Werken Elia in Watertorenstraat vanaf 28 februari

Vanaf maandag 28 februari legt Elia ondergrondse elektriciteitskabels (150kV) aan in Watertorenstraat. Tijdens deze werken is er een gewijzigde verkeerssituatie van kracht. De werken duren ongeveer twee maanden.

Update huidige werken Bankloopstraat, Lichtaartseweg, Kerkstraat

In januari startte Elia met kabelwerken in Bankloopstraat, Lichtaartseweg en Kerkstraat. De werken aan Lichtaartseweg zijn ten einde. In Bankloopstraat en Kerkstraat duren de werken nog tot ongeveer 11 maart. Hierdoor blijven enkele bestaande maatregelen nog een tijdje van kracht:

 • De helft van de rijbaan in Bankloopstraat is nog tijdelijk ingenomen door de werken. Dit gebeurt uitsluitend aan de kant met even huisnummer.
 • Kerkstraat blijft nog een tijdje volledig afgesloten.
 • In Koperstraat, Radiumstraat en Zandstraat is uitsluitend plaatselijk verkeer mogelijk.

Start werken Watertorenstraat vanaf 28 februari

Vanaf 28 februari start Elia bijkomend met de kabelwerken in Watertorenstraat. Deze werken duren in principe tot eind mei. 

Gewijzigde verkeerssituaties

Er geldt vanaf 28 februari een gewijzigde verkeerssituatie in Kasteelstraat en Watertorenstraat.

Fietsverkeer

 • Het fietspad langs de werfzone blijft bereikbaar voor fietsers en voetgangers. 

Autoverkeer

 • Watertorenstraat is tussen Kerkstraat en Zavelheide (tot net voor ingang A van Aurubis) afgesloten voor zowel doorgaand als plaatselijk gemotoriseerd verkeer (met uitzondering van de bewoners).
 • Verkeer van Olen richting Herentals volgt een omleiding via Lichtaartseweg, Stationsstraat, Beilen, Gerheiden, Geelseweg, ring Herentals en St.-Jobstraat. Van Herentals richting Olen volg je de omleiding in omgekeerde richting.

omleidingskaartje

Omleidingskaartje groter weergeven:
omleidingskaartje2,1 Mb(png)

Lijnbussen

Opgelet: lijnbussen 212, 219 en 15b volgen door de werken een aangepaste route. Sommige haltes worden bijgevolg tijdelijk niet bediend.

 • buslijnen 212, 219 en 15 b die normaal een route volgen via Watertorenstraat worden omgeleid via Geelseweg (in beide richtingen).

 • buslijnen 15 b die normaal een lus rijden in Olen via Watertorenstraat, rijden tijdelijk via Oevelseweg - Stationsstraat - Larumseweg (in beide richtingen).Check vooraf de routes via de website van De Lijn.

Hinder tot een minimum beperken

Werken houden steeds wat hinder in. Elia stelt alles in het werk om de hinder tot een minimum te beperken.

 • De aannemer brengt bewoners in de werfzone bijkomend op de hoogte over de toegankelijkheid van hun woning tijdens de werken.
 • Elia werkt alleen overdag tussen 7.00 uur en ten laatste 19.00 uur.  
 • Het lokaal bestuur heeft met Umicore en Aurubis bijkomende afspraken gemaakt in verband met de bereikbaarheid van hun bedrijf voor leveranciers en medewerkers.

Heb je nog vragen? Aangezien het gaat over werken van Elia verloopt de communicatie rechtstreeks via deze firma. Je kan tijdens de kantooruren terecht op het gratis nummer van Elia 0800 11 089 of mailen naar omwonenden@elia.be.

Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet in Belgiƫ, is al verschillende maanden bezig met de aanleg van ondergrondse hoogspanningskabels tussen Herentals en Geel. Die kabelverbinding is nodig om het elektriciteitsnet voor te bereiden op de toenemende energievraag in de omgeving. Dankzij het project kan Elia een betrouwbare elektriciteitsvoorziening blijven garanderen voor bedrijven en particulieren.

Gepubliceerd op vrijdag 18 feb 2022 om 09:00

Wegen- en rioleringswerken