Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Bekendmaking van besluiten

  vr 18 jan
  Het decreet over het lokaal bestuur legt aan de lokale besturen op om van een aantal van hun politieke organen de besluiten op lijst te publiceren op hun website binnen de 10 dagen nadat ze genomen zijn.
 • Enkel plaatselijk verkeer toegestaan in Sluizenweg

  omleiding do 17 jan
  Door de werken aan de N13 (grondgebied Herentals) gebruikt veel verkeer momenteel Sluizenweg om snel in O.-L.-V.-Olen te geraken. Om sluipverkeer in Sluizenweg te vermijden, heeft het lokaal bestuur Olen beslist om deze weg tijdelijk enkel toe te staan voor plaatselijk verkeer.
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen op 27 januari 2019 voor de jogging 1000 km van Olen

  do 17 jan
  Voor de organisatie van de jogging 1000 km van Olen op 27 januari 2019 zijn er die dag tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht in de buurt van de sportterreinen van Buul.
 • Poëzieweek in de bib met als thema ‘vrijheid’

  poezie in de bib di 15 jan
  Donderdag 31 januari is het weer Gedichtendag. Traditioneel vormt deze dag ook de aftrap van de Poëzieweek die verder loopt tot en met 6 februari. De bib wil je in die week in aanraking brengen met de schoonheid van woord, klank en ritme. Je krijgt er ook een poëziekaart cadeau.
 • Openbaar onderzoek: wijziging uitvoeringsplan voor huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval

  ma 14 jan
  Van 14 januari tot en met 13 maart 2019 kan je bezwaren indienen bij het Vlaamse Uitvoeringsplan huishoudelijk en gelijkaardig bedrijfsafval.
 • Bekendmaking van besluiten

  vr 11 jan
  Het decreet over het lokaal bestuur legt aan de lokale besturen op om van een aantal van hun politieke organen de besluiten op lijst te publiceren op hun website binnen de 10 dagen nadat ze genomen zijn.
 • Het hoe en waarom over bomen kappen in Olen

  vr 11 jan
  Jammer genoeg vertonen bomen soms mankementen. De meeste van deze gebreken kunnen met deskundig onderhoud worden opgelost. Soms echter zijn drastischere maatregelen nodig.
 • Winterjogging in Olen op 27 januari - haal samen 1.000 kilometer

  winterjogging vr 11 jan
  Op zondag 27 januari is er een winterjogging die start aan de finste piste. Je kan kiezen tussen afstanden van 4, 8 of 12 kilometer. Het lokaal bestuur daagt je uit om samen met alle deelnemers samen 1.000 kilometer of meer te lopen.
 • Start heraanleg Geelseweg op grondgebied Herentals: tijdelijk eenrichtingsverkeer richting Herentals

  werken Geelseweg wo 9 jan
  Op maandag 14 januari start de stad Herentals met de heraanleg van de Geelseweg op het grondgebied Herentals. De werfzone ligt tussen Honingstraat en Greesstraat.
 • Geef mee vorm aan het waterbeleid van de toekomst

  waterbeleid ma 7 jan
  Water belangt ons allemaal aan. Daarom krijgt iedereen de kans om mee vorm te geven aan het waterbeleid van de toekomst. Nog tot en met 18 juni kan je deelnemen aan het openbaar onderzoek over de waterbeleidsnota 2020-2025.
 • Haal het gratis nieuwe logiesboek 2019 van ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland’ in huis

  logeren in vlaanderen ma 7 jan
  Ga jij ook graag op vakantie of een weekendje weg in eigen land? Elk jaar bundelt Logeren in Vlaanderen Vakantieland meer dan 700 leuke logeeradresjes in een handig boek. Deze uitgebreide vakantiecatalogus staat boordevol tips om je te laten verwennen aan de kust, op het platteland of in de stad.
 • Vanaf maandag 7 januari tijdelijk eenrichtingsverkeer op de N152

  wegenwerken vr 4 jan
  7 januari gaan de nutsmaatschappijen verder met de voorbereidende werken voor de heraanleg van de dorpskern in Olen-Centrum. De nutsmaatschappijen vernieuwen leidingen die aan vervanging toe zijn en breiden de bestaande netinfrastructuur uit. Alle info over de werken lees je op www.slimdoorolen.be.
 • Schrijf je nu al in voor onze sportquiz!

  do 3 jan
  In februari zet het lokaal bestuur samen met de Erfgoedcel Kempens Karakter het sportverleden van Olen en onze regio in de kijker. Er volgt een boeiend programma waar je in De Driehoek van februari alles over te weten komt. Noteer nu alvast de sporterfgoedquiz op zaterdag 23 februari in je agenda.
 • Maak van jouw straat een speelstraat

