Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Boerenkrijglaan op maandag 25 maart niet bereikbaar via N152

  wegenwerken vr 22 mrt
  Sinds 14 maart vinden er nutswerken plaats in de richting van Boerenkrijglaan. Tot voor kort kon je Boerenkrijglaan nog inrijden vanaf gewestweg N152 komende vanuit Herentals. Op maandag 25 maart wordt ook het kruispunt met Boerenkrijglaan aangepakt. Je kan de straat dan niet bereiken via de N152.
 • Wat wordt in jouw gemeente beslist? Een overzicht op lijst

  vr 22 mrt
  Wil je weten wat er in jouw gemeente wordt beslist? In dit bericht vind je de besluiten op lijst van onder andere het college van burgemeester en schepenen, het vast bureau,...
 • Lenteschoonmaak in Olen: steek jij mee de handen uit de mouwen?

  Mooimakers di 19 mrt
  Word jij op 23 maart ook een Mooimaker? Samen met duizenden vrijwilligers steek je dan de handen uit de mouwen om het zwerfvuil in je buurt op te ruimen. Je kan alleen deelnemen, maar breng gerust ook je familie, vrienden, buren, leden van je sport- of jeugdvereniging mee.
 • Activiteiten voor kinderen tijdens de paasvakantie in Neteland

  2019 paasvakantie Neteland ma 18 mrt
  Wil je tijdens de paasvakantie graag eens sporten in een andere gemeente? Niet alleen in Olen, maar ook in de andere gemeenten van het Neteland valt er weer heel wat te beleven voor kleuters, kinderen van de lagere school en tieners. Ontdek snel het volledige programma.
 • Wat wordt in jouw gemeente beslist? Een overzicht op lijst

  vr 15 mrt
  Wil je weten wat er in jouw gemeente wordt beslist? In dit bericht vind je de besluiten op lijst van onder andere het college van burgemeester en schepenen, het vast bureau,...
 • Bereikbaarheid Boerenkrijglaan

  wegenwerken do 14 mrt
  Sinds donderdag 14 maart vinden er nutswerken plaats in de richting van de Boerenkrijglaan. Wat betekent dit nu concreet voor mensen die in de Boerenkrijglaan moeten zijn?
 • Aangifte schade storm 9 en 10 maart

  wo 13 mrt
  Heb je schade geleden door de hevige wind van 9 en 10 maart? Dan raadt het gemeentebestuur je aan om hiervan aangifte te doen bij je eigen verzekering en ook bij het gemeentebestuur.
 • Doe mee aan ons communicatieonderzoek en maak kans op een mooie prijs

  Doe mee aan ons communicatieonderzoek wo 13 mrt
  Het lokaal bestuur wil jou in de toekomst nog beter informeren. Daarom vragen we een kwartiertje van je tijd om onze enquête in te vullen en ons jouw mening te geven over onze manier van communiceren.
 • Verslag van de gemeenteraadszitting van 6 februari 2019

  Lees het verslag van de gemeenteraad. wo 13 mrt
  Het verslag van de gemeenteraad van 6 februari 2019 is beschikbaar.
 • Verslag raad voor maatschappelijk welzijn van 6 februari 2019

  Lees het verslag van de raad voor maatschappelijk welzijn. di 12 mrt
  Je kan nu het verslag van de voorbije zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn raadplegen.
 • Schrijf je in voor de vrijetijdsactiviteiten voor kids in de paasvakantie

  paasvakantie ma 11 mrt
  Joepie, de paasvakantie is in aantocht! Heb jij ook al zin in twee weken vol sport, spel en andere coole activiteiten? Wil je mee op avontuur naar Plopsa Indoor of kom je graag alles te weten over de Romeinen? Schrijf je dan snel in voor onze activiteiten in de paasvakantie. Het wordt weer supertof!
 • Earth Hour: doof zaterdag 30 maart alle lichten

  zo 10 mrt
  Doe mee met Earth Hour, de grootste klimaatactie ter wereld en doof op zaterdag 30 maart alle lichten. Ook het lokaal bestuur doet mee. Tussen 20.30 en 21.30 uur worden de lichten aan het gemeentehuis, het sociaal huis, de kerken en verschillende monumenten gedoofd in het kader van Earth Hour.
 • Wat wordt in jouw gemeente beslist? Een overzicht op lijst

  vr 8 mrt
  Wil je weten wat er in jouw gemeente wordt beslist? In dit bericht vind je de besluiten op lijst van onder andere het college van burgemeester en schepenen, het vast bureau,...
 • Nutswerken verder richting Boerenkrijglaan: omleiding verschuift naar Kattestraat

  omleidingsroute verkeer Kattestraat do 7 mrt
  Vanaf donderdag 14 maart schuiven de nutswerken in Olen-Centrum verder op richting Boerenkrijglaan. Concreet wordt er gewerkt tussen de Tramstraat en frituur/broodjesbar Big Express op de Oosterwijkseweg. De rijbaanhelft aan de kant van de Boerenkrijglaan wordt hierdoor tijdelijk afgesloten.
 • Enkelrichting Watertorenstraat vanaf 4 maart tot en met 10 mei

  omleiding Waterstraat vr 1 mrt
  Vanaf 4 maart legt een aannemer nieuwe leidingen onder het fietspad in de Watertorenstraat, het stuk tussen de kruispunten met Zavelheide en Schippersweg. Deze werken zullen een zestal weken duren. Tijdens deze werken is er enkelrichtingsverkeer van Herentals naar St.-Jozef-Olen.
 • Het lokaal bestuur houdt je in beweging

  week van de keigezonde kempen vr 1 mrt
  Het lokaal bestuur levert heel wat inspanningen om de Olenaars in beweging te brengen. We zetten de belangrijkste realisaties op een rijtje.
 • Jeugdboekenmaand 2019 – ‘Vrienden voor altijd’

