Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Heropening buitenspeel- en sportterreinen, skateparken en petanquebanen op 27 mei: respecteer de richtlijnen

  speelplein di 26 mei
  Vanaf woensdag 27 mei heropenen de speelterreinen, skateparken en petanquebanen in de Neteland gemeenten (Olen, Herentals, Herenthout, Grobbendonk, Vorselaar). In onze gemeente kan je vanaf ‘s middags terug gaan spelen en/of sporten. Er gelden wel specifieke richtlijnen.
 • Winnaars Olense cadeaucheques enquête website

  ma 25 mei
  De komende jaren willen we overschakelen naar een nieuwe website. Via een enquête zochten we uit hoe jij onze huidige website ervaart en hoe we deze kunnen verbeteren. Deelnemers maakten kans op een cadeaucheque ter waarde van 25 euro.
 • Captatieverbod waterlopen in de provincie Antwerpen

  wo 20 mei
  Vanaf donderdag 21 mei geldt er een tijdelijk, uitgebreid captatieverbod in verschillende stroomgebieden binnen de provincie Antwerpen. Het verbod is nodig ter bescherming van het (grond)watersysteem en de valleigebieden die zeer gevoelig zijn voor de gevolgen van droogte.
 • Rook- en vuurverbod in natuurgebieden, open vuren overal verboden in onze provincie

  wo 20 mei
  Sinds woensdag 20 mei geldt er opnieuw een rook- en vuurverbod in de natuur- en heidegebieden en bossen in de provincie Antwerpen. Kampvuren zijn op het volledige grondgebied van de provincie verboden. Code oranje voor brandgevaar blijft van kracht.
 • Tijdelijk nieuwe indeling wekelijkse markt

  markt wo 20 mei
  Goed nieuws: de wekelijke markt blijft doorgaan. Om te voldoen aan de coronarichtlijnen, is er tijdelijk een nieuwe indeling. Bovendien vragen we je om zeker om de gemaakte afspraken te respecteren:
 • Vanaf 25 mei hinder door herstellingen betonvakken

  wo 20 mei
  Vanaf 25 mei herstellen medewerkers van Technische Dienstverlening betonvakken aan het fietspad te Industrielaan, Oevelseweg, Lammerdries-Oost en Stadsestraat. De herstellingswerken worden één voor één uitgevoerd (niet gelijktijdig) en eindigen normaal rond 24 juli.
 • Coronamaatregelen: Aangepaste gemeentelijke dienstverlening blijft voorlopig gelden

  di 19 mei
  De gemeentelijke dienstverlening werkt omwille van de coronamaatregelen nog steeds enkel op afspraak. Je kan dus alleen in het gemeentehuis, sociaal huis en boekelhuis terecht wanneer je een afspraak hebt. Zonder afspraak kan je niet binnen. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar.
 • Coronamaatregelen: Hou een veilige afstand van elkaar

  di 19 mei
  Nu de federale maatregelen versoepeld zijn, begint het dagelijkse leven zich stilaan te hervatten. Het is in deze periode nog altijd zeer belangrijk om een veilige afstand van minimaal 1,5 meter te houden tussen vrienden, familie en collega’s.
 • Coronamaatregelen: Skateterreinen, sportterreinen en speeltoestellen: open of verboden terrein?

  di 19 mei
  De afgelopen dagen was er enige onduidelijkheid over de heropening van de skateparken en sportterreinen. De versoepeling van de maatregelen laat sinds maandag 18 mei georganiseerde openlucht sporten onder strikte voorwaarden toe.
 • Coronamaatregelen: Voorraad mondmaskers groeit verder aan

  di 19 mei
  Het samenwerkingsverband Neteland heeft enkele weken geleden mondmaskers aangekocht bij Kaliber vzw en via een samenaankoop van IOK. De bestelde mondmaskers worden vanaf deze week geleverd.
 • Coronamaatregelen: Update afvalstromen recyclageparken

  ma 18 mei
  Alle recyclageparken – en dus ook dat in Olen - zijn sinds dinsdag 7 april opnieuw open. Dat gebeurt wel onder strikte richtlijnen en veiligheidsvoorschriften. Ook de afvalstromen die je kan afleveren wijzigen geregeld. Hieronder een update.
 • Hinder door aanleg glasvezelkabel van 25 mei tot en met 12 juni

  ma 18 mei
  Van 25 mei tot en met 12 juni legt Telenet een glasvezelkabel aan in de Watertorenstraat, Welvaartstraat, Kasteelstraat, Leemanslaan en een stukje Lichtaartseweg. De werken bestaan uit 7 fasen.
 • Coronamaatregelen: Lokale politieposten opnieuw bereikbaar op afspraak

  vr 15 mei
  De politieposten van lokale politie Neteland ontvangen vanaf maandag 18 mei opnieuw mensen voor klachten of aangiften op hun burelen in Grobbendonk, Herenthout, Olen en Vorselaar.
 • Coronamaatregelen: Opgelet voor valse contactopspoorders

  vr 15 mei
  Sinds maandag 11 mei kan je een telefoontje krijgen van een contactopspoorder. Contactopsporing is een belangrijke schakel in de exitstrategie en helpt ons om de versoepeling van de coronamaatregelen mogelijk te maken.
 • Verdeling filters federale overheid

  filters vr 15 mei
  Van de federale overheid krijgt elke inwoner, ongeacht de leeftijd, twee filters om in zijn/haar mondmasker te plaatsen. Het lokaal bestuur krijgt de filters van de overheid aangeleverd in enkele deelleveringen en verdeelt deze vervolgens onder haar inwoners.
 • Blijven fietsen allemaal!

