Samenlevingsdienst

Inhoud

Ben je tussen de 18 en 25? Weet je nog niet goed welke richting je uit wil in de toekomst? De Samenlevingsdienst geeft je de kans om dat uit te zoeken en ondertussen je steentje bij te dragen aan de samenleving. Je opleidingsniveau of ervaring is niet belangrijk.

Hoe werkt het?

Je werkt zes maanden voltijds voor een maatschappelijk project in een sector naar keuze, zoals sport, cultuur, onderwijs, zorg, natuur,... Daarnaast volg je boeiende vormingen over onderwerpen als klimaat, diversiteit en identiteit. Tijdens je traject ontmoet je andere jongeren met uiteenlopende achtergronden.

Je kan bijvoorbeeld evenementen organiseren in een cultureel centrum, kleinschalige landbouw ontdekken, activiteiten leiden in een opvangcentrum voor asielzoekers, in een rusthuis of in een educatieve boerderij. 

In ruil voor jouw inzet krijg je een pak ervaring, nieuwe inzichten, een vrijwilligersvergoeding, een verzekering en een officieel certificaat. 

Getuigenis van Margot

"Op 6 maanden tijd vond ik datgene waarvan ik niet wist dat ik het zocht: tijd, mezelf, vriendschap en verbondenheid. Voor het eerst voelde ik me nuttig, relevant voor de maatschappij. Ik heb voortaan een plan en ik raad elke jongere die daar ook naar op zoek is aan om een Samenlevingsdienst te overwegen. Voor de maatschappij en vooral voor jezelf."

Interesse?

Schrijf je in voor een online infosessie 

Tijdens de infosessie maak je kennis met de jongerenbegeleiders, krijg je meer info en kan je zelf vragen stellen.

Overtuigd?

 Stel je kandidaat voor de Samenlevingsdienst

Omdat we als bestuur De Samenlevingsdienst een waardevol initiatief vinden, ondertekenden we het charter.

Meer info

Samenlevingsdienst