Olen nooit uitverteld

Inhoud

Wat maakt Olen uniek? Waar mogen we als Olenaar trots op zijn? Samen met inwoners, ondernemers en partners in onze gemeente gingen we op zoek naar het antwoord op deze vragen. 

Het resultaat? Een sterke merkenidentiteit vertaald in een frisse huisstijl. Zo kunnen we met nog meer fierheid uitdragen wat onze mooie gemeente te bieden heeft. 

Waar staat het nieuwe logo voor?

Je zal ons nieuwe logo zien verschijnen in verschillende kleurrijke tinten. Als je er goed naar kijkt, zie je een speelse, wolkachtige vorm, die een beetje aan een tekstballon doet denken. De vorm symboliseert de verbinding tussen drie delen van één geheel: dat zijn onze drie dorpskernen, die samen één uniek Olen vormen.

Olen, nooit uitverteld

Waarover zijn onze inwoners nooit uitverteld?

Ontdek het in dit krachtige filmpje over Olen

Ons nieuwe logo staat ook symbool voor het verhaal dat het verleden, het heden en de toekomst van Olen bij elkaar brengt. Van de legendes over Keizer Karel tot modern hedendaags bestuur. Van traditionele dorpsfeesten tot ambitieuze mobiliteitsprojecten. Van rijk industrieel verleden tot toekomstgerichte topbedrijven,… Olen is een dorp vol verhalen. Een dorp vol ontdekkingen. Een gezellig en sociaal dorp. Een dorp met toekomst. 

Onder de nieuwe noemer ‘Olen is nooit uitverteld’ willen we de troeven van ons dorp beter in de kijker zetten bij iedereen die hier woont, werkt, onderneemt of op bezoek komt. Want Olen leeft. Olen bruist. Olen is nooit uitverteld.

We schreven dit verhaal samen

Een huisstijl is veel meer dan alleen een logo. Het weerspiegelt waar Olen echt voor staat. Het gaat om een gedragen verhaal over wat we doen, waarom we dit doen en waar we naartoe willen.

Daarom schreven we dit verhaal samen. Eerst waren er 1-op-1-gesprekken met vrijwilligers, inwoners uit het verenigingsleven, handelaars, jeugd, senioren, medewerkers,… Nadien kwam een deel van deze mensen opnieuw samen in een workshop. En dat leidde tot dit resultaat.

Hier staan wij als Olen voor:

Olen is een dorp

Allereerst: Olen is een dorp. Een landelijk dorp waar iedereen nog iedereen kent. Maar vergis je niet: Olen is geen toonbeeld van de Stille Kempen. Ons dorp is voortdurend in beweging. We zijn mee met onze tijd en klaar voor de uitdagingen die op ons afkomen.

… een dorp met ideeën en engagement

Wij staan altijd open voor nieuwe, slimme en zelfs gekke ideeën die een meerwaarde kunnen zijn voor Olen. Heel vaak blijft het niet alleen bij deze ideeën: er is ook het engagement om die ideeën samen te verwezenlijken. Zo werken we samen aan een levendig en solidair Olen.

… een dorp met legendes en boerkes

Al eeuwenlang zijn wij het dorp van verhalen en legendes. We geven de vertellingen van generatie op generatie aan elkaar door. En we blijven ook nu dingen organiseren en beleven die op hun beurt legendarisch zijn.

Bovendien doen we onze bijnaam ‘boerkes’ alle eer aan met ons gezond verstand, onze zin voor humor en zelfspot en onze ondernemende, vindingrijke en probleemoplossende mentaliteit.

… een dorp dat houdt van feesten

Een Olenaar houdt van feesten. Soms met de grote F, maar even vaak van de gewone dingen, zoals natuur, cultuur en samenzijn. Kortom: de mooie momenten die het leven in ons dorp zo aangenaam maken.

… een dorp met een prachtig verenigingsleven

We zijn een hechte gemeenschap met een bruisend verenigingsleven. Onze vele verenigingen zijn de motor en de lijm van onze gemeente. Ze zorgen ervoor dat er altijd iets te beleven is en dat de Olenaars elkaar vaak en graag ontmoeten.

… een dorp met welvaart

Een rijk industrieel verleden en een bloeiende economie zorgen ervoor dat het goed gaat in Olen. Mooi wonen, actief ontspannen en werken en ondernemen in eigen streek gaan hier hand in hand.

Kortom…

Drie dorpskernen vertellen voortaan samen het verhaal van een dorp vol toekomst, een dorp vol leven en een dorp vol ontdekkingen. Een verhaal dat blijft groeien en verbinden. Want Olen is nooit uitverteld.