Wie zijn de winnaars van De Keizer Kiest 2023?

Op vrijdag 3 maart zette het lokaal bestuur Olen heel wat vrijetijdshelden in de bloemetjes. Tijdens de viering ‘De Keizer Kiest’ reikten we prijzen uit binnen de categorieën sport, cultuur en erevrijwilliger.

In de categorie jeugdheld ontving het lokaal bestuur dit jaar geen nominaties. Binnen iedere categorie vielen er twee prijzen te winnen: een publieksprijs – gekozen door het publiek via een on- en offline stemformulier - en een juryprijs. 

Categorie: cultuurprijs

  • Publieksprijs: muziekinitiatie voor kinderen van Fanfare De Toekomst
  • Juryprijs: Louis Van Hoof - medeoprichter vzw Keizer Karel en initiatiefnemer stoet ‘het Hele Dorp’

Keuze van de jury: Louis van Hoof is een toonbeeld voor wat engagement binnen het bredere gemeenschapsleven kan zijn. Hij is medeoprichter van vzw Keizer Karel en heeft een mooie en lange loopbaan binnen het verenigingsleven. Louis is een herkenbaar figuur voor vele Olenaars. Hij is de man achter de legendarische stoet ‘het Hele Dorp’, waar mensen nu nog steeds over spreken.

Categorie: erevrijwilliger

  • Publieksprijs: Marleen Gebruers – voorzitster Samana Olen-Centrum en vrijwilligster lokaal dienstencentrum Komie Geire
  • Juryprijs: Jef Mertens – was heel actief binnen het Olense vrijwilligers- en verenigingsleven

Keuze van de jury: Jef overleed enkele weken geleden onverwacht. Nog voor dit nieuws ons bereikte, was Jef al aangeduid als winnaar. Hij heeft een ongelooflijk lange carrière in het verenigingsleven. Ook nam hij jarenlang met plezier heel wat uiteenlopend vrijwilligerswerk op zich. Zo was hij actief als koster-organist in de kerk van O.-L.-V.-Olen, gaf hij kinderen uitleg over bijen en imkers, was hij aangesloten bij de Heemkring en was hij maar liefst 80 jaar muzikant bij fanfare St.-Isidorus. Zijn warm hart en jarenlange inzet als vrijwilliger zal nooit vergeten worden.

Categorie: sportkampioen

  • Publieksprijs: U15 van KFC Linda Olen - tweede jaar op rij kampioen in hun reeks
  • Juryprijs: Rock’n Roll Extreme ploeg

Keuze van de jury: Rock'n Roll Extreme is zowel in binnen- als buitenland bekend. Ze haalde het afgelopen jaar verschillende titels binnen zoals Belgisch en Benelux kampioen en medailles op Europese kampioenschