Tijdelijk vaccinatiecentrum in Bobbejaanland en prikdag voor onderwijzend personeel

Begin januari opent in Bobbejaanland een tijdelijk vaccinatiecentrum. Volwassenen uit Kasterlee en Olen kunnen er terecht voor hun boosterprik en later ook kinderen uit de hele Eerstelijnszone Middenkempen. Op 27 december is er in Grobbendonk dan weer een prikdag voor onderwijzend personeel.

Tijdelijk vaccinatiecentrum Bobbejaanland

Vanaf deze week ontvangen volwassenen uit Kasterlee en Olen een uitnodiging voor hun boosterprik. Op deze uitnodiging ontdekken ze een unieke locatie om hun vaccin te ontvangen, namelijk Bobbejaanland. Het vaccinatiecentrum opent op 3 januari.

Naast de volwassenen van Olen en Kasterlee kunnen ook kinderen van vijf tot en met elf jaar van heel onze Eerstelijnszone Middenkempen binnenkort in Bobbejaanland hun vaccin laten zetten. Kinderen kunnen er voor hun vaccin terecht op woensdag en zaterdag. De uitnodigingen daarvoor moeten nog verstuurd worden. Van zodra je een uitnodiging hebt ontvangen, kan je een afspraak maken via www.laatjevaccineren.be/registratie.

De vaccinatie is ook voor kinderen geen verplichting. Het comité voor Bio-ethiek beveelt de vaccinatie bovendien enkel aan voor kinderen ouder dan vijf jaar met één of meer onderliggende aandoeningen. Dat komt door het aangetoonde verhoogde risico op ziekenhuisopname als een kind met één of meer onderliggende aandoeningen niet gevaccineerd is.

Al een afspraak? Verzet deze niet!

Woon je in Kasterlee en Olen en heb je al een afspraak vastgelegd in het vaccinatiecentrum van Grobbendonk? Dan vragen we jou om je afspraak niet te verzetten naar het vaccinatiecentrum van Bobbejaanland. Dat betekent immers een extra belasting voor de medewerkers van de vaccinatiecentra en het callcenter, die momenteel al een drukke periode beleven.

Wegenwerken Olen

Vanaf januari voert Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet in België, werken uit in onder meer Lichtaartseweg. Verkeer op Lichtaartseweg van en naar Bobbejaanland blijft mogelijk, mits lichte hinder. Matig wel je snelheid. Meer info over de werken volgt nog via www.slimdoorolen.be.

Ook de wegen- en rioleringswerken ter hoogte van Neerbuul zijn nog steeds aan de gang. Komende van Olen-Centrum of Oevel (Westerlo) volg je de omleiding via Nijverheidsstraat, Industrielaan, Aarschotseweg en Geelseweg om richting O.-L.-V.-Olen en vervolgens Bobbejaanland te rijden. Meer info: www.slimdoorolen.be.

Prikdag voor onderwijzend personeel op 27 december

Op 27 december is er tussen 9.30 en 13.30 uur een prikdag voor onderwijzend personeel in het vaccinatiecentrum van Grobbendonk. Personeelsleden die werken in het basisonderwijs of de kinderopvang in onze eerstelijnszone kunnen dan hun boostervaccin ontvangen. De directies van de scholen kregen de kans om hun personeelsleden te bevragen en op te lijsten voor de boosterprik. Op basis van die lijsten worden de uitnodigingen verstuurd. Je hoeft hiervoor zelf geen contact op te nemen.

Gepubliceerd op donderdag 23 dec 2021 om 14:05

Thema's