Zelf geen vervoer? Zo geraak je tot aan het vaccinatiecentrum

Inhoud

Heb je een uitnodiging ontvangen voor een vaccinatie maar heb je problemen om tot aan het vaccinatiecentrum te geraken? Dit zijn de mogelijkheden.

Vraag hulp aan vrienden, familie of buren

Durf vrienden, familie of buren om hulp te vragen. Het hele vaccinatieproces, inclusief vervoer, duurt in principe niet meer dan anderhalf uur.

Maak gebruik van Hoplr

Maak een bericht aan op het digitaal buurtplatform Hoplr en vraag daar of iemand je mee kan nemen. Heb je zelf geen toegang tot Hoprl? De medewerkers van het lokaal dienstencentrum helpen je graag verder.

Minder mobiel? Maak gebruik van de Minder Mobielen Centrale

Ben je minder mobiel en heb je niemand in je eigen omgeving waar je beroep op kan doen? Dan kan je terecht bij de Minder Mobielen Centrale. De chauffeur haalt je thuis op, blijft wachten bij het vaccinatiecentrum en brengt je dan weer terug. Je betaalt een kilometervergoeding van 0,35 euro per kilometer aan de chauffeur.

Heb je een uitnodigingsbrief ontvangen? Neem dan onmiddellijk contact op met de Minder Mobielen Centrale op het nummer 014 24 86 05. Je moet de rit immers minstens twee dagen op voorhand aanvragen.

Vaccinatie aan huis

Als je niet in staat bent om je te verplaatsen, bijvoorbeeld omdat je bedlegerig bent, dan is er de mogelijkheid om je thuis te laten vaccineren. Contacteer in dat geval je huisarts.

Gerelateerde items