  jijmorgenook do 14 mei
  Heb jij de voorbije weken tijdens de lockdown ook je fiets (her)ontdekt? Het is ons in ieder geval opgevallen dat er in onze gemeente flink meer gefietst wordt. Top! Dat kunnen we alleen maar blijven aanmoedigen. De ideale ontspanning om je hoofd leeg te maken en bovendien een gezonde bezigheid.
 • Floc Rescue vangt huisdieren op tijdens coronacrisis

  do 14 mei
  Ben je getroffen door het coronavirus en kan je zelf niet meer voor je huisdier zorgen? Heb je bovendien geen familie of vrienden waar je dier terechtkan en kan je je geen betaalde dienstverlening veroorloven? Het opvangplatform Floc Rescue biedt de oplossing. 
 • Gemachtigd opzichters terug aan de schoolpoorten

  gemachtigd opzichter do 14 mei
  Vanaf maandag 18 mei – met morgen een testdag - gaan de lessen in de scholen gedeeltelijk terug van start. Dat betekent ook dat de gemachtigd opzichters vanaf vrijdag terug paraat staan om de schoolgaande kinderen veilig te helpen oversteken. 
 • Gevelwerken gemeentehuis

  gemeentehuis do 14 mei
  Het is je misschien al opgevallen: de gevel van het gemeentehuis krijgt momenteel een opknapbeurt. Er worden enkele kleine herstellingen en schilderwerken uitgevoerd. De kleuren en vormelementen van de gevel blijven behouden. De werken duren zo'n vier weken.
 • Geluidsschermen E313: nieuwe startdatum 14 september

  wo 13 mei
  Om de levenskwaliteit van de omwonenden te verbeteren, komen er binnenkort geluidsschermen langs de E313 ter hoogte van Schaatsbergen. Oorspronkelijk gingen deze werken van start in het voorjaar. Door corona zijn deze werken uitgesteld. De nieuwe voorziene startdatum is 14 september.
 • Het lokaal bestuur gaat de strijd aan tegen de processierups

  Cartoon processierupsen wo 13 mei
  Als het mooie weer daar is, komen ook de processierupsen hun kopjes opsteken. Ze zijn nog niet meteen zichtbaar, maar we nemen toch al onze voorzorgen. Zo hingen we nestkastjes op en halen we nesten weg die hinder veroorzaken op openbaar domein. Lees verder voor meer informatie.
 • Hulp nodig bij het invullen van je belastingbrief?

  hulp nodig bij het invullen van je belastingbrief? wo 13 mei
  Heb je hulp nodig om je belastingbrief in te vullen? Dit jaar kan je omwille van coronamaatregelen niet terecht in de belastingkantoren. De medewerkers zijn wel telefonisch bereikbaar. Je kan een afspraak maken om je aangifte te laten invullen per telefoon.
 • Nieuwe versoepeling van federale maatregelen vanaf maandag 18 mei

  wo 13 mei
  De Nationale Veiligheidsraad heeft woensdag 13 mei een verdere versoepeling van de maatregelen aangekondigd. Het gaat om een nieuwe versoepeling, dus niet om een afschaffing van de maatregelen.
 • Fietsroute 'Trappen door gisteren en vandaag'

  di 12 mei
  Met de gratis fietskaart van Kempens Karakter fiets je door elf Kempense gemeentes, waaronder Olen. Onderweg kom je bijzondere erfgoedlocaties tegen. In de uitvouwbare kaart lees je het verhaal achter elke plek, vergezeld van foto's uit de oude doos. Fietsen door het verleden dus.
 • Schoolstraat aan de Kriebel opnieuw actief vanaf 15 mei

  di 12 mei
  Ook in basisschool de Kriebel starten vanaf 15 mei de lessen opnieuw voor bepaalde groepen leerlingen. Daarom wordt Schoolstraat opnieuw (letterlijk) een schoolstraat aan het begin en einde van de schooldag. Wat betekent dit concreet?
 • Coronamaatregelen: Update veelgestelde vragen over mondmaskers

  ma 11 mei
  Mondmaskers spelen sinds de versoepeling van de federale maatregelen een belangrijke rol. We krijgen van onze inwoners geregeld vragen over deze maskers. We bundelden daarom enkele veelgestelde vragen.
 • Coronavirus: Verschillende soorten Neteland mondmaskers in omloop

  mondmaskers ma 11 mei
  De mondmaskers die via Neteland verdeeld worden zijn afkomstig uit verschillende naaiateliers, van vrijwilligers en leveranciers (Kaliber vzw en IOK). Deze mondmaskers zijn door de verschillende producenten gemaakt uit diverse soorten materiaal, elk met zijn eigen kwaliteiten.
 • Overzicht beslissingen gemeenteraad 4 maart 2020

  ma 11 mei
  Wil jij weten wat de gemeenteraad heeft beslist op 4 maart 2020? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • Overzicht beslissingen raad voor maatschappelijk welzijn 4 maart 2020

  ma 11 mei
  Wil jij weten wat de raad voor maatschappelijk welzijn heeft beslist op 4 maart 2020? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • Nieuwe data werken brug Hoogbuul: brug afgesloten op 28 mei en 12 juni

  vervanghalte De Lijn vr 8 mei
  Door de coronacrisis konden de werken aan de brug aan Hoogbuul niet doorgaan. Inmiddels is er een nieuwe planning gemaakt. Hierdoor is de brug afgesloten op 28 mei en 12 juni.
1-30 Van 53
LCP