Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Werken Olen-Centrum - Kruispunt Boerenkrijglaan één week langer open: dicht vanaf 28 oktober

  kruispunt Boerenkrijglaan vr 18 okt
  De afgelopen dagen communiceerden we via allerlei kanalen dat zowel het kruispunt Bulestraat-gewestweg N152 als het kruispunt Boerenkrijglaan-gewestweg N152 vanaf maandag 21 oktober dichtgaan voor alle verkeer, ook voor zachte weggebruikers. Na wat planningsverschuivingen treedt er een wijziging op.
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen voor een speelstraat in Rode Haanstraat

  do 17 okt
  Voor de organisatie van een speelstraat in Rode Haanstraat zijn van 28 oktober tot en met 3 november tijdelijke verkeersmaatregelen voorzien.
 • Noblito wint NN Geluksaward

  wo 16 okt
  Noblito, het digitaal platform voor kwetsbare senioren, wint de NN Geluksaward. Verschillende organisaties en personen die een opmerkelijke bijdrage leverden aan ons geluk en een verschil maakte in onze levenstevredenheid, waren genomineerd.
 • Opruimactie weesfietsen aan station

  wo 16 okt
  Weesfietsen en fietswrakken houden stallingsplekken bezet aan het station. Medewerkers van De Sprong vzw houden daarom op dinsdag 12 november om 10.00 uur een opruimactie. In aanwezigheid van de politie halen ze de ‘weesfietsen’ aan het station weg.
 • Olen strijdt tegen armoede en krijgt hiervoor steun van Aurubis Belgium

  Aurubis schenkt cheque van 5.000 euro voor lokaal bestuur Olen di 15 okt
  Het is belangrijk dat elk kind stevig in zijn schoenen staat. Figuurlijk én letterlijk. Wie kinderen heeft, weet dat een paar goede schoenen veel geld kost. Daarom schenkt Aurubis 5.000 euro aan het lokaal bestuur om gezinnen vanaf 2020 te ondersteunen met een schoenenbon.
 • VACATURE: twee toezichthouders milieu en ruimtelijke ordening

  vacature beleidsmedewerker handhaving ma 14 okt
  Gemeenten Olen en Vorselaar en gemeenten Herenthout en Grobbendonk zoeken elk een toezichthouder milieu en ruimtelijke ordening. Zorg jij er mee voor dat deze gemeenten een fijne plek zijn om te wonen en te werken?
 • Werken Olen-Centrum: Geef mee vorm aan onze dorpskern tijdens de atelierweek van 12 tot en met 17 november

  dorpsplein ma 14 okt
  Momenteel voert de aannemer wegen- en rioleringswerken uit ter hoogte van de gewestweg N152 en Ven in Olen-Centrum. Als alles goed gaat, eindigen deze werken eind dit jaar. Toch betekent dit niet dat de vernieuwing van de dorpskern er dan ook opzit. Voor de volgende fase hebben we jouw hulp nodig.
 • Deelnemersaantal activiteiten herfstvakantie uitgebreid door grote vraag

  za 12 okt
  Olense kinderen houden van wetenschap en techniek met een vleugje fantasie. Dat merken we aan de hoeveelheid inschrijvingen voor het aanbod tijdens de herfstvakantie. Door het grote succes hebben we in samenspraak met de organisatie, Inespiratie, beslist om het deelnemersaantal uit te breiden.
 • Aanpassing programma feestelijke ontvangst ereburger Carmelita Ros

  Carmelita Ros vr 11 okt
  In De Driehoek van oktober kon je lezen dat onze ereburger Carmelita Ros na 25 jaar terug naar Olen kwam. Tot onze (en ook Carmelita’s) grootste spijt kan dit bezoek niet doorgaan.
 • Werken Olen-Centrum: Twee kruispunten dicht vanaf 21 oktober

  wegenwerken wo 9 okt
  Vanaf maandag 21 oktober verandert de verkeerssituatie in Olen-Centrum. Het kruispunt Bulestraat-gewestweg N152 en het kruispunt Boerenkrijglaan-gewestweg N152 gaan dan dicht voor alle verkeer, ook voor zachte weggebruikers. Dit tot het einde van het jaar.
 • Werken in Kasterlee

  di 8 okt
  In maart 2020 start de heraanleg van de Markt in Kasterlee. Op 7 oktober zijn al voorbereidende werken gestart op de toegangswegen. Wil je graag mee op de hoogte blijven van dit project?
 • Enkele wist-je-datjes over het OCMW

  hoe gaat het ocmw te werk? ma 7 okt
  Bij veel mensen leeft nog steeds het idee dat het OCMW enkel wat te bieden heeft voor mensen die financiële problemen hebben. Dat is inderdaad één van de kerntaken maar het is veel meer dan dat alleen.
 • Lees De Driehoek van oktober online

  do 3 okt
  Benieuwd naar alle Olense nieuwtjes? Bekijk dan zeker De Driehoek van oktober.
 • Overzicht beslissingen gemeenteraad 4 september 2019

  do 3 okt
  Wil jij weten wat de gemeenteraad heeft beslist op 4 september 2019? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • Overzicht beslissingen raad voor maatschappelijk welzijn 4 september 2019

  do 3 okt
  Wil jij weten wat de raad voor maatschappelijk welzijn heeft beslist op 4 september 2019? De notulen zijn nu beschikbaar in onze raadpleegomgeving.
 • Pidpa spoelt waterleidingen in Olen

  wo 2 okt
  Vanaf midden oktober spoelt Pidpa zijn leidingen in onze gemeente. De werken duren enkele maanden. De bewoners van de betrokken woningen ontvangen minstens drie werkdagen voor aanvang een verwittiging. Zo komen ze zeker niet plots zonder watertoevoer te zitten.
 • VACATURE: maatschappelijk werker

