Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • VACATURE: Jobstudent bibliotheek

  bib do 7 mei
  Lokaal bestuur Olen zoekt een jobstudent om tijdens de maand augustus de werking van de bibliotheek mee te ondersteunen. Interesse in deze toffe studentenjob?
 • Fiets- en puzzelplezier met gratis fietszoektocht van Olense Kartoenale

  fietszoektocht Olense Kartoenale di 5 mei
  Vind je gewoon fietsen niet spannend genoeg? Koppel er dan onze originele zoektocht van de Olense Kartoenale aan. We dagen je uit met grappige cartoons, uitdagende vragen en leuke puzzels. Bovendien maak je kans om een fiets te winnen. Je kan de brochure van deze tiende editie gratis downloaden.
 • Police on web: doe nu ook niet-dringende aangifte vanuit je kot

  di 5 mei
  De politie werkt verder aan het verbeteren van haar dienstverlening en zet verdere stappen in de digitale wereld. Je kan vanaf nu ook tijdelijk online aangifte doen voor bijkomende niet-dringende zaken. Zo hoef je je tijdens de coronacrisis niet te verplaatsen naar het politiecommissariaat.
 • Bedank jouw buur met een Olense doorgeefvaas

  Drie vazen met drie oren ma 4 mei
  Wil je graag iemand bedanken die jou geholpen heeft of altijd voor anderen klaarstaat? Binnenkort kan dat met een doorgeefvaas met drie oren. Wij zorgen voor het cadeau, jullie voor een gezellige babbel. Dat dubbelinterview vind je dan binnenkort in De Driehoek. Lees verder voor meer informatie.
 • Gemeentehuis tijdelijk enkel langs achteringang bereikbaar

  ma 4 mei
  Vanaf dinsdag 5 mei start een aannemer met gevelwerken aan het gemeentehuis. Je kan dan niet meer langs de hoofdingang binnen. Gebruik tijdelijk de achteringang (in de Tramstraat). De werken duren vermoedelijk 4 weken.
 • Neem nog snel deel aan de woontest

  thuis in de toekomst ma 4 mei
  Hoe we leven verandert razendsnel. Hoe we wonen ook. Maken we in de toekomst plaats voor meer groen? Hoe pakken we parkeerproblemen aan? Wordt het contact met onze buren beter? Kan iedereen straks te voet naar de supermarkt? Wat er allemaal anders wordt, is niet altijd even duidelijk.
 • Bouwfit-sessies geannuleerd

  Cartoon Bouwfit za 2 mei
  De Bouwfit-sessies in juni die we eerder aankondigden op onze website en in De Driehoek, gaan wegens onzekerheden over het coronavirus niet door. De sessies worden verplaatst naar een later moment dit jaar. We brengen je als eerste op de hoogte zodra de nieuwe data bekend zijn.
 • Bermmaaien gaat terug van start: wees voorzichtig

  Tractor met maai-arm do 30 apr
  Vanaf half mei gaat de groendienst opnieuw de bermen maaien. Eerst komen plaatsen en trajecten aan de beurt waar de verkeersveiligheid gevrijwaard moet worden, zoals fietspaden langs een groene berm, kruispunten... Wees voorzichtig bij het inhalen. Lees verder voor meer info.
 • Coronamaatregelen: Alle activiteiten tot einde juni geannuleerd

  do 30 apr
  De gemeenten van het Neteland (Olen, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Vorselaar) hebben samen beslist om alle evenementen en activiteiten op hun grondgebied tot einde juni te annuleren. Wat de activiteiten in juli en augustus betreft, wachten we federale en provinciale beslissingen af.
 • Coronamaatregelen: Mondmasker nodig? Vraag er één aan via het lokaal bestuur

  do 30 apr
  Mondmaskers spelen vanaf maandag 4 mei bij de versoepeling van de federale maatregelen een belangrijke rol. De verspreiding van mondmaskers gebeurt in onze regio door de vijf gemeenten van Neteland. Heb je nog geen mondmasker maar heb je er wel één nodig? Je kan er nu één aanvragen.
 • Coronamaatregelen: Neteland zorgt voor mondmaskers

  do 30 apr
  Mondmaskers spelen vanaf maandag 4 mei bij de versoepeling van de federale maatregelen een belangrijke rol. Met de vijf gemeenten van Neteland bereiden we momenteel samen een bedeling voor onze inwoners voor. We kiezen hierbij bewust voor een maximaal lokale en sociale aanpak.
 • Coronamaatregelen: Vervaldatum Olense cadeaucheques verlengd

