Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Link om gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn live te volgen

  wo 2 dec
  Zodadelijk start de zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn. Aansluitend is het de zitting van de gemeenteraad. Benieuwd naar wat ze te bespreken hebben? De link om de openbare zittingen live mee volgen vind je in dit bericht.
 • Gratis webinar op 15 december: 'Jong zijn in tijden van Corona'

  di 1 dec
  Corona en de bijhorende maatregelen zorgen ervoor dat ons leven er momenteel heel anders uit ziet. Deze bijzondere tijd stelt ook onze jongeren voor een grote uitdaging. Naar aanleiding hiervan organiseert het Centrum Geestelijke Gezondheid Kempen een gratis webinar voor ouders.
 • Lees De Driehoek van december online

  di 1 dec
  Lees jij De Driehoek liever online? Download dan alvast de digitale versie.
 • Onderzoek naar mogelijkheid diepe aardwarmte

  di 1 dec
  HITA nv, projectontwikkelaar voor diepe aardwarmteprojecten, gaat in december de diepe ondergrond van Herentals en Olen in kaart brengen. Zo hopen ze informatie te vinden over lagen die warm water bevatten, dat dan later kan opgepompt worden om woningen of bedrijven van energie te voorzien.
 • Willem Tell bekroond met Verkeer op School-medaille

  ma 30 nov
  De Olense basisschool Willem Tell werd onlangs door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) beloond met een gouden Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning voor haar inzet op vlak van verkeers- en mobiliteitseducatie.
 • Verstrengde lockdown wordt verlengd tot 15 januari: feestdagen in beperkte kring

  corona vr 27 nov
  De huidige coronamaatregelen worden grotendeels verlengd tot 15 januari. Enkel niet-essentiële winkels, musea en zwembaden mogen weer open. Dat besliste het overlegcomité op vrijdag 27 november. Tijdens de feestdagen komt er enkel een kleine versoepeling voor alleenstaanden.
 • Winterwandelingen tot en met 31 januari afgelast

  Foto Peter Goossens vr 27 nov
  In de Driehoek van december kan je een overzicht terugvinden van de winterwandelingen die in de regio van Neteland worden georganiseerd. De gouverneur van de provincie Antwerpen, Cathy Berx, heeft echter beslist dat alle publiek toegankelijke activiteiten tot en met 31 januari niet zijn toegelaten.
 • GFT-sticker voor 2021 kopen in tijden van corona

  do 26 nov
  De GFT-stickers voor 2021 zijn beschikbaar. Normaal koop je deze aan het onthaal van het gemeentehuis en het sociaal huis en op het recyclagepark. Omdat we momenteel enkel op afspraak werken en om te vermijden dat je in de wachtrij moet gaan staan, gaat het dit jaar iets anders.
 • Wegwijzers van Olense wandelingen verdwenen

  di 24 nov
  Recent richtte het lokaal bestuur samen met de Olense wandelpeters en -meters drie nieuwe wandellussen in. Wandelen is gezond, goed voor lichaam en geest en dat willen we als lokaal bestuur graag stimuleren. Maar helaas stellen we de laatste tijd vast dat dit initiatief niet iedereen genegen is.
 • Coronamaatregelen: update COVID-19 testcentrum op Teunenberg en aangepaste teststrategie

  teststrategie ma 23 nov
  Sinds 12 november is er een nieuw COVID-19-testcentrum op het voormalige militair domein Teunenberg in Olen. Vanaf vandaag, 23 november, wordt de teststrategie in ons land opnieuw aangepast. Iedereen wie een hoogrisicocontact heeft gehad maar geen symptomen heeft, zal getest worden.
 • Digitale seniorenweek - verhaal van Otje

  verhaal van otje za 21 nov
  Als laatste in deze digitale seniorenweek is Olens multi-talent Jana Geens aan de beurt. Zij maakte een filmpje waarbij ze 66 helden vanuit ‘hun kot’ het verhaal van ‘Otje’ van Annie M.G. Schmidt liet inspreken.
 • Digitale seniorenweek - Zestigers en tachtigers

  Zestigers en tachtigers van hier vr 20 nov
  In het voorjaar van 2019 brachten we een groep ouderen samen voor het project ‘Zestigers en tachtigers van hier’. Het doel was om de leefwereld en de behoeftes van de zestig- en tachtigplussers beter te leren kennen.
 • Kies mee de beste Belgische cartoon van de Olense Kartoenale

  Hoofdthema Olense Kartoenale 2020 vr 20 nov
  Hoofdsponsor Shopping Park Olen organiseert een extra wedstrijd voor de Belgische inzendingen van de Kartoenale. Via hun Facebookpagina kan iedereen uit de tien beste Belgische cartoons één favoriet uitkiezen.
 • Digitale seniorenweek - Hoe goed ken jij Olen?

  verhaal van otje do 19 nov
  Hoe goed ken jij onze pottengemeente? Doe de test!
 • Digitale seniorenweek - Olen's got talent deel 2

