Peppol: efficiënt en veilig elektronisch factureren

Inhoud

Net als de federale en Vlaamse overheid werken we bij de gemeente Olen ook met Peppol. Peppol is een snelle en handige manier om facturen elektronisch uit te wisselen via verschillende boekhoudpakketten. Heb je je facturatieproces nog niet gedigitaliseerd? Dan is dit het moment. Peppol biedt een enorme tijdswinst voor zowel jou als leverancier als voor de medewerkers van Financiën. En als facturen sneller worden verwerkt, worden ze uiteraard ook sneller betaald.

Belangrijk is om daarbij de juiste facturatiegegevens te gebruiken, die vind je hieronder terug. Je bent als leverancier ook verplicht om een volledig bestelbonnummer (10 cijfers) op je factuur te vermelden. Heb je dat niet gekregen? Vraag het dan op bij je contactpersoon van de gemeente.

Wat moet je doen?

Inzetten op elektronische facturatie betekent dat je de voor jouw bedrijf meest geschikte optie kiest. Heb je veel of minder uitgaande facturen? Heb je veel overheidsklanten? Heb je een ERP of maak je facturen bijvoorbeeld in Word? Alle info over het Peppol-model en welke optie je best kiest, vind je op de website van de Vlaamse overheid

Werk je niet met Peppol? Dan is het sowieso belangrijk om je factuur digitaal te bezorgen.

Onze facturatiegegevens

Gemeente Olen

Gemeente Olen is btw-plichtig. Er kan met btw verlegd gefactureerd worden. Bedrijven buiten België moeten een factuur opmaken zonder btw met vermelding van het btw-nummer.

OCMW Olen

OCMW Olen is niet btw-plichtig. Er kan niet met btw verlegd gefactureerd worden. Bedrijven buiten België moeten een factuur opmaken met btw.

Gelieve bovenstaand mailadressen enkel voor facturen te gebruiken. Andere mails stuur je naar financien@olen.be (gemeente), financien.ocmw@olen.be (OCMW) of naar je gebruikelijke contactpersoon. 

Meer info

Nederlandstalige, Belgische leveranciers met slechts weinig facturen naar de overheid, die ondersteuning nodig hebben bij het portaalgebruik voor het sturen van de e-factuur, kunnen tijdens de kantooruren telefonisch een beroep doen op de Vlaamse helpdesk op het nummer: 02 553 48 17.

Het mailadres e.procurement@vlaanderen.be blijft 24/7 beschikbaar voor alle ondersteuning rond e-invoicing.

Je kan ook de functioneel/technisch beheerder Arco contacteren via einvoicelocalgov@arco.be. Arco is een officieel en gecertifieerd Open/Peppol Access Point en staat in voor het ontvangen en het verzenden van de e-invoices van de gemeente Olen.