Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Studietoelage aanvragen enkel nog nodig voor hoger onderwijs

  do 22 aug
  Vanaf dit schooljaar worden de schooltoelagen voor kleuter-, lager of secundair onderwijs in het Groeipakket opgenomen. De instanties gaan zelf na of je recht hebt op deze schooltoeslag. Je moet dus geen aanvraag meer indienen. Het bedrag hangt af van je inkomen en gezinssamenstelling.
 • Bekijk de activiteitenkalender van september van Komie Geire

  wo 21 aug
  In september staat er weer een bruisend programma op je te wachten in Komie Geire. Benieuwd?
 • Verwarmingscoaches gezocht

  wo 21 aug
  Wil je tijdens de herfst- en winterperiode graag gezinnen helpen en hen coachen bij het zuinig verwarmen? Dat kan! Dit najaar zet het lokaal bestuur Olen en de provincie Antwerpen opnieuw in op optimaal verwarmen. Want door bewuster te verwarmen kan je heel wat energie besparen.
 • Vrijwilliger in het computerhoekje, iets voor jou?

  op zoek naar een vrijwilliger voor de computerhoek wo 21 aug
  Omwille van het grote succes van het computerhoekje, zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Ben jij gepassioneerd door digitale toestellen en toepassingen en hou je ervan om jouw kennis te delen met anderen? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken.  
 • Schrijf je in voor de fietslabelactie op 18 september

  ma 19 aug
  De eerste fietslabelactie van het jaar was een groot succes. Maar liefst 121 mensen lieten eind juni aan het station in Olen hun fiets gratis labelen door medewerkers van vzw De Sprong. Kon je er niet bij zijn? Op woensdag 18 september heb je een nieuwe kans.
 • Benieuwd naar het menu van september in restaurant Komie Geire?

  di 13 aug
  Raadpleeg het menu van september en reserveer tijdig je plaatsje. Voor gemiddeld 8 euro geniet je mee van een volwaardige driegangenmaaltijd.
 • Laat je fiets gratis labelen op woensdag 18 september

  fietslabelactie ma 12 aug
  De eerste fietslabelactie van het jaar was een groot succes. Maar liefst 121 mensen lieten eind juni aan het station in Olen hun fiets gratis labelen door medewerkers van vzw De Sprong. Kon je er niet bij zijn? Op woensdag 18 september heb je een nieuwe kans.
 • Hoe wonen we in de toekomst?

  di 6 aug
  Hoe zullen onze (klein)kinderen wonen? Hebben ze bossen en weiden om in te spelen? Kopen zij nog groenten, fruit en vlees uit de buurt? Staan zij met hun auto in de file? Willen we in de toekomst voor iedereen ruimte om te wonen, te werken en te leven, dan moeten we daar nu al over nadenken.
 • Lezing in de bib: Hendrik Vos over Europa

  Hendrik Vos - lezing over Europa vr 12 jul
  In het najaar van 2019 zijn er in de bibs van het Neteland verschillende lezingen over evoluties in onze maatschappij. Op 24 september bijten we in Olen de spits af met een lezing van Hendrik Vos over Europa.
 • Tekentalenten gezocht voor de cartoonwedstrijd 'Olense Kartoenale'

  Volg jij Anneke Van Steijn op als winnaar van de Kartoenale? di 25 jun
  Vanaf 1 juli kan je deelnemen aan de jaarlijkse cartoonwedstrijd ‘Olense Kartoenale’. Voor de 31ste editie kozen we samen met hoofdsponsor Sopraco nv voor het hoofdthema ‘Leder, van rund tot handtas, van os tot leren rok, van koe tot elegante schoen’. 
 • Wedstrijd 'Met de bib op vakantie'

  Met de bib op vakantie ma 24 jun
  Stuur een leuke en originele foto of vakantiekaart naar de bib en win een boekenbon. Laat je bij de keuze van jouw foto of kaartje inspireren door lezen, boeken, bibliotheken,... Dat kan in het buitenland zijn, maar ook dichter bij huis: in je eigen tuin, aan zee of in de Ardennen.
 • Wijzigingen aan foto's van de fietszoektocht Olense Kartoenale

  Foto 53 fietszoektocht Olense Kartoenale 2019 ma 3 jun
  Foto 35 en foto 53 hebben een lichtjes gewijzigd uitzicht gekregen.
 • Fiets- en puzzelplezier met fietszoektocht van Olense Kartoenale

  Illustratie çois Veldeman wo 15 mei
  Grappige cartoons, leuke vragen en veel puzzelplezier kruisen je pad op de deze editie van de fietszoektocht van de Olense Kartoenale. Je ontdekt verborgen paadjes en mooie trage wegen.
 • Heraanleg dorpskern Olen-Centrum: de plannen, hinder en omleidingen

  wegenwerken ma 15 apr
  Begin mei start aannemer Superbeton uit Herselt met de echte werken aan de dorpskern. Lees verder en ontdek meer informatie over de plannen, hinder, omleidingen en parkeergelegenheid in de buurt tijdens de werken.
 • Heraanleg dorpskern Olen-Centrum: de concrete plannen

  Kruispunt gewestweg N152 - Bulestraat wo 3 apr
  Ontdek de concrete plannen in tekst én beeld van de werken aan de dorpskern in Olen-Centrum. Die werken starten op maandag 6 mei.
 • Wegenwerken N152: heraanleg dorpskern Olen-Centrum

  do 27 dec
  Wil je op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken over de werken in Olen-Centrum of ben je op zoek naar handige kaartjes waarop de omleidingen en verschillende werkfasen staan aangeduid? Je vindt alle updates op www.slimdoorolen.be.
31-46 Van 46
LCP