Driehoek van juli en augustus.
 • Vervaldatum Olense cadeaucheques verlengd

  vr 26 jun
  Heb je nog cadeaucheques en ga je winkelen? Olense cadeaucheques die vervallen zijn in de periode van de coronamaatregelen worden automatisch verlengd tot 31 december 2020. Je kan ze dus nog even gebruiken. Handelaars worden op de hoogte gebracht over de verlenging van de vervaldatum. 
 • Baby uit de luiers gegroeid? Schenk je overschot aan kwetsbare gezinnen

  breng je luiers naar de luierbox do 25 jun
  Is je baby of peuter een bepaalde maat van luiers ontgroeid en heb je er nog over? Breng ze naar een luierbox. Vrijwilligers maken er nadien pakketjes van en schenken ze aan kwetsbare gezinnen. Deze gezinnen kunnen in deze moeilijke tijd zeker een extra steuntje in de rug gebruiken.
 • Schoenenbon ondersteunt sociaal kwetsbare ouders bij aankoop kinderschoenen

  schoenenbon do 25 jun
  Het is belangrijk dat elk kind stevig in zijn schoenen staat. Figuurlijk én letterlijk. Maar een paar degelijke schoenen kost veel geld. Met de schoenenbon krijgen sociaal kwetsbare ouders 40 of 60 euro korting bij de aankoop van schoenen voor kinderen tot en met 17 jaar.
 • Corona-exit: Nationale Veiligheidsraad maakt verdere versoepelingen bekend

  wo 24 jun
  De Nationale Veiligheidsraad heeft woensdag verdere versoepelingen bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Deze gaan in vanaf woensdag 1 juli.
 • Met schatten van Vlieg op ontdekking in Olen en Neteland

  schatten van vlieg di 23 jun
  Vlieg heeft op verschillende locaties in Vlaanderen, waaronder ook Olen, een schat verstopt. Tussen 1 juli en 31 augustus kan je met je hele familie op schattenjacht gaan. In deze editie van Schatten van Vlieg draait alles om ‘horen’.
1-30 Van 42
LCP