Signalisatievergunning

Inhoud

Als je werken uitvoert en hierbij het openbaar domein zoals de straat of het voetpad inneemt, ben je verplicht een vergunning inname openbaar domein aan te vragen en de nodige verkeerssignalisatie te plaatsen. Denk aan een kraanwagen, een berg zand, een put,...

Procedure

Vraag de vergunning online aan

Vraag de vergunning uiterlijk twee weken voor de aanvang van de werken aan. Bij een omleiding is de uiterste datum voor aanvraag vier weken voor de aanvang van de werken. 

Voeg volgende bijlagen toe aan je aanvraag:

  • signalisatieplan met opgave van alle signalisatiemiddelen die je inzet voor de aanvang van de werkzaamheden
  • plan van fasering van de werken
  • indien van toepassing: een omleidingsplan
  • indien van toepassing: een kopie van de toelating voor het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op het grondgebied van een andere gemeente of van het Vlaams gewest

Ben je niet zo digitaalvaardig en wil je het formulier liever op papier invullen? Neem dan contact op met Omgeving via omgeving@olen.be of 014 27 95 08.

Opgelet

  • Voor werken op een gewestweg vraag je ook de toelating van het Vlaams gewest.
  • Voor werken die een vlotte doorgang van bussen kan belemmeren op een traject van De Lijn, moet je De Lijn ook minimaal twee weken op voorhand op de hoogte brengen.

Kostprijs

Voor te laat ingediende aanvragen betaal je een retributie van 50 euro.

Afhandeling

Tenzij anders overeengekomen mag je op de eerste dag pas na 9.00 uur starten met de werken en het plaatsen van de signalisatie op de openbare weg.