  Vacature maatschappelijk werker di 1 okt
  Wij zoeken een maatschappelijk werker die ook begeleiding doet in het kader van lokale opvanginitiatieven. Dit voor de periode van 9 december 2019 tot en met 8 mei 2020 (vervanging). Solliciteren kan tot en met 23 oktober via www.olen.be/vacatures!
 • Kom mee turnen in sporthal of Komie Geire

  ma 30 sep
  Ook dit jaar zijn er weer leuke turnlessen voor 50-plussers. Kom zeker eens meedoen. Regelmatig bewegen is immers niet alleen goed, het is zelfs noodzakelijk: het houdt je gezond, soepel en fit. Samen bewegen is bovendien leuk en gezellig. De oefeningen zijn aangepast aan jouw niveau.
 • Geluidsschermen langs E313 in Olen

  geluidsschermen ter hoogte van Schaatsbergen do 26 sep
  Om de levenskwaliteit van de omwonenden te verbeteren, komen er binnenkort geluidsschermen langs de E313 ter hoogte van Schaatsbergen. De werken starten ten vroegste in het voorjaar van 2020 en duren ongeveer drie maanden.
 • Baby uit de luiers gegroeid? Schenk je overschot aan kwetsbare gezinnen

  luierbox wo 25 sep
  Kosten van luiers zijn een flinke hap uit het budget van jonge ouders, zeker bij gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Is jouw baby of peuter een bepaalde maat van luiers ontgroeid en weet je niet wat je met het overschot moet doen? Breng ze dan vanaf 1 oktober naar een luierbox.
 • Kan je de huurwaarborg niet in één keer betalen? Doe beroep op het Vlaams Woningfonds

  ma 23 sep
  Wil je een woning of een appartement huren, maar is het moeilijk om de huurwaarborg ineens te betalen? Dan kan je bij het Vlaams Woningfonds terecht voor een renteloze huurwaarborglening. Hoeveel je kan lenen hangt af van de ligging van de woning en hoeveel personen je ten laste hebt.
 • Korting bij aankoop Buzzy Pazz De Lijn

  ma 23 sep
  Gaat jouw kind met de bus naar school? Dan is een Buzzy Pazz van De Lijn wellicht interessant. Dat is een abonnement voor jongeren van 6 tot en met 24 jaar. Dankzij het derdebetalerssyteem tussen het lokaal bestuur en De Lijn betaal je als Olenaar 22% minder voor de Buzzy Pazz.
 • Politie Neteland werkt vanaf 1 oktober op afspraak

  ma 23 sep
  Wil je een klacht indienen of een aangifte doen bij politie Neteland, maak dan vanaf 1 oktober online een afspraak via www.politieneteland.be. Door te werken op afspraak wil de politie je beter en sneller van dienst zijn.
 • Sportsnack: een sportieve naschoolse opvang

  ma 23 sep
  Heb je zin in een uurtje sporten meteen na school? Doe dan op donderdag van 16.00 tot 17.00 uur mee met de Sportsnack. Je leert verschillende sporten kennen en je blijft op een leuke en ontspannende manier in beweging. De lessen zijn gratis en voor alle kinderen van de lagere school.
 • Verzamel de reeks bierviltjes van Olen-Jaarmarkt

  Verzamel de bierviltjes van Olen-Jaarmarkt ma 23 sep
  Ook dit jaar kan je de vijf bierviltjes verzamelen in het teken van Olen-Jaarmarkt op 17 november. Ben jij een verzamelaar of wil je gewoon een aandenken aan Olen-Jaarmarkt? Kom dan je gratis pakket afhalen aan het onthaal van het gemeentehuis of het sociaal huis.
 • Volg het spoor van de bevrijders in de provincie Antwerpen

  Brochure ze zijn daar ma 23 sep
  De brochure 'Ze zijn daar!' bevat unieke en ontroerende bevrijdingsverhalen, een uitgebreide activiteitenkalender en een aparte fietsbijlage met zeven bevrijdingsroutes. Haal deze gratis brochure af bij het onthaal van het gemeentehuis, het sociaal huis of de bibliotheek.
 • Benieuwd naar het menu van oktober in restaurant Komie Geire?

  do 19 sep
  Raadpleeg het menu van oktober en reserveer tijdig je plaatsje. Voor gemiddeld 8 euro geniet je mee van een volwaardige driegangenmaaltijd.
 • Hinder Oevelseweg vanaf 23 september

  di 17 sep
  Vanaf maandag 23 september herstellen de medewerkers van Technische Dienstverlening het voetpad ter hoogte van Oevelseweg, aan de kant van de oneven huisnummers. De werken verlopen in verschillende fases en brengen tijdelijk hinder met zich mee. Het einde is voorzien rond 15 november.
 • Kerkconcert Yevgueni op 15 februari

  kerkconcert Yevgueni ma 16 sep
  Yevgueni trekt komende winter met een heel bijzondere tournee langs dertig kerken doorheen Vlaanderen. In samenwerking met cultuurcentrum De Werft heeft vzw Keizer Karel Olen deze Vlaamse kleinkunstgroep kunnen strikken voor een optreden in de kerk van O.-L.-V.-Olen.
 • Lokaal bestuur zoekt kandidaat-uitbaters voor pastorie Olen-Centrum

  pastorie Olen-Centrum do 5 sep
  Het prachtig historisch pand in de bruisende Olense dorpskern zoekt een nieuwe invulling. Het lokaal bestuur doet daarom een oproep naar kandidaten die er een duurzame uitbating willen opstarten. De nieuwe functies kunnen uiteenlopend zijn.
1-30 Van 35
LCP