Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Animatoren gezocht voor speelplein Olefant

  Maak jij binnenkort deel uit van dit enthousiaste team? ma 27 jan
  Deze zomer is Speelplein Olefant van 13 juli tot en met 14 augustus weer van de partij. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen een onvergetelijke zomervakantie te bezorgen. We kunnen dit niet alleen. Daarom zijn we op zoek naar prettig gestoorde, enthousiaste animatoren.
 • Energiepremies 2020

  ma 27 jan
  Ook in 2020 kan je heel wat premies krijgen voor energiebesparende investeringen in woningen of appartementen. Alle aanvragen voor energiepremies gebeuren via de netbeheerder Fluvius.
 • Gezocht: Olense verenigingen die willen meewerken aan de opening van het toeristisch seizoen

  opening toeristisch seizoen ma 27 jan
  Wil je met jouw vereniging deelnemen aan de opening van het toeristisch seizoen met een drank- of eetstand met typische streekproducten? Maak van de gelegenheid gebruik om je vereniging te promoten en vraag het deelnameformulier aan Vrije Tijd en bezorg dit ten laatste op 12 maart ingevuld terug.
 • Help mensen zelfstandig hun budget beheren

  word jij budgetcoach? ma 27 jan
  Als je geldzorgen hebt, heb je vaak de kracht en het inzicht niet om zelf de draad weer op te nemen. Daar kan een budgetcoach wat aan doen. Lijkt het jou wat om mensen mee te ondersteunen in deze zoektocht naar een evenwichtig budget? Dan is deze taak op jouw lijf geschreven.
 • Interesse om mee te werken aan het gezondheidsbeleid in Olen?

  word lid van de werkgroep gezondheid ma 27 jan
  Dankzij een goed gezondheidsbeleid kregen we al het label van hartvriendelijke en dementievriendelijke gemeente. Ook in 2020 staan er heel wat (preventieve) acties op het programma om onze gezondheid te verbeteren. Wil jij hier ook aan meewerken? Word dan lid van de werkgroep gezondheid.
 • Nieuwe tarieven in restaurant Komie Geire

  restaurant komie geire ma 27 jan
  Elke weekdag kan je om 12.00 uur mee komen eten in restaurant Komie Geire. Je kan er genieten van een lekkere driegangenmaaltijd, inclusief een leuke babbel en aangenaam gezelschap. Vanaf 1 februari zijn er nieuwe prijzen.
 • Olense Kartoenale opnieuw te gast in UZ Leuven

  Olense Kartoenale in Leuven ma 27 jan
  Ga je tussen 27 januari en 19 maart op bezoek in het UZ Leuven of verblijf je er? Volg dan de beige pijlen en ga zeker eens een kijkje nemen naar de tentoonstelling van de Olense Kartoenale 2019.
 • Uitslag winterjogging 1.000 kilometer van Olen

  winterjogging ma 27 jan
  Zondag 26 januari liepen ongeveer 280 deelnemers bijna het dubbel van de vooropgestelde 1.000 km. Samen legden ze maar liefst 1.954 kilometer af. Per categorie was er een podium voorzien. Onderaan deze pagina kan je de uitslagen downloaden.
 • Postbode bezocht in drie jaar tijd meer dan 1.300 Olense senioren

  postbode bezocht meer dan 1.300 senioren zo 26 jan
  De voorbije drie jaar kregen alle Olenaars tussen 70 en 90 jaar oud een bezoek van de postbode. Hij ging voor ons bij de senioren langs met een vragenlijst. Zo wilden we nagaan of ze op de hoogte zijn van de bestaande dienstverlening en kregen we een beter zicht op wat senioren nodig hebben.
 • Koop tijdig kaarten voor openluchtspektakel ‘Titus’ op domein Teunenberg

  za 25 jan
  Theater FroeFroe en Compagnie Lodewijk/Louis komen naar Olen met de voorstelling Titus. Met humor en gruwel wordt de Shakespeare-klassieker Titus Andronicus bewerkt tot een hedendaags script vol explosieve poëzie. Deze voorstelling is een voorstelling vol poppentalent, livemuziek en acteergeweld.
 • Benieuwd naar het menu van februari in restaurant Komie Geire?

  wo 22 jan
  Raadpleeg het menu van februari en reserveer tijdig je plaatsje. Voor gemiddeld 9 euro (6 euro met vrijetijdspas) geniet je mee van een volwaardige driegangenmaaltijd.
 • Bekijk de activiteitenkalender van februari van Komie Geire

  di 21 jan
  In februari staat er weer een bruisend programma op je te wachten in Komie Geire. Benieuwd?
 • Storm maart 2019 erkend als algemene ramp

  wo 15 jan
  De Vlaamse Regering heeft de storm en rukwinden van 9 tot en met 15 maart 2019 als algemene ramp erkend voor 85 gemeenten, waaronder Olen. Intussen werd de erkenning ook gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad waardoor getroffenen een aanvraag kunnen indienen voor een schadevergoeding.
 • Kempense kerstkalender met de gezelligste kerst- en eindejaarsactiviteiten

  vr 13 dec
  Kijk jij ook zo uit naar de kerstperiode en de gezellige feesten en activiteiten die erbij horen? Duik dan zeker eens in de kerstkalender van Kempens Karakter met een overzicht van de eindejaarsevenementen in jouw buurt.
 • Werken doortocht Olen-Centrum niet klaar voor jaarwisseling - Kruispunt Boerenkrijglaan wel open vanaf vrijdag 13 december

  Werken doortocht Olen-Centrum wo 11 dec
  De werken aan de doortocht in Olen-Centrum raken voor het einde van het jaar niet afgerond. De gewestweg N152 blijft dus nog een tijdje dicht. Het kruispunt Boerenkrijglaan-N152 gaat wel vanaf vrijdag 13 december terug open. Lees verder voor meer details.
 • Ga mee winterwandelen en maak kans op overnachting of mand vol streekproducten

  nieuw seizoen winterwandelingen van start do 24 okt
  Nu de dagen korter worden, kunnen we uitkijken naar lange wandeltochten. Kempens Karakter organiseert samen met tien gemeenten opnieuw een reeks fijne winterwandelingen. Neem je aan vijf wandelingen deel, dan maak je zelfs kans om een prijs te winnen.
 • Werken in Kasterlee

  di 8 okt
  In maart 2020 start de heraanleg van de Markt in Kasterlee. Op 7 oktober zijn al voorbereidende werken gestart op de toegangswegen. Wil je graag mee op de hoogte blijven van dit project?
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen voor het naschools afsluiten van de Schoolstraat

  vr 23 aug
  Van 2 september 2019 tot en met 30 juni 2020, met uitzondering van de schoolvrije dagen, wordt Schoolstraat gedeeltelijk afgesloten bij het einde van de schooltijd.
31-48 Van 48
LCP