  Een speelstraat in Olen wo 2 jan
  Wil jij dat jouw straat tijdens bepaalde uren afgesloten wordt voor doorgaand verkeer zodat kinderen er kunnen spelen? En woon jij in één van de straten die in aanmerking komen? Vraag dan zo snel mogelijk goedkeuring aan om je straat om te vormen tot speelstraat tijdens de schoolvakanties.
 • Gft sorteren wordt makkelijker

  gft sorteren wordt makkelijker di 1 jan
  Vanaf 1 januari zijn er nieuwe gft-sorteerregels. Zo kan je voortaan ook je keukenafval kwijt in de groene bak, net als mest van kleine huisdieren.
 • Voortaan geen rattenvergif meer verkrijgbaar bij het lokaal bestuur

  di 1 jan
  Tot voor enige tijd kon je gratis rattenvergif krijgen van het lokaal bestuur. Omwille van een gewijzigde wetgeving mag het lokaal bestuur voortaan het vergif niet meer verdelen.
 • Aangepaste dienstregeling De Lijn vanaf 7 januari

  vr 28 dec
  Vanaf maandag 7 januari is er door de wegenwerken een wijziging in de dienstregeling van buslijnen 305, 540, 541, 542 en 946. Download hieronder het overzicht.
 • Goederen lokaal bestuur op online veiling

  vr 28 dec
  Het lokaal bestuur heeft een opruimactie gehouden en verkoopt online allerlei goederen per opbod.
 • Lees De Driehoek van januari online

  vr 28 dec
  Benieuwd naar alle Olense nieuwtjes? Bekijk dan zeker De Driehoek van januari.
 • Online voorverkoop Gladiolen start op zaterdag 5 januari

  vr 28 dec
  Op zaterdag 5 januari start de online voorverkoop van Gladiolen. Dit jaar viert het Olense festival zijn 20-jarig jubileum. Het belooft een topeditie te worden die je niet wil missen. Om iedereen evenveel kans te geven, kunnen tickets voortaan enkel online aangekocht worden.
 • Aangifte adreswijziging kan nu ook digitaal

  do 27 dec
  Kom je in Olen wonen of verhuis je naar een ander adres in onze gemeente? Binnen de acht werkdagen na je verhuis moet je de adreswijziging doorgeven aan Burgerzaken van je (nieuwe) gemeente. Je kan als (toekomstige) Olenaar nu ook elke adreswijziging digitaal doorgeven via onze website.
 • Proefpersonen gezocht: nieuwe app maakt het onmogelijk om ouderen te vergeten

  app maakt het onmogelijk om ouderen te vergeten do 27 dec
  Wij zijn op zoek naar proefpersonen voor ‘Noblito’, een gloednieuw project waarmee we de strijd willen aangaan tegen eenzaamheid bij senioren.
 • Wegenwerken N152: heraanleg dorpskern Olen-Centrum

  do 27 dec
  Wil je op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken over de werken in Olen-Centrum of ben je op zoek naar handige kaartjes waarop de omleidingen en verschillende werkfasen staan aangeduid? Je vindt alle updates op www.slimdoorolen.be.
 • Bekijk de activiteitenkalender van januari van Komie Geire

  wo 19 dec
  In januari staat er weer een bruisend programma op je te wachten in Komie Geire. Benieuwd?
 • Benieuwd naar het menu van januari in restaurant Komie Geire?

  wo 19 dec
  Raadpleeg het menu van januari en reserveer tijdig je plaatsje. Voor gemiddeld 8 euro geniet je mee van een volwaardige driegangenmaaltijd. Met Kerstmis is het restaurant gesloten.
 • Lokaal bestuur moedigt bedrijven aan om duurzamer te werken

  di 11 dec
  Elk Olens bedrijf dat zich inschreef en geselecteerd werd voor het proefproject ‘Energie voor de KMO’, kan een terugbetaling aanvragen bij het lokaal bestuur voor de kosten van de pre-screening (500 euro). Voorwaarde is dat ze een of meer voorstellen uit het screeningsrapport zullen uitvoeren.
 • Op zoek naar rustige plaats om te studeren? Ga naar de bib

  studeren in de bib za 1 dec
  Het jaareinde betekent ook de start van de blok- en examenperiode. Word je thuis of op kot te veel afgeleid? Van 10 december tot en met 20 januari kan je in alle rust gaan studeren in de lees- en bovenzaal van de bib. Je kan er werken met je eigen laptop of tablet. We voorzien gratis wifi.
 • Nieuw seizoen winterwandelingen van start

  nieuw seizoen winterwandelingen van start wo 31 okt
  Nu de dagen korter worden is het uitkijken naar lange wandeltochten. De gemeenten uit de regio van Kempens Karakter hebben weer tal van mooie routes uitgestippeld. Tijdens of na de wandeling word je verrast met een soepje, een biertje of een ander proevertje.
1-28 Van 28
LCP