  do 30 apr
  Olense cadeaucheques die vervallen in de periode van de coronamaatregelen worden automatisch verlengd tot 31 december 2020. Handelaars kunnen ze daarna ook nog binnenbrengen.
 • Coronamaatregelen: Vlaamse steunmaatregelen voor ondernemers

  do 30 apr
  Om de zelfstandigen en ondernemingen te ondersteunen ingevolge het coronavirus voorziet de Vlaamse overheid een aantal steunmaatregelen zoals een coronahinderpremie en een compensatiepremie.
 • Coronamaatregelen: steun Olense handelaars en koop lokaal

  wo 29 apr
  De coronacrisis heeft onze lokale economie stevig door elkaar geschud. Onze handelaars kunnen meer dan ooit alle steun gebruiken. Ben je nog op zoek naar een cadeau voor iemand? Denk dan zeker eens aan de Olense cadeaucheque: een cadeaubon die je kan gebruiken bij veel Olense handelaars.
 • Coronamaatregelen: Nationale Veiligheidsraad heeft afbouwstrategie klaar (start vanaf 4 mei 2020)

  za 25 apr
  De Nationale Veiligheidsraad heeft op 24 april de stapsgewijze afbouwstrategie van de coronamaatregelen bekendgemaakt. Die geleidelijke exitaanpak gaat vanaf maandag 4 mei van start. De Nationale Veiligheidsraad kan wel op elk moment beslissen om de maatregelen indien nodig terug aan te scherpen.
 • Coronamaatregelen: Mondmaskers belangrijk in de toekomst maar hoe gebruik je ze correct?

  za 18 apr
  De Nationale Veiligheidsraad heeft aangekondigd dat mondmaskers - inclusief de zelfgemaakte - op termijn belangrijk worden wanneer de coronamaatregelen stap voor stap worden afgebouwd. Maar wanneer moet je nu juist een mondmasker dragen en waarom is dit zo belangrijk?
 • GEZOCHT: nieuwe leden heemkring De Linde

  ma 13 apr
  Heemkring De Linde zet zich in voor de bewaring van het Olens cultureel erfgoed. Ben jij geïnteresseerd in de geschiedenis van Olen en wil je helpen bij het verzamelen, digitaliseren of organiseren van activiteiten? Neem dan zeker contact op via 014 26 67 09 of mail naar fonsliekens@proximus.be.
 • Fietsomleiding door werken aan oever Kempisch Kanaal St.-Jozef-Olen

  fietsomleiding ma 6 apr
  De Vlaamse Waterweg voert in de periode van 1 april tot en met 30 juni (wijziging) herstellingswerken uit aan de oever van het Kempisch Kanaal ter hoogte van de brug in St.-Jozef-Olen. Voor fietsers geldt er een omleiding. In het najaar wordt een ander stuk van diezelfde oever onder handen genomen.
 • Vernieuwing voetpad Leemanslaan

  omleiding Leemanslaan do 5 mrt
  Vanaf 13 maart herstellen medewerkers van Technische Dienstverlening het voetpad aan Leemanslaan. De werken brengen tijdelijk hinder met zich mee. Het einde is voorzien rond 30 juni. Het weer kan mogelijk voor vertraging zorgen.
 • Ik wil spelen in onze straat, jij ook?

  Maak van je straat een speelstraat wo 4 mrt
  Wat is er fijner dan buitenspelen en op ontdekking gaan? Het wordt nog leuker als je dat kan doen op plaatsen waar dat eigenlijk niet mag, zoals in de straat voor je deur. En dat kan als jouw straat tijdens de vakantie wordt omgetoverd tot een speelstraat. Doe zo snel mogelijk een aanvraag.
 • Kom jij mee beweGen?

  G-sporter wo 26 feb
  Wil je een fit G-voel? En hou je ervan met anderen te beweGen? Kom dan meedoen met een nieuwe lessenreeks speciaal voor G-sporters! G-sport geeft mensen met een beperking de kans om hun talenten te ontplooien. Alle oefeningen worden aangepast op maat van elke sporter.
 • Kempense kerstkalender met de gezelligste kerst- en eindejaarsactiviteiten

  vr 13 dec
  Kijk jij ook zo uit naar de kerstperiode en de gezellige feesten en activiteiten die erbij horen? Duik dan zeker eens in de kerstkalender van Kempens Karakter met een overzicht van de eindejaarsevenementen in jouw buurt.
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen voor het naschools afsluiten van de Schoolstraat

  vr 23 aug
  Van 2 september 2019 tot en met 30 juni 2020, met uitzondering van de schoolvrije dagen, wordt Schoolstraat gedeeltelijk afgesloten bij het einde van de schooltijd.
31-53 Van 53
LCP