Wegen- en rioleringswerken in Spoorwegstraat, Melkerijstraat-Keizershofstraat en Dellekens-Weier

Startdatum: 01-10-2020
Einddatum: 30-04-2021

Stratenplan

Spoorwegstraat, 2250 Olen
In 2020 en 2021 vonden er werken plaats in Spoorwegstraat, Melkerijstraat, Dellekens, Weier en Keizershofstraat.

Welke werken vonden er plaats?

De straten kregen een gescheiden rioleringsstelsel voor de afvoer van regen- en afvalwater, een nieuw wegdek, nieuwe ledverlichting en nieuwe grachten. Daarnaast kreeg Melkerijstraat een splinternieuw voetpad. Melkerijstraat en Keizershofstraat werden omgevormd tot fietsstraten.

De aanplantingen die door de groendienst gebeurden, frissen momenteel het straatbeeld op en de bewoners van Spoorwegstraat en Dellekens-Weier genieten van een nieuwe straat met landelijk karakter.

Met het oog op fietsveiligheid en een autoluwe omgeving voerde het lokaal bestuur ook een filter, beter bekend als een ‘knip’, in. Die kwam in Melkerijstraat ter hoogte van het gebouw van de gemeentelijke groendienst. Doorgaand gemotoriseerd verkeer is zo niet meer mogelijk in de straat. Voetgangers en fietsers kunnen wel nog gewoon door.

Fietsstratennetwerk

Nu de werken ten einde zijn, kunnen actieve weggebruikers het volledige fietsstratennetwerk in Schoolstraat, Melkerijstraat, Keizershofstraat, P. Van Looystraat en Lindenpad ten volle gebruiken. Je kan via de vijf fietsstraten in O.-L.-V.-Olen veilig fietsen tussen de twee schoolomgevingen (basisschool de Kriebel en basisschool De Knipoog), de kinderopvang, de bibliotheek, de sporthal en de speelterreinen in O.-L.-V.-Olen. Je herkent een fietsstraat aan de fietsstraatborden. 

Werk mee aan een veilige fietsstraat

In een fietsstraat hebben fietsers voorrang. Ze mogen de hele rijbaan (in geval van enkelrichting) of halve rijbaan langs de rechterzijde (in geval van dubbelrichting) gebruiken. Auto’s en motorvoertuigen zijn toegelaten in de fietsstraten maar mogen fietsers niet inhalen. Er geldt ook een permanente maximumsnelheid van 30 km per uur in de fietsstraten. Vandaag merken we dat steeds meer mensen de fietsstraten correct gebruiken. Een positief signaal voor de toekomst.

Extra info

Status
Gerealiseerd
Kostprijs

Het lokaal bestuur voorzag voor de werken 1.224.000 euro.

Laatste wijziging: woensdag 27 okt 2021 om 15:48

Contactpersoon

Technische Dienstverlening
Adres
Hoogbuul 13 , 2250 Olen
Tel.
014 23 35 72
karel.nijs@olen.be