Gemeente Olen

Nieuws : Nieuws algemeen

 • Heropening buitenspeel- en sportterreinen, skateparken en petanquebanen op 27 mei: respecteer de richtlijnen

  speelplein di 26 mei
  Vanaf woensdag 27 mei heropenen de speelterreinen, skateparken en petanquebanen in de Neteland gemeenten (Olen, Herentals, Herenthout, Grobbendonk, Vorselaar). In onze gemeente kan je vanaf ‘s middags terug gaan spelen en/of sporten. Er gelden wel specifieke richtlijnen.
 • Captatieverbod waterlopen in de provincie Antwerpen

  wo 20 mei
  Vanaf donderdag 21 mei geldt er een tijdelijk, uitgebreid captatieverbod in verschillende stroomgebieden binnen de provincie Antwerpen. Het verbod is nodig ter bescherming van het (grond)watersysteem en de valleigebieden die zeer gevoelig zijn voor de gevolgen van droogte.
 • Rook- en vuurverbod in natuurgebieden, open vuren overal verboden in onze provincie

  wo 20 mei
  Sinds woensdag 20 mei geldt er opnieuw een rook- en vuurverbod in de natuur- en heidegebieden en bossen in de provincie Antwerpen. Kampvuren zijn op het volledige grondgebied van de provincie verboden. Code oranje voor brandgevaar blijft van kracht.
 • Vanaf 25 mei hinder door herstellingen betonvakken

  wo 20 mei
  Vanaf 25 mei herstellen medewerkers van Technische Dienstverlening betonvakken aan het fietspad te Industrielaan, Oevelseweg, Lammerdries-Oost en Stadsestraat. De herstellingswerken worden één voor één uitgevoerd (niet gelijktijdig) en eindigen normaal rond 24 juli.
 • Coronamaatregelen: Aangepaste gemeentelijke dienstverlening blijft voorlopig gelden

  di 19 mei
  De gemeentelijke dienstverlening werkt omwille van de coronamaatregelen nog steeds enkel op afspraak. Je kan dus alleen in het gemeentehuis, sociaal huis en boekelhuis terecht wanneer je een afspraak hebt. Zonder afspraak kan je niet binnen. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar.
 • Coronamaatregelen: Hou een veilige afstand van elkaar

  di 19 mei
  Nu de federale maatregelen versoepeld zijn, begint het dagelijkse leven zich stilaan te hervatten. Het is in deze periode nog altijd zeer belangrijk om een veilige afstand van minimaal 1,5 meter te houden tussen vrienden, familie en collega’s.
 • Coronamaatregelen: Skateterreinen, sportterreinen en speeltoestellen: open of verboden terrein?

  di 19 mei
  De afgelopen dagen was er enige onduidelijkheid over de heropening van de skateparken en sportterreinen. De versoepeling van de maatregelen laat sinds maandag 18 mei georganiseerde openlucht sporten onder strikte voorwaarden toe.
 • Coronamaatregelen: Voorraad mondmaskers groeit verder aan

  di 19 mei
  Het samenwerkingsverband Neteland heeft enkele weken geleden mondmaskers aangekocht bij Kaliber vzw en via een samenaankoop van IOK. De bestelde mondmaskers worden vanaf deze week geleverd.
 • Coronamaatregelen: Update afvalstromen recyclageparken

  ma 18 mei
  Alle recyclageparken – en dus ook dat in Olen - zijn sinds dinsdag 7 april opnieuw open. Dat gebeurt wel onder strikte richtlijnen en veiligheidsvoorschriften. Ook de afvalstromen die je kan afleveren wijzigen geregeld. Hieronder een update.
 • Hinder door aanleg glasvezelkabel van 25 mei tot en met 12 juni

  ma 18 mei
  Van 25 mei tot en met 12 juni legt Telenet een glasvezelkabel aan in de Watertorenstraat, Welvaartstraat, Kasteelstraat, Leemanslaan en een stukje Lichtaartseweg. De werken bestaan uit 7 fasen.
 • Coronamaatregelen: Lokale politieposten opnieuw bereikbaar op afspraak

  vr 15 mei
  De politieposten van lokale politie Neteland ontvangen vanaf maandag 18 mei opnieuw mensen voor klachten of aangiften op hun burelen in Grobbendonk, Herenthout, Olen en Vorselaar.
 • Coronamaatregelen: Opgelet voor valse contactopspoorders

  vr 15 mei
  Sinds maandag 11 mei kan je een telefoontje krijgen van een contactopspoorder. Contactopsporing is een belangrijke schakel in de exitstrategie en helpt ons om de versoepeling van de coronamaatregelen mogelijk te maken.
 • Verdeling filters federale overheid

  filters vr 15 mei
  Van de federale overheid krijgt elke inwoner, ongeacht de leeftijd, twee filters om in zijn/haar mondmasker te plaatsen. Het lokaal bestuur krijgt de filters van de overheid aangeleverd in enkele deelleveringen en verdeelt deze vervolgens onder haar inwoners.
 • Floc Rescue vangt huisdieren op tijdens coronacrisis

  do 14 mei
  Ben je getroffen door het coronavirus en kan je zelf niet meer voor je huisdier zorgen? Heb je bovendien geen familie of vrienden waar je dier terechtkan en kan je je geen betaalde dienstverlening veroorloven? Het opvangplatform Floc Rescue biedt de oplossing. 
 • Gemachtigd opzichters terug aan de schoolpoorten

  gemachtigd opzichter do 14 mei
  Vanaf maandag 18 mei – met morgen een testdag - gaan de lessen in de scholen gedeeltelijk terug van start. Dat betekent ook dat de gemachtigd opzichters vanaf vrijdag terug paraat staan om de schoolgaande kinderen veilig te helpen oversteken. 
 • Gevelwerken gemeentehuis

