Vervolg betonstort fietspad Neerbuul op 14 januari

Op vrijdag 14 januari staat het vervolg van de betonstort van het fietspad aan Neerbuul op de planning. Concreet wordt er gewerkt ter hoogte van huisnummers 27 tot en met 47 (kant oneven huisnummers).

Wat betekent dit voor de buurtbewoners?

Inwoners kant oneven huisnummer 27 tot en met 47:

  • De uithardingsfase van het beton loopt tot 7 februari, wat inhoudt dat de opritten van deze woningen tot dan niet bereikbaar zijn.
  • De aannemer voorziet minstens één voetgangersbrug per twee woningen om de toegankelijkheid te voet of per fiets te garanderen.
  • Parkeren kan vanaf 15 januari buiten de werkuren (voor 7.30 uur en na 17.00 uur) naast het nieuwe fietspad op de steenslagverharding. Hou hierbij rekening met de nodige ruimte voor doorgaand verkeer en met de opritten van de even huisnummers. Tijdens de werkuren (7.30 uur – 17.00 uur) plaats je je wagen best buiten de werf zodat de aannemer zonder hinder kan werken.

Het is van zeer groot belang dat het pas gestorte beton niet betreden wordt om aftekeningen en beschadigingen te vermijden. Die zorgen voor bijkomende werken omdat de beschadigde stukken hersteld moeten worden. Daags na de betonstort mag je het beton wel te voet betreden.

Tijdens de uithardingsfase van het fietspad stort de aannemer vermoedelijk nog een betonnen kantstrook langs de rijweg. Hierover wordt later uitgebreid gecommuniceerd.

Opgelet: de werken vinden plaats onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Gepubliceerd op maandag 10 jan 2022 om 14:32