Sociaal internetaanbod: gunstig tarief voor vast internet

Vanaf 1 maart heb je mogelijk recht op goedkoop vast internet met het sociaal internetaanbod. Dit is voor mensen of gezinnen in een kwetsbare situatie.

Wat zijn de tarieven? 

Je hebt twee opties: 

  • Je betaalt maximaal 19 euro per maand voor internet.
  • Je betaalt maximaal 40 euro per maand voor internet samen met andere diensten zoals televisie, vaste of mobiele telefoon,… Het aanbod is afhankelijk van de operator. 

Extra’s en kosten 

Je kan extra diensten toevoegen tegen de normale prijs. Bovendien krijg je 50% korting op installatiekosten. 

Wie heeft recht op het sociaal internetaanbod? 

Om in aanmerking te komen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Via een tool kan je ook meteen nagaan of je in aanmerking komt.  

Bekijk de voorwaarden

Heb je geen toegang tot internet? Maak dan een afspraak bij het zorgteam of ga langs bij je provider (Telenet of Proximus). Zij kunnen samen met jou bekijken of je recht hebt op het sociaal internetaanbod. 

Hoe vraag je het sociaal internetaanbod aan? 

Denk je recht te hebben op het sociaal internetaanbod? Vraag het dan aan bij Telenet of Proximus. Zij zijn verplicht om het tarief toe te passen als je er recht op hebt. 

Wat als je al een ander tarief had? 

Als je al een sociaal tarief had, betekent dit niet dat je automatisch recht hebt op het nieuwe aanbod. Er gelden andere voorwaarden. Je behoudt je oude tarief als je niets doet. Vraag best bij je provider na wat voor jou het voordeligste is.

Gepubliceerd op woensdag 15 mei 2024 om 11:11