Sneeuw of geen sneeuw: voorbereid op winterweer

De strooidiensten van Technische Dienstverlening houden tijdens de winterperiode het weerbericht goed in de gaten. Ze doen er alles aan om de gemeentelijke wegen, fiets- en voetpaden en de fietsostrade zo goed mogelijk sneeuw- en ijsvrij te houden.

Strooiroutes

Moet er gestrooid worden? Onze strooidiensten volgen een vooraf bepaalde route. Ze strooien dus niet in alle straten. Zout strooien is alleen nuttig in straten waar voldoende verkeer passeert. Strooizout is bovendien belastend voor het milieu. Er spaarzaam mee omspringen is de boodschap.

Bekijk de straten waarin gestrooid wordt

Maak jouw stoep sneeuw- en ijsvrij

Ook als inwoner ben je verplicht om de stoep, de goot en het rioolrooster voor je woning of onbebouwde eigendom vrij te houden van sneeuw en ijzel. Je veegt best de sneeuw samen op de stoeprand, zo kan het smeltwater sneller wegvloeien. Is je buur niet goed te been? Help hem een handje en maak de stoep voor zijn woning mee sneeuw- en ijsvrij.

Opgelet voor gladde spoorwegen

We strooien niet op spoorwegovergangen omdat zout de elektrische geleiding van de sporen kan verstoren. Hou er dus rekening mee dat die overgangen glad kunnen zijn bij ijzel, sneeuw of regenval. Zeker met een elektrische fiets of speedpedelec is het extra opletten. Steek de spoorweg altijd recht over met je fiets, zo verklein je de kans dat je slipt of valt. Ook kan het helpen om even af te stappen en met je fiets aan de hand de spoorovergang over te steken. 

Gepubliceerd op maandag 15 jan 2024 om 08:29