Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Moet je op het gemeentehuis, het sociaal huis of boekelhuis zijn? Maak een afspraak. Om jou en anderen te beschermen geldt deze werkwijze al zeker tot 1 september.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Nieuws : Nieuws algemeen

 • Enkele maatregelen in provincie Antwerpen bijgestuurd (update woensdag 5 augustus)

  wo 5 aug
  Provinciegouverneur Cathy Berx heeft vanmiddag in een persconferentie aangegeven dat vanaf vandaag een aantal van de provinciale maatregelen worden bijgestuurd. Zo komen er aanpassingen voor het dragen van een mondmasker en gelden er meer specifieke regels voor het sporten.
 • Maak steeds een afspraak voor een coronatest

  di 4 aug
  Testen op Corona? Maak een afspraak via je huisarts! Ben je langer dan twee dagen in het buitenland geweest? Dan moet je het Passenger Locator onlineformulier invullen. Als blijkt dat je in quarantaine moet, of een test moet afleggen, ontvang je daarover een sms.
 • Richtlijnen sporthal vanaf 1 augustus

  vr 31 jul
  Vanaf zaterdag 1 augustus gaat de sporthal na haar jaarlijkse sluitingsperiode weer open. Dit volgens de normale openingstijden. Om de veiligheid van zowel de bezoekers als zaalwachters te garanderen, gelden specifieke richtlijnen voor sporttrainingen.
 • Kom je terug van vakantie uit het buitenland? Vul een reisformulier in voor je terugkomst.

  wo 29 jul
  Vanaf 1 augustus moeten alle personen die vanuit het buitenland naar België terugkeren of naar België reizen en hier langer dan 48 uur verblijven een online identificatieformulier (Passenger Locator Formulier) invullen.
 • Schrijf je in voor de fietslabelactie op 16 september

  fietslabel wo 29 jul
  Op woensdag 16 september kan je van 9.00 tot 15.30 uur je fiets gratis laten labelen op de parking van lokaal dienstencentrum Komie Geire, Herentalseweg 1.
 • Hoe zit het juist met mondmaskerplicht in de provincie Antwerpen?

  di 28 jul
  We krijgen veel vragen binnen over de mondmaskerplicht in de provincie Antwerpen. Maar hoe zit het nu juist? Hieronder meer info.
 • Kinderfestival Keizer Kriek slaat een jaartje over

  vr 24 jul
  Tijdens de vorige editie van het kinderfestival Keizer Kriek heerste er een gezellige drukte op het dorpsplein in Olen. Gezien de huidige omstandigheden is het dit jaar helaas niet mogelijk om Keizer Kriek te laten plaatsvinden.
 • Mondmaskers verplicht in onze gemeentelijke gebouwen vanaf zaterdag 25 juli

  verplichting mondmaskers vr 24 jul
  Vanaf zaterdag 25 juli wordt het dragen van een mondmasker verplicht op bijkomende plaatsen waaronder ook in openbare gebouwen. Dat besliste de Nationale Veiligheidsraad. Deze beslissing betekent dat je voortaan ook verplicht een mondmasker moet dragen wanneer je een gemeentelijk gebouw betreedt.
 • Nationale Veiligheidsraad kondigt bijkomende mondmasker- en registratieplicht aan, geen nieuwe versoepelingen

  do 23 jul
  De Nationale Veiligheidsraad heeft donderdag 23 juli opnieuw vergaderd over de verdere aanpak van het coronavirus. Omwille van een heropflakkering van de epidemie in ons land komen er geen nieuwe versoepelingen. Er komen daarentegen wel enkele bijkomende maatregelen om het virus terug te dringen.
 • Augustuskermis in Olen-Centrum gaat niet door

  do 16 jul
  Het lokaal bestuur stelt veiligheid voorop en heeft daarom beslist om de augustuskermis in Olen-Centrum af te gelasten.
 • Geluidsschermen langs de E313 in Olen: een handig filmpje

  wo 15 jul
  Om de levenskwaliteit van de omwonenden te verbeteren, komen er binnenkort geluidsschermen langs de E313 ter hoogte van Schaatsbergen en Ven. Oorspronkelijk gingen deze werken van start in het voorjaar. Door corona zijn deze werken uitgesteld. De werken starten op maandag 14 september.
 • Asbest afvoeren weer mogelijk vanaf 1 augustus

  di 14 jul
  Vanaf 1 augustus kan je opnieuw hechtgebonden asbest aanleveren op het recyclagepark. Het moet voortaan wel verplicht verpakt worden in transparante, plastic (bouw)folie. Deze verplichting is een gevolg van een wijziging in de wetgeving.
 • Z(i)en in het Neteland

  kapel van meren wo 8 jul
  Van plan om deze zomer wat vaker op stap te gaan in eigen streek? De mooi groene regio Neteland heeft alle troeven om jou een aangename vakantie dicht bij huis te bieden.
 • Een evenement organiseren? Vergeet het COVID Event Risk Model niet!  

  wo 1 jul
  Wil je deze zomer of in het najaar nog een evenement organiseren in Neteland (Olen, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Vorselaar) zoals een buurtfeest, muziekevenement, markt, garageverkoop, wandeling of sportwedstrijd? Vanaf 1 juli doorloop je verplicht het COVID Event Risk Model. 
 • Uitbreiding coronapremies voor ondernemers: extra ondersteuningspremie

  wo 1 jul
  Ondernemers die door de coronacrisis in moeilijkheden zijn gekomen, kunnen beroep doen op verschillende steunmaatregelen. De aanvragen voor de coronahinderpremie en - compensatiepremie zijn inmiddels afgesloten. Vanaf midden juli kan je wel nog een bijkomende coronaondersteuningspremie aanvragen.
 • Aangepaste gemeentelijke dienstverlening blijft voorlopig gelden tot 1 september

  ma 29 jun
  De gemeentelijke dienstverlening werkt omwille van de coronamaatregelen enkel op afspraak (voorlopig tot 1/9). Je kan dus alleen in het gemeentehuis, sociaal huis en boekelhuis terecht wanneer je een afspraak hebt. Zonder afspraak kan je niet binnen. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar.
 • Gratis probeeractie De Lijn eerste jaar secundair onderwijs

  vr 26 jun
  Ook in 2020 krijgen jongeren die de overstap maken naar het secundair onderwijs een gratis proefabonnement van De Lijn voor de maand september. De Lijn lanceert zo, net als de voorbije jaren, een probeeractie voor het eerste jaar secundair onderwijs.
 • COVID-19 toeslag in het Groeipakket

  ma 22 jun
  Gezinnen die het financieel moeilijk hebben wegens een inkomensverlies door de coronacrisis, kunnen eenmalig een extra ondersteuning van 120 euro krijgen via het Groeipakket. Je kan de COVID-19-toeslag aanvragen van 15 juni tot en met 31 oktober.
 • Vakantie in eigen (Nete)land: ontdek de vakantiekrant

  ma 22 jun
  Van plan om deze zomer wat vaker op stap te gaan in eigen streek? Onze mooie groene regio Neteland heeft alle troeven om jou en je familie een aangename vakantie dicht bij huis te bieden. Je vindt heel wat inspiratie voor leuke daguitstappen in de Neteland-vakantiekrant.
 • Update speelpleinwerking en gemeentelijke sportkampen zomer 2020

  speelplein 2019 vr 12 jun
  Het gemeentelijk jeugd- en sportaanbod zal er deze zomer een beetje anders uitzien. Door de maatregelen van de federale overheid moeten we zowel de sportkampen, het mondiaal kamp als de speelpleinwerking anders organiseren.
1-20 Van 20
LCP