Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • VACATURE: beleidsmedewerker buurtgerichte zorg

  Vacature buurtgerichte zorg vr 14 feb
  Het lokaal bestuur Olen zoekt een beleidsmedewerker buurtgerichte zorg. Lijkt deze vacature iets voor jou? Lees dan verder!
 • VACATURE: beleidsmedewerker participatie en vrijwilligers

  Vacature participatie en vrijwilligers vr 14 feb
  Het lokaal bestuur Olen zoekt een beleidsmedewerker participatie en vrijwilligers. Lijkt deze vacature iets voor jou? Lees dan verder!
 • Last Living Souls naar de finale van 'Nief talent'

  Last Living Souls do 13 feb
  Op vrijdag 13 maart vindt de finale plaats van de eerste editie van 'Nief talent' in jeugdhuis Tiener in Herentals. Deze muziekwedstrijd is een organisatie van de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar.
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen voor de carnavalstoet van De Kleine Wijzer

  do 13 feb
  Voor de organisatie van de carnavalstoet van basisschool De Kleine Wijzer Wintert zijn op 21 februari 2020 tijdelijke verkeersmaatregelen voorzien in Drogebroodstraat.
 • Grote hinder in Beilen op 18 februari

  plan omleiding di 11 feb
  Op dinsdag 18 februari werkt een aannemer aan de aansluiting van het rioleringsnet in Beilen, dit in het stuk tussen Spieker en Schoolstraat. De rijbaan wordt hiervoor volledig afgesloten voor het verkeer.
 • Definitief parkeerverbod in deel van Lichtaartseweg en Stationsstraat

  ma 10 feb
  Vanaf de tweede helft van februari wordt er een definitief parkeerverbod ingevoerd op Lichtaartseweg ter hoogte van het sociaal huis tot aan het kruispunt Stationsstraat met Dwarsstraat. De bewoners in deze zone ontvangen hierover een brief.
 • Overzicht beslissingen gemeenteraad 8 januari 2020

  do 6 feb
  Wil jij weten wat de gemeenteraad heeft beslist op 8 januari 2020? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • Overzicht beslissingen raad voor maatschappelijk welzijn 8 januari 2020

  do 6 feb
  Wil jij weten wat de raad voor maatschappelijk welzijn heeft beslist op 8 januari 2020? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • Doe de woontest

  thuis in de toekomst di 4 feb
  Hoe we leven verandert razendsnel. Hoe we wonen ook. Maken we in de toekomst plaats voor meer groen? Hoe pakken we parkeerproblemen aan? Wordt het contact met onze buren beter? Kan iedereen straks te voet naar de supermarkt? Wat er allemaal anders wordt, is niet altijd even duidelijk.
 • Inschrijven voor Happen en Stappen vanaf 10 februari

  happen en stappen in Olen ma 3 feb
  Deze eerste editie van Happen en Stappen van dit jaar is op zaterdag 25 april. Verwacht je aan een gegidste wandeling van ± 7 km doorheen Olen, gekruid met een hapje en overgoten met een drankje.
 • Zesde AED-toestel in Olen kan je lenen voor je evenement

  AED-toestel ma 3 feb
  Plan je een (sport)evenement en verwacht je veel volk? Reserveer dan het mobiel AED-toestel via het e-loket op deze pagina. Let op: om het toestel te kunnen lenen, moet iemand van jouw organisatie beschikken over een attest ‘Reanimeren en defibrilleren’ van het Rode Kruis.
 • Tentoonstelling Olense fotografen: Lier, stad aan het water

  Olense fotografen op stap in Lier za 1 feb
  Onder laaghangende grijze wolken brachten de Olense vrijwillige fotografen dit najaar een bezoek aan Lier. Het resultaat van hun tocht kan je tijdens de openingsuren in februari en maart komen bezichtigen in de raadzaal van het gemeentehuis.
 • Publieke inspraak over het plan-MER voor het Beleidsplan Ruimte provincie Antwerpen

  di 28 jan
  De provincie Antwerpen maakt een Beleidsplan Ruimte op om te zorgen dat in de toekomst voor iedereen plaats is om te wonen, te werken en te leven. Wil jij aangeven welke milieueffecten extra onderzocht moeten worden of wil jij voorstellen formuleren? Neem dan deel aan de inspraakprocedure.
 • Animatoren gezocht voor speelplein Olefant

  Maak jij binnenkort deel uit van dit enthousiaste team? ma 27 jan
  Deze zomer is Speelplein Olefant van 13 juli tot en met 14 augustus weer van de partij. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen een onvergetelijke zomervakantie te bezorgen. We kunnen dit niet alleen. Daarom zijn we op zoek naar prettig gestoorde, enthousiaste animatoren.
 • Dolle pret tijdens de krokusvakantie

  dolle pret tijdens de krokusvakantie ma 27 jan
  Vrije Tijd organiseert opnieuw supertoffe activiteiten tijdens de krokusvakantie. De kleuters gaan de ruimte in en maken kennis met kleine monstertjes. De kinderen van de lagere school trekken op expeditie Robinson en verdiepen zich in de wondere wereld van de virtual reality.
 • Energiepremies 2020

  ma 27 jan
  Ook in 2020 kan je heel wat premies krijgen voor energiebesparende investeringen in woningen of appartementen. Alle aanvragen voor energiepremies gebeuren via de netbeheerder Fluvius.
 • Gezocht: Olense verenigingen die willen meewerken aan de opening van het toeristisch seizoen