  Olen's got talent wo 18 nov
  In Olen woont heel wat talent. Wist je dat daar ook dansende honden bijhoren? Bij ’t Hondenclickske in Olen oefenen zij elke week hun dansjes in.
 • Digitale seniorenweek - Olen's got talent deel 1

  de bank van Lea di 17 nov
  In Olen woont heel wat talent. Eén van hen is actrice Lea Witvrouwen, alias de olijke Lea Schepers uit Benidorm Bastards.
 • 36.000 Kempenaren doen het al*

  doe mee aan de open tafels ma 16 nov
  (*gaan met de fiets naar het werk.) Maar wat vind jij ervan? Praat mee over hoe we ons morgen zullen verplaatsen en wat daarvoor nodig is. Vervoerregio Kempen is heel benieuwd naar jouw mening. Schrijf je nu in voor de digitale open tafels.
 • Digitale seniorenweek - Bewegen met Liesbeth

  Bewegen met Liesbeth ma 16 nov
  Normaal kan je elke donderdag in Komie Geire terecht voor een les vini-yoga. In coronatijden ziet alles er anders uit. Daarom wil lesgeefster Liesbeth jou thuis aan het bewegen brengen. Trek je meest sportieve outfit aan, zet je laptop of tablet klaar en go!
 • Webinar ‘Betaalbaar kopen en (ver)bouwen na de woonbonus’

  webinar ma 16 nov
  Heb je plannen om een woning of appartement te kopen of te (ver)bouwen? Op dinsdag 15 december kan je deelnemen aan een gratis webinar. Medewerkers van Kempens Woonplatform geven je meer informatie over de betaalbaarheid, administratie bij aankoop, eventuele premies,…
 • Oplossingen fietszoektocht Olense Kartoenale

  Illustratie çois Veldeman vr 13 nov
  Heb jij deelgenomen aan de fietszoektocht van de Olense Kartoenale? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar de oplossingen van de vragen en de bijhorende cartoons.
 • Winnaars Olense Kartoenale 2020 bekend

  Hamid Soufi_eerste prijs_first prize vr 13 nov
  Op vrijdag 13 november maakte het lokaal bestuur Olen de winnaars bekend van de 32ste editie van de internationale cartoonwedstrijd ‘Olense Kartoenale’ en de bijhorende fietszoektocht. Dit gebeurde, omwille van de coronamaatregelen, voor het eerst online.
 • Nieuw Covid-19 testcentrum op domein Teunenberg

  do 5 nov
  De huisartsenkring start op domein Teunenberg in Olen een Covid-19-testcentrum. Half november moet het klaar zijn om zo’n 350 coronatesten af te nemen per dag. De manier waarop het triagecentrum precies zal werken, wordt de volgende dagen nog verfijnd. Hou zeker onze website verder in het oog.
 • Besmet met Corona en hulp nodig? Bel ons!

  ma 2 nov
  Wanneer je besmet geraakt met het coronavirus, heeft dit een grote impact op jouw dagelijkse leven. Je moet in isolatie, je voelt je slecht,… en toch blijft het leven zijn gangetje gaan.
 • Verstrengde lockdown vanaf maandag 2 november: samen tegen Corona

  lockdown vr 30 okt
  De eerder genomen maatregelen hebben vooralsnog niet het gehoopte resultaat, namelijk een kentering in de stijgende coronacijfers. Om ons gezondheidszorgsysteem te redden heeft het Overlegcomité vanavond beslist om een verstrengde lockdown af te kondigen voor ons land en dit voor zes weken.
 • Een mooi gezondheidsrapport voor Olen

  ma 26 okt
  Logo Kempen bezorgde ons een mooi rapport met gezondheidscijfers in Olen. Het is een bundeling van gegevens uit enquêtes en administratieve databanken over de gezondheidstoestand en de gezondheidsbeleving van onze inwoners.
 • Gsm-mast Proximus te Hoogbuul

  locatie mast Proximus ma 19 okt
  Om de dekking van zijn gsm-netwerk te verbeteren, bouwt Proximus een zendmast aan het kruispunt Hoogbuul-Industrielaan. De werken starten in de week van 26 oktober.
 • Wijziging: op- en afrit afgesloten E313 rijrichting Hasselt

  Verkeerssituatie tijdens fase 1 van de werken ma 14 sep
  Op 14 september starten de werken voor de plaatsing van geluidsschermen langs de E313. Omwille van de veiligheid besliste AWV om de afrit en de oprit Herentals Oost in de richting van Hasselt af te sluiten van maandagavond 14 september tot het einde van de werken. De werken duren +/- 3 maanden
 • Wij werken op afspraak

  ma 29 jun
  Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren:
 • Kempense kerstkalender met de gezelligste kerst- en eindejaarsactiviteiten

  vr 13 dec
  Kijk jij ook zo uit naar de kerstperiode en de gezellige feesten en activiteiten die erbij horen? Duik dan zeker eens in de kerstkalender van Kempens Karakter met een overzicht van de eindejaarsevenementen in jouw buurt.
1-29 Van 29
LCP