Verkeersveilige schoolomgeving Willem Tell

Inhoud

De verkeersveiligheid van de schoolomgevingen is een prioriteit voor het lokaal bestuur. Om de schoolomgeving van Willem Tell (Olen-Centrum) autoluw te maken zijn volgende maatregelen van kracht. 

Filter (zogenaamde 'knip')

Voertuigen kunnen Voortkapelseweg niet meer in- of uitrijden langs het kruispunt met Noorderwijkseweg en Tramstraat. Paaltjes en blokken verhinderen er de toegang. Op die manier kunnen de schoolbussen vlot hun draaicircel nemen.

Schoolstraat

Voortkapelseweg wordt aan de kant van Kattestraat bij het begin en het einde van de schooldag voor een korte tijd afgesloten met een nadarhek. Zo kunnen stappende en trappende leerlingen veilig op school toekomen en vertrekken. 

De schoolstraat is van kracht op schooldagen:

  • bij het begin van de schooldag tussen 8.40 en 9.00 uur
  • bij het einde van de schooldag:
    • tussen 15.40 en 16.00 uur op maandag, dinsdag en donderdag
    • tussen 11.35 en 11.55 uur op woensdag
    • tussen 14.50 en 15.10 uur op vrijdag

Uitzonderingen

Moet je toch met de auto naar school? Dan vragen we om te parkeren in de omliggende straten: Sint-Maartenstraat, Processieweg, op het dorpsplein of in Voortkapelseweg (richting Wee├źn). Je vindt er verschillende parkeerplaatsen. De wandelafstand naar school bedraagt van daaruit maximaal drie minuten. 

Het driehoekig perceel tussen Tramstraat en Voortkapelseweg is tijdens schooldagen voorbehouden voor het parkeren van (school-)bussen. Dit tussen 8.00 en 16.00 (op woensdag tot 13.00). Tijdens schoolvakanties en op schooldagen voor 8.00 en na 16.00 uur (op woensdag na 13.00 uur) kan je je auto er wel parkeren.