Proefopstelling knip Leemanslaan

Om een veiligere fietsomgeving te creëren ter hoogte van het station te St.-Jozef- Olen zal er vanaf maandag 24 juni een proefopstelling worden geplaatst in de vorm van een knip in de Leemanslaan. Dit ter hoogte van de bocht, vlak na de parking achter de tuin van het sociaal huis.

Leemanslaan staat bekend als een doorgaande route voor gemotoriseerd verkeer komende van Lichtaartseweg en Watertorenstraat. Ook werd er na een meting veel sluipverkeer vastgesteld, afkomstig vanuit de omgeving van de Olense Cité.

Bovendien komt Leemanslaan ook uit op Lichtaartseweg, aan de fietsoversteek van de fietsostrade en daar waar het dubbelrichtingsfietspad loopt. In deze verkeerssituatie ontstaan er vaak conflicten tussen beide weggebruikers. 

Wat betekent deze opstelling concreet?  

  • Doorgaand verkeer kan niet langer de doorsteek maken via Leemanslaan.
  • Bewoners en bezoekers van Leemanslaan kunnen de straat niet meer inrijden langs de kant van Lichtaartseweg. 
  • Voor voetgangers en fietsers is er geen impact: zij blijven door kunnen.   
  • De parking in Leemanslaan ter hoogte van het station blijft bereikbaar via Lichtaartseweg. 

Hoe nu verder?  

De proefopstelling zal negen maanden duren en loopt uiterlijk tot 28 maart 2025. Tijdens deze proefperiode zullen er objectieve verkeersmetingen plaatsvinden. Na een evaluatie neemt het schepencollege een definitieve beslissing over de maatregelen die nodig zijn in Leemanslaan.

Meer info? Neem contact op met de dienst omgeving via 014 27 95 08 of via omgeving@olen.be 

Gepubliceerd op donderdag 13 jun 2024 om 15:54