Opvoedingsondersteuning

Inhoud

Een medewerker gaat mee op zoek naar oplossingen voor je opvoedingsproblemen. Zij komt indien gewenst ook thuis bij je langs om te praten over jouw situatie en die van je kinderen.

Kinderwerking Krakboem

Zijn je kinderen tussen 6 en 12 jaar oud? Dan kunnen zij deelnemen aan de kinderwerking Krakboem op woensdagnamiddag. Tijdens deze namiddagen ligt de nadruk op plezier maken en geeft de verantwoordelijke de kinderen op een subtiele manier boodschappen over gezonde voeding, verdraagzaamheid,… mee. Daarnaast leert ze jouw kinderen beter kennen om er achteraf over te praten.

Ondersteuning school en vrije tijd

De medewerker biedt ook ondersteuning bij overlegmomenten op school, bij het CLB of de jeugdhulpverlening. Ze bekijkt of er binnen de omgeving van het kind mogelijkheden zijn om hem of haar zo goed mogelijk te laten ontwikkelen. De zinvolle invulling van vrije tijd staat hierbij centraal. Ze wijst je de weg naar de verschillende diensten in jouw omgeving.

Vormingen

De dienst opvoedingsondersteuning houdt je op de hoogte van informatie-avonden over opvoeding en zorgt ook dat je kan deelnemen. Zij helpt je indien nodig zelfs bij het zoeken naar een babysit of vervoer.