Tekentalenten gezocht voor de cartoonwedstrijd ‘Olense Kartoenale’

Vanaf 1 juli kan je opnieuw deelnemen aan de jaarlijkse cartoonwedstrijd ‘Olense Kartoenale’. Het hoofdthema is dit jaar 'Het hiernamaals'.

Hoofdthema: ‘het hiernamaals’

Het geloof of ongeloof in een leven na de dood is iets van alle tijden. Archeologen konden aantonen dat Neanderthalers het idee koesterden van een hiernamaals waarbij zij hun doden ritueel voorbereidden op de reis ernaartoe. De oude Egyptenaren stelden tijdens hun leven alles in het werk om de eeuwige zaligheid in ‘Amenti’ te bereiken. Gedurende de woelige middeleeuwen hielpen aflaten en pelgrimstochten je kansen toenemen om tussen engelen en heiligen rijstpap te smullen met gouden lepeltjes.

De hemel, het paradijs, Nirwana, de ‘Eeuwige Jachtvelden’, Amenti, Walhalla,… Het zijn allemaal door de mens bedachte oorden voor het mysterie dat ons te wachten staat en dat gelovige mensen hoopvol stemt.

Thema Amnesty International: ‘recht op vrije meningsuiting’.

Als verdedigers van de mensenrechten is voor Amnesty International het vrije woord cruciaal. Sinds haar oprichting komt deze organisatie op voor de vrijlating van alle gewetensgevangenen: mensen die alleen maar vastzitten om wat ze vinden. Vrije toegang tot informatie, bijvoorbeeld via kranten, televisie of internet, is essentieel voor een goed functionerende rechtsstaat. Denk maar aan de acties die Amnesty voert wanneer dit recht op vrije meningsuiting aan banden wordt gelegd.

Inschrijven tot en met 12 september

Ben jij een creatief tekentalent en weet je je weg wel te vinden in deze thema’s? Schrijf je dan tussen 1 juli en 12 september in voor de wedstrijd.

Schrijf je in

Gepubliceerd op dinsdag 21 jun 2022 om 12:09

Thema's