  opening toeristisch seizoen ma 27 jan
  Wil je met jouw vereniging deelnemen aan de opening van het toeristisch seizoen met een drank- of eetstand met typische streekproducten? Maak van de gelegenheid gebruik om je vereniging te promoten en vraag het deelnameformulier aan Vrije Tijd en bezorg dit ten laatste op 12 maart ingevuld terug.
 • Help mensen zelfstandig hun budget beheren

  word jij budgetcoach? ma 27 jan
  Als je geldzorgen hebt, heb je vaak de kracht en het inzicht niet om zelf de draad weer op te nemen. Daar kan een budgetcoach wat aan doen. Lijkt het jou wat om mensen mee te ondersteunen in deze zoektocht naar een evenwichtig budget? Dan is deze taak op jouw lijf geschreven.
 • Interesse om mee te werken aan het gezondheidsbeleid in Olen?

  word lid van de werkgroep gezondheid ma 27 jan
  Dankzij een goed gezondheidsbeleid kregen we al het label van hartvriendelijke en dementievriendelijke gemeente. Ook in 2020 staan er heel wat (preventieve) acties op het programma om onze gezondheid te verbeteren. Wil jij hier ook aan meewerken? Word dan lid van de werkgroep gezondheid.
 • Nieuwe tarieven in restaurant Komie Geire

  restaurant komie geire ma 27 jan
  Elke weekdag kan je om 12.00 uur mee komen eten in restaurant Komie Geire. Je kan er genieten van een lekkere driegangenmaaltijd, inclusief een leuke babbel en aangenaam gezelschap. Vanaf 1 februari zijn er nieuwe prijzen.
 • Olense Kartoenale opnieuw te gast in UZ Leuven

  Olense Kartoenale in Leuven ma 27 jan
  Ga je tussen 27 januari en 19 maart op bezoek in het UZ Leuven of verblijf je er? Volg dan de beige pijlen en ga zeker eens een kijkje nemen naar de tentoonstelling van de Olense Kartoenale 2019.
 • Uitslag winterjogging 1.000 kilometer van Olen

  winterjogging ma 27 jan
  Zondag 26 januari liepen ongeveer 280 deelnemers bijna het dubbel van de vooropgestelde 1.000 km. Samen legden ze maar liefst 1.954 kilometer af. Per categorie was er een podium voorzien. Onderaan deze pagina kan je de uitslagen downloaden.
 • Postbode bezocht in drie jaar tijd meer dan 1.300 Olense senioren

  postbode bezocht meer dan 1.300 senioren zo 26 jan
  De voorbije drie jaar kregen alle Olenaars tussen 70 en 90 jaar oud een bezoek van de postbode. Hij ging voor ons bij de senioren langs met een vragenlijst. Zo wilden we nagaan of ze op de hoogte zijn van de bestaande dienstverlening en kregen we een beter zicht op wat senioren nodig hebben.
 • Koop tijdig kaarten voor openluchtspektakel ‘Titus’ op domein Teunenberg

  za 25 jan
  Theater FroeFroe en Compagnie Lodewijk/Louis komen naar Olen met de voorstelling Titus. Met humor en gruwel wordt de Shakespeare-klassieker Titus Andronicus bewerkt tot een hedendaags script vol explosieve poëzie. Deze voorstelling is een voorstelling vol poppentalent, livemuziek en acteergeweld.
 • Voordracht Jens Franssen - De perfecte storm over het Midden-Oosten

  Jens Franssen vr 24 jan
  VRT-radiojournalist en Midden-Oostenexpert Jens Franssen gidst je veilig door het mijnenveld. Verwacht zeker geen saaie voordracht, er mag zelfs gelachen worden. Voorkennis is niet nodig.
 • Benieuwd naar het menu van februari in restaurant Komie Geire?

  wo 22 jan
  Raadpleeg het menu van februari en reserveer tijdig je plaatsje. Voor gemiddeld 9 euro (6 euro met vrijetijdspas) geniet je mee van een volwaardige driegangenmaaltijd.
 • Bekijk de activiteitenkalender van februari van Komie Geire

  di 21 jan
  In februari staat er weer een bruisend programma op je te wachten in Komie Geire. Benieuwd?
 • Inzage hervergunning bestaande grondwaterwinning PIDPA (scoping PR-MER 3246)

  ma 20 jan
  De drinkwaterwinning van Pidpa in Olen heeft momenteel een vergunning voor het oppompen van maximaal 10.000 m³ per dag en 3.500.000 m³ per jaar uit de Mioceen Zanden (op een diepte van ongeveer 10 m tot 80 m). Deze vergunning is geldig tot 13 maart 2023.
 • Storm maart 2019 erkend als algemene ramp

  wo 15 jan
  De Vlaamse Regering heeft de storm en rukwinden van 9 tot en met 15 maart 2019 als algemene ramp erkend voor 85 gemeenten, waaronder Olen. Intussen werd de erkenning ook gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad waardoor getroffenen een aanvraag kunnen indienen voor een schadevergoeding.
 • Kempense kerstkalender met de gezelligste kerst- en eindejaarsactiviteiten

  vr 13 dec
  Kijk jij ook zo uit naar de kerstperiode en de gezellige feesten en activiteiten die erbij horen? Duik dan zeker eens in de kerstkalender van Kempens Karakter met een overzicht van de eindejaarsevenementen in jouw buurt.
1-30 Van 34
LCP