Omleiding door werken aan spoorwegovergangen Gestelstraat en Doffen

Van 11 maart tot 21 april en van 3 tot 14 juni voeren Infrabel en Fluxys infrastructuurwerken uit ter hoogte van de spoorwegovergangen in Gestelstraat en Doffen.

Hinder voor buurtbewoners 

De werken kunnen geluids- en trillingshinder met zich meebrengen voor buurtbewoners. 

Voor bewoners van Gestelstraat is dit van 11 maart tot en met 21 april vooral ‘s nachts en in het weekend. Van 3 tot en met 14 juni wordt er op weekdagen gewerkt van 6.00 tot 22.00 uur.  

Bewoners van Doffen ondervinden vooral hinder tijdens het weekend van 15 maart en 5 april. In het weekend van 22 maart zal er niet gewerkt worden.

UPDATE:

In het weekend van 5 april werkt Fluxys tussen vrijdag 5 april vanaf 20.00 uur tot en met dinsdag 9 april 18.00 uur. Dit brengt ook nachtelijke hinder met zich mee.

Bijkomend hou je als buurtbewoner best ook rekening met extra werfverkeer in je straat en eventuele nachtelijke hinder van werfverlichting. 

Omleiding voor alle verkeer tijdens de weekends van 15 maart tot 19 april 

Voor doorgaand verkeer blijft de hinder vooral beperkt tot de weekends.  

  • Van 15 maart tot 19 april volg je van vrijdag 22.00 uur tot zondag 6.00 uur een omleiding via Geelseweg, Gerheiden, Beilen, Stationsstraat, Kasteelstraat, Lichtaartseweg en Watertorenstraat.
  • Ben je met de fiets, dan volg je een omleiding via Doffen, Distelstraat, Gestelstraat, Hondsstraat en Stationsstraat. 

omleiding

De omleiding is nodig omdat de spoorwegovergangen van Gestelstraat en Doffen in deze periode dicht zijn voor alle verkeer. 

  • De overweg in Gestelstraat is van 15 maart tot en met 19 april elk weekend dicht. 
  • De overweg in Doffen gaat al zeker dicht tijdens het weekend van 15 maart. Ook in het weekend van 22 maart wordt er mogelijk gewerkt. 

Treinverkeer  

In maart en april kan het treinverkeer tijdens de weekends ook onderbroken zijn. 

Wil je de trein nemen, plan dan vooraf je reis via de website van de NMBS

Vragen of meer info

Het lokaal bestuur heeft geen verdere info over de werken. Voor meer informatie neem je dus best rechtstreeks contact op met Infrabel of Fluvius. 

Gepubliceerd op maandag 26 feb 2024 om 15:56