Vooraf je verbruik betalen via prepaid

Inhoud

Wat is Prepaid, de dienst betalen vóór gebruik?

Heeft je commerciële energieleverancier je contract voor elektriciteit of aardgas opgezegd? Dan wordt Fluvius automatisch jouw ‘sociale leverancier’. Zo kan je toch nog energie gebruiken.

Voor elektriciteit wordt Prepaid onmiddellijk voor jou geactiveerd. Dit is verplicht. Voor aardgas wordt Prepaid geactiveerd wanneer je ook bij Fluvius een betalingsachterstand hebt opgebouwd of wanneer je daar zelf voor kiest. Je betaalt dan de energie die je gaat gebruiken op voorhand.

Dankzij Prepaid blijf je bewust van je energieverbruik. Het zet je ertoe aan energie te besparen, waardoor je vermijdt dat schulden oplopen.

Voor wie?

Om redenen van schuldbeheersing zijn klanten vaak zelf vragende partij om over te stappen naar Prepaid. Daarnaast verplicht de huidige wetgeving om prepayment te activeren bij klanten met betalingsmoeilijkheden.

Meer weten over prepaid?

Hoe opladen?

Je Prepaid-saldo aanvullen kan op drie manieren:

  • online via het prepaid portaal
  • met je bankkaart bij een oplaadpunt (in een Fluvius-klantenkantoor. In Olen heb je nog een bijkomend oplaadpunt in het sociaal huis)
  • cash in een Bpost-kantoor

Heb je nog een klassieke budgetmeter? Dan kan je de kaart opladen in een Fluvius-klantenkantoor. In Olen heb je nog een bijkomend oplaadpunt in het sociaal huis.

Minimale levering aardgas en elektriciteit

Als je je budgetmeter aardgas niet meer kan opladen, hoef je niet in de kou te blijven zitten. De Vlaamse overheid kan van 1 november tot 1 april zorgen voor een minimale levering als je jouw budgetmeter voor aardgas of elektriciteit niet kan opladen.  

Voorwaarden voor de minimale levering: 

  • Je bent klant bij Fluvius en je betaalt je verbruik vooraf via Prepaid.
  • Je dreigt zonder verwarming te vallen omdat je krediet op is.
  • Er is geen geld voor een volgende oplaadbeurt.

Bijkomende voorwaarden voor de minimale levering elektriciteit:

  • Je hebt exclusief nachttarief.
  • Je verwarmt op elektriciteit.

Contacteer het OCMW om na te gaan of je in aanmerking komt en om je aanvraag in te dienen.

Meer info op de website van Vlaanderen