Update Netebrug: brug op Olensteenweg volledig afgesloten, eenrichtingsverkeer op brug op Eerselingsedijk

Sinds zaterdag 14 oktober is de Netebrug op de Olensteenweg (vlak bij Bobbejaanland) gesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Om de veiligheid op de andere bruggen te garanderen, geldt op de Netebrug op Eerselingsedijk vanaf woensdag 18 oktober eenrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer.

Wat betekent dit concreet?

Voor de Netebrug op Olensteenweg/Lichtaartseweg (vlak bij Bobbejaanland)

  • Volledig geen gemotoriseerd verkeer mogelijk.
  • Voetgangers en fietsers kunnen wel nog de Kleine Nete oversteken.

Netebrug op Olensteenweg (vlak bij Bobbejaanland)

Voor de Netebrug op Eerselingsedijk

  • Er geldt eenrichtingsverkeer op de brug. Gemotoriseerd verkeer van minder dan 3,5 ton kan via de brug nog richting Lichtaart rijden, maar niet van Lichtaart naar Geel.
  • Zwaar vervoer van meer dan 3,5 ton mag de brug volledig niet gebruiken. Er geldt een uitzondering voor plaatselijke landbouwvoertuigen.
  • Fietsers en voetgangers mogen in beide richtingen over de brug blijven rijden.

Netebrug op Eerselingsedijk

Waarom deze beslissingen?

  • Op 21 september werd er schade vastgesteld aan de brug tussen de Lichtaartseweg in Geel en de Olensteenweg in Lichtaart. Het gaat om de Netebrug vlak bij Bobbejaanland. Stad Geel en gemeente Kasterlee namen in eerste instantie maatregelen om het verkeer op te brug in te perken zoals eenrichtingsverkeer, een tonnage- en snelheidsbeperking.
  • Bij een tweede inspectie bleek de toestand van de brug nog erger dan eerst gedacht. Daarom is de brug op Olensteenweg sinds zaterdagnamiddag 14 oktober volledig afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer.
  • Door het afsluiten van de brug op Olensteenweg wordt nu ook de brug op Eerselingsedijk extra belast. Daarom nemen stad Geel en gemeente Kasterlee nu ook maatregelen om deze brug te beschermen. Sinds woensdag 18 oktober geldt op de brug op Eerselingsedijk eenrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer richting Lichtaart.

Hoe lang de maatregelen van kracht zullen zijn, is momenteel niet duidelijk.

Meer info op de website van gemeente Kasterlee. 

Gepubliceerd op woensdag 18 okt 2023 om 08:29