  Jeugdboekenmaand - vrienden voor altijd vr 1 mrt
  In maart is het weer groot feest in de bib en staan de deuren wagenwijd open voor de kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar. Van 11 maart tot en met 28 maart kan je onmogelijk de bib voorbij lopen zonder die aanstekelijke kinderlachjes te horen.Thema van dit jaar is vriendschap.
 • Re-turn helpt om normale leven op te pakken na medisch herstel

  Re-turn vr 1 mrt
  Re-turn is de opvolger van Rekanto, het bewegingsprogramma van Stichting tegen Kanker. Iedereen die door een medische reden beperkt is in het sporten, kan meedoen. Doel: de vermoeidheid overwinnen, je conditie terug opbouwen en ervoor zorgen dat je na een medisch herstel opnieuw aan de slag kan.
 • Stel je kandidaat voor de Olense cultuurprijzen 2019

  winnaars cultuurprijs 2017 vr 1 mrt
  Elke twee jaar reiken het lokaal bestuur en de cultuurraad een cultuurprijs uit aan een persoon en aan een vereniging die dit verdienen. Ken je een persoon of een vereniging die voor de cultuurprijs in aanmerking komt? Nog tot en met 30 april kan je zelf kandidaten voordragen.
 • WANTED: gastgezinnen voor de huiskamervoorstellingen

  huiskamervoorstelling in 2018 vr 1 mrt
  Al voor de tiende keer op rij zorgt vzw Keizer Karel in het najaar voor vier interessante huiskamervoorstellingen. Zie jij het ook wel zitten om je huiskamer open te stellen voor minstens 30 personen? Schrijf je dan in als gastgezin via het aanvraagformulier dat je kan downloaden op deze pagina.
 • Wat wordt in jouw gemeente beslist? Een overzicht op lijst

  vr 1 mrt
  Wil je weten wat er in jouw gemeente wordt beslist? In dit bericht vind je de besluiten op lijst van onder andere het college van burgemeester en schepenen, het vast bureau,...
 • Nieuw: wekelijkse contactgroep Verslaving Olen

  contactgroep Verslaving di 26 feb
  De contactgroep Verslaving Olen is een ontmoetingsplaats voor verslaafden (drank, drugs, games,...), hun omgeving en hulpverleners. Je vindt er een luisterend oor, begrip, informatie, en hulp bij je zoektocht naar gepaste hulp.
 • Onverharde wegen regelmatig gecontroleerd en onder handen genomen

  onverharde wegen in Olen di 26 feb
  In Olen zijn er nog heel wat onverharde wegen. Medewerkers van Technische Dienstverlening controleren twee keer per jaar de toestand van deze paden. Merk je tussendoor zelf een onveilige situatie op? Laat het ons weten.
 • Tips om meer te bewegen

  week van de keigezonde kempen di 26 feb
  Iedereen weet dat voldoende beweging essentieel is voor een goede gezondheid. Wist je dat er heel eenvoudige oefeningen zijn die je zelfs tijdens je werkdag kan uitvoeren? De brochure die je op deze pagina kan downloaden, zet je al aardig op weg.
 • Bekijk de activiteitenkalender van maart van Komie Geire

  vr 22 feb
  In maart staat er weer een bruisend programma op je te wachten in Komie Geire. Benieuwd?
 • Wil jij mee de nieuwe app Noblito testen?

  do 21 feb
  Kan jij handig overweg met de smartphone of tablet en wil je deze kennis wel delen? Geef je dan op als vrijwilliger om de nieuwe app Noblito te testen. Deze toepassing wil senioren verbinden met hun famillie, buurt en verenigingen.
 • Spectaculaire daling in het aantal diefstallen in Olen

  di 19 feb
  Uit recent vrijgegeven cijfers van de politiezone Neteland blijkt een spectaculaire daling van het aantal diefstallen in woningen en bedrijven. In Olen is deze daling het meest uit het oog springend. Bij bedrijven gaat het over een daling van 64% tegenover 2017. De woninginbraak is met 69% gedaald.
 • Subsidies voor het laten ophalen van asbestgolfplaten en -leien

  asbest ma 18 feb
  De aanwezigheid van asbest in en rond woningen houdt gezondheidsrisico’s in. Ook in de Kempen zijn er nog te veel gebouwen waarvan de daken en gevels bestaan uit asbestgolfplaten of -leien. Verschillende gemeenten, waaronder Olen, en IOK Afvalbeheer maken werk van een versnelde afbouw asbest.
 • Nieuwe voorstelling ‘Swing’ van Circus Ronaldo

  circus Ronaldo do 14 feb
  Tijdens het laatste weekend van de paasvakantie strijkt het circustheater ‘Circus Ronaldo’ neer in Olen met hun nieuwe voorstelling ‘Swing’. Nestel je neer in hun charmante circustent, laat je meevoeren naar de jaren ‘40 en ontdek het circus zoals niemand je het ooit eerder toonde.
 • Tentoonstelling Olense fotografen: focus op Mechelen

  Vrijwillige fotografen naar Mechelen vr 1 feb
  De Olense vrijwillige fotografen trokken dit najaar naar Mechelen, een stad met vele uitdagingen en succesvolle oplossingen. Het resultaat van hun tocht doorheen Mechelen kan je in februari en maart komen bezichtigen in de raadzaal van het gemeentehuis en dit tijdens de openingsuren.
1-30 Van 35
LCP