Update over werkzaamheden aan het Storm-windpark bij Umicore Olen

Tussen 1 en 12 juli wordt er een nieuwe transformator geplaatst in de nieuwe windmolen die geluidshinder veroorzaakte in het Storm-windpark aan Umicore Olen. Na verschillende tests is gebleken dat er een technisch probleem is met het onderdeel dat de opgewekte energie omzet naar stroom.

Wat staat er te gebeuren?

In de periode tussen 1 en 12 juli zal windmolen-fabrikant Vestas het nieuwe onderdeel installeren. Daarvoor is de opstelling van een hijskraan nodig. De Nieuwstraat wordt gedurende deze hele periode afgesloten.  

Vanaf 15 juli start Vestas met het afstellen van de nieuwe transformator. Het afstellen van deze apparatuur zal ongeveer een maand duren omdat er metingen moeten gebeuren onder verschillende windsterktes. Aangezien er in de zomermaanden doorgaans minder wind staat kan deze periode langer duren dan voorzien.

Eventuele geluidshinder

Tijdens deze maand zal de windturbine, net zoals tijdens de vorige testfase, aan vol vermogen draaien tussen 7.00 en 19.00 uur. Tussen deze tijdstippen kan er eventuele geluidshinder ervaren worden.

Hoe verder?

Tijdens en na de afstel-periode zullen er nieuwe geluidsmetingen plaatsvinden om te controleren of de nieuwe transformator correct geïnstalleerd is.

Omdat de turbine nog steeds in testfase is zal er, nadat de windturbine officieel in gebruik wordt genomen, nog een laatste meting worden uitgevoerd.

Meer info? Neem contact op met Storm via info@storm.be

Gepubliceerd op dinsdag 18 jun 2024 om 10:44