  gemeentehuis do 14 mei
  Het is je misschien al opgevallen: de gevel van het gemeentehuis krijgt momenteel een opknapbeurt. Er worden enkele kleine herstellingen en schilderwerken uitgevoerd. De kleuren en vormelementen van de gevel blijven behouden. De werken duren zo'n vier weken.
 • Nieuwe versoepeling van federale maatregelen vanaf maandag 18 mei

  wo 13 mei
  De Nationale Veiligheidsraad heeft woensdag 13 mei een verdere versoepeling van de maatregelen aangekondigd. Het gaat om een nieuwe versoepeling, dus niet om een afschaffing van de maatregelen.
 • Coronamaatregelen: Update veelgestelde vragen over mondmaskers

  ma 11 mei
  Mondmaskers spelen sinds de versoepeling van de federale maatregelen een belangrijke rol. We krijgen van onze inwoners geregeld vragen over deze maskers. We bundelden daarom enkele veelgestelde vragen.
 • Coronavirus: Verschillende soorten Neteland mondmaskers in omloop

  mondmaskers ma 11 mei
  De mondmaskers die via Neteland verdeeld worden zijn afkomstig uit verschillende naaiateliers, van vrijwilligers en leveranciers (Kaliber vzw en IOK). Deze mondmaskers zijn door de verschillende producenten gemaakt uit diverse soorten materiaal, elk met zijn eigen kwaliteiten.
 • Nieuwe data werken brug Hoogbuul: brug afgesloten op 28 mei en 12 juni

  vervanghalte De Lijn vr 8 mei
  Door de coronacrisis konden de werken aan de brug aan Hoogbuul niet doorgaan. Inmiddels is er een nieuwe planning gemaakt. Hierdoor is de brug afgesloten op 28 mei en 12 juni.
 • Police on web: doe nu ook niet-dringende aangifte vanuit je kot

  di 5 mei
  De politie werkt verder aan het verbeteren van haar dienstverlening en zet verdere stappen in de digitale wereld. Je kan vanaf nu ook tijdelijk online aangifte doen voor bijkomende niet-dringende zaken. Zo hoef je je tijdens de coronacrisis niet te verplaatsen naar het politiecommissariaat.
 • Neem nog snel deel aan de woontest

  thuis in de toekomst ma 4 mei
  Hoe we leven verandert razendsnel. Hoe we wonen ook. Maken we in de toekomst plaats voor meer groen? Hoe pakken we parkeerproblemen aan? Wordt het contact met onze buren beter? Kan iedereen straks te voet naar de supermarkt? Wat er allemaal anders wordt, is niet altijd even duidelijk.
 • Coronamaatregelen: Alle activiteiten tot einde juni geannuleerd

  do 30 apr
  De gemeenten van het Neteland (Olen, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Vorselaar) hebben samen beslist om alle evenementen en activiteiten op hun grondgebied tot einde juni te annuleren. Wat de activiteiten in juli en augustus betreft, wachten we federale en provinciale beslissingen af.
 • Coronamaatregelen: Mondmasker nodig? Vraag er één aan via het lokaal bestuur

  do 30 apr
  Mondmaskers spelen vanaf maandag 4 mei bij de versoepeling van de federale maatregelen een belangrijke rol. De verspreiding van mondmaskers gebeurt in onze regio door de vijf gemeenten van Neteland. Heb je nog geen mondmasker maar heb je er wel één nodig? Je kan er nu één aanvragen.
 • Coronamaatregelen: Neteland zorgt voor mondmaskers

  do 30 apr
  Mondmaskers spelen vanaf maandag 4 mei bij de versoepeling van de federale maatregelen een belangrijke rol. Met de vijf gemeenten van Neteland bereiden we momenteel samen een bedeling voor onze inwoners voor. We kiezen hierbij bewust voor een maximaal lokale en sociale aanpak.
 • Coronamaatregelen: Nationale Veiligheidsraad heeft afbouwstrategie klaar (start vanaf 4 mei 2020)

  za 25 apr
  De Nationale Veiligheidsraad heeft op 24 april de stapsgewijze afbouwstrategie van de coronamaatregelen bekendgemaakt. Die geleidelijke exitaanpak gaat vanaf maandag 4 mei van start. De Nationale Veiligheidsraad kan wel op elk moment beslissen om de maatregelen indien nodig terug aan te scherpen.
 • Coronamaatregelen: Mondmaskers belangrijk in de toekomst maar hoe gebruik je ze correct?

  za 18 apr
  De Nationale Veiligheidsraad heeft aangekondigd dat mondmaskers - inclusief de zelfgemaakte - op termijn belangrijk worden wanneer de coronamaatregelen stap voor stap worden afgebouwd. Maar wanneer moet je nu juist een mondmasker dragen en waarom is dit zo belangrijk?
 • Fietsomleiding door werken aan oever Kempisch Kanaal St.-Jozef-Olen

  fietsomleiding ma 6 apr
  De Vlaamse Waterweg voert in de periode van 1 april tot en met 30 juni (wijziging) herstellingswerken uit aan de oever van het Kempisch Kanaal ter hoogte van de brug in St.-Jozef-Olen. Voor fietsers geldt er een omleiding. In het najaar wordt een ander stuk van diezelfde oever onder handen genomen.
 • Vernieuwing voetpad Leemanslaan

  omleiding Leemanslaan do 5 mrt
  Vanaf 13 maart herstellen medewerkers van Technische Dienstverlening het voetpad aan Leemanslaan. De werken brengen tijdelijk hinder met zich mee. Het einde is voorzien rond 30 juni. Het weer kan mogelijk voor vertraging zorgen.
1-29 Van 29
LCP