Het Sluizen- (4km), Doffen- (10,7 km) en Achter-Olenpad (11,3 km)

Inhoud

Deze mooie wandelroutes kan je met elkaar verbinden, ideaal voor wie houdt van lange wandelingen.

Het Sluizenpad in de omgeving van de sluizen is het kleine broertje van de wandellussen en telt 4 kilometer. De route brengt je onder andere langs de kapel van Schaatsbergen en de Buulmolen. Elke laatste zondag van de maand kan je er de molenaar aan het werk zien. Hij vertelt je met veel plezier over de werking en de woelige geschiedenis van de molen. Deze wandellus kan je combineren met het Doffenpad.

Het Doffenpad start aan de sporthal of aan de sportterreinen van Buul. Deze 10,7 kilometerlange wandeling langs mooie paadjes loodst je langs de kapel van de Doffense Heikant en het monument van de vroegere Gestelkapel. Deze kapel was gelegen naast een eeuwenoud voetpad tussen Geel en Herentals. Het Doffenpad is combineerbaar met het Achter-Olenpad.

Het Achter-Olenpad is in totaal 11,3 kilometer maar je kunt deze wandeling ook verkorten tot twee wandellussen. Starten doe je aan de sporthal of aan de sportterreinen van Buul. Onderweg kom je langs één van de mooiste kapellen van onze streek, de Sint-Willibrorduskapel of in de volksmond ook het 'kapelleke van Meren' genoemd. Wist jij dat deze kapel vroeger bekend stond als bedevaartsoord voor de genezing van zweren?

De wandellussen kwamen tot stand in samenwerking met de Olense wandelpeters en -meters.