Testcentrum Teunenberg

Inhoud

Er is een COVID-19-testcentrum op het voormalige militair domein Teunenberg in Olen. In het testcentrum kan je enkel terecht op afspraak. De huisartsenkring Zuiderkempen richtte het testcentrum oorspronkelijk op voor de gemeenten van Neteland (Herentals, Herenthout, Olen, Grobbendonk en Vorselaar), Lille, Kasterlee en Westerlo. Bewoners uit andere gemeenten zijn ook welkom.

Voorwaarden

Test pas mogelijk na ontvangst code

Je kan pas een afspraak voor een test maken wanneer je een 16-cijferige code ontvangt per SMS of via je huisarts.

Deze code kan je ontvangen in volgende situaties:

  • Wanneer je een hoogrisicocontact hebt gehad.
  • Op initiatief van een bedrijfsarts, schoolarts,…
  • Wanneer je terugkeert uit een rode zone. Na terugkeer moet je een Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) invullen. Op basis van de ingevulde informatie kan het zijn dat je een code ontvangt.
  • Wanneer je huisarts na een risicoanalyse bepaalt dat je getest moet worden.

De test mag niet te vroeg in je quarantaine vallen, want dan zou je een beginnende ziekte kunnen missen. Meestal moet de test gepland worden op de zevende dag na je hoogrisicocontact. Als je bij het ontvangen van de code geen duidelijke datum voor een test gekregen hebt, vraag dat dan aan je huisarts.

Procedure

Je hebt een 16-cijferige code voor een test ontvangen

Je krijgt deze per SMS of via je huisarts.

Je maakt een afspraak voor een test

Je kan online een afspraak maken via deze website. Heb je geen computer of internetverbinding? Dan kan je hulp vragen aan een kennis. Je huisarts kan ook een afspraak maken voor jou. Als het niet lukt om digitaal een afspraak te boeken, neem dan contact op met je huisarts. Zonder afspraak vooraf kan je niet getest worden!

Je bekijkt het resultaat van je test

  • Via de website van Mijn Gezondheid.
    • Meld je aan en kies voor de rubriek COVID-19. Klik vervolgens op Uitslag van mijn COVID-test of op een van de links die eronder verschijnen.
  • In sommige gevallen via SMS.
  • Via de app Coronalert, wanneer je bij je testaanvraag de 16-cijferige code hebt doorgegeven via je app.
  • Via je huisarts, wanneer je geen toegang hebt tot de website van Mijn Gezondheid of de app.

Regelgeving

Moet je in quarantaine omdat je een nauw contact hebt gehad met een coronapatiënt? Dan kan je online een quarantainegetuigschrift aanvragen. Dit wordt afgeleverd aan werknemers die in staat zijn om te werken maar zich niet naar hun werkplek kunnen begeven omdat ze zich preventief moeten afzonderen om een mogelijke verspreiding van het coronavirus te beperken. De officiële geldigheidsduur van het quarantaineattest is tien dagen.

Meer info

Coronalert

Installeer de app Coronalert op je gsm. Coronalert helpt je om op te volgen wanneer je in de buurt bent geweest van besmette personen.

Je kan de app downloaden via je gebruikelijke appstore op je gsm. Alle info vind je hier.

Nuttige filmpjes