Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Het Genootschap Olen vzw

Het Genootschap van de Pot vzw is een bierproeversvereniging die zich al sinds 1987 inzet voor het behoud van de Belgische biercultuur. We doen dit door te streven naar erkenning van Belgisch bier als onderdeel van onze cultuur, brouwerijtraditie, levensstijl en gastronomie.

We organiseren en stimuleren evenementen en projecten die de bekendheid van de Belgische bieren en hun smaken bevorderen.

We maken deel uit van Zythos en EBCU, de Belgische en Europese bierconsumentenorganisatie.

Jaarlijks terugkerende activiteiten

Elke laatste zaterdag van de maand (met uitzondering van juli, augustus en december) organiseren we een bierproefavond over een specifiek thema (nieuwe bieren op de markt, bieren uit een bepaalde streek of bepaald land, ...). Deze vinden plaats in de polyvalente zaal van de bibliotheek of in het zaaltje van de kinderopvang op Teunenberg. Deze proefavonden zijn toegankelijk voor iedereen mits inschrijving via onze website.

Regelmatig bezoeken we een brouwerij of een bierfestival georganiseerd door andere bierproeversverenigingen over heel Vlaanderen.

Er staat ook een daguitstap op de agenda, deze bestaat uit een brouwerijbezoek inclusief degustatie, een heerlijk middagmaal en een stadswandeling met bezoek aan de plaatselijke horeca.

Om van onze vereniging een hecht team te maken is er ook een 4 daags clubweekend, enkele activiteiten tijdens het clubweekend: brouwerijbezoek, quizavond, casino avond, bbq, gezinswandeling, pleinspelen, proefavond en uiteraard een kampvuur.

Jaarlijks organiseren we een groot tweedaags bierfestival "Het Weekend der Belgische Bieren"

Sinds 2012 organiseren wij in samenwerking met Shopping Park Olen een "Bierfest". Dit Bierfest vindt plaats onder de witte tent die centraal staat op het Shopping Park. Dit Bierfest heeft zijn vaste datum op de eerste zaterdag van de zomersolden.

Het Bierfest staat voor 14 brouwerijen en bierfirma's die zelf hun bieren aan de man en de vrouw brengen, er heerst een gezellige sfeer met bijbehorende muziekoptredens. En dit telkens van 13.00 tot 21.00 uur.

Spreekt alles wat met bier en bierproeven te maken heeft u aan? Lid worden kan via de website.

Terug naar verenigingengids
foto logo

Contact

naam
Chris Dierckx
adres
Sint Corneliusstraat 6C2440 Geel
tel.
0476 33 11 81
website
website
e-mail
e-mail
LCP