Tekentalenten gezocht voor de cartoonwedstrijd 'Olense Kartoenale'

Vanaf maandag 1 juli kan je opnieuw deelnemen aan de jaarlijkse cartoonwedstrijd ‘de Olense Kartoenale’. Dit jaar worden de cartoonisten uitgedaagd om met het hoofdthema ‘verkeersborden’ aan de slag te gaan.

Het thema van Amnesty International is ‘recht op protest’. Iedereen heeft het recht om te protesteren. Het is een onmisbaar middel in de strijd
tegen onrecht. Wereldwijd zijn protesten de drijvende kracht achter verandering. Protesteren kan je op verschillende manieren: door samen de straat op te gaan, online actie te voeren of door cartoons te maken. Elk protest kan inspireren en doen dromen van een betere toekomst.

Maar helaas ligt het recht op protest ook onder vuur. Protest heeft een enorme kracht en daarom zien machthebbers het regelmatig als een bedreiging voor hun positie. In heel wat landen worden protesten in dat geval beperkt en verboden, al dan niet met harde hand.

Ben jij een creatief tekentalent en weet je je weg te vinden in deze thema’s? Schrijf je dan tussen 1 juli en 11 september in voor de wedstrijd.

Inschrijven

Gepubliceerd op woensdag 19 jun 2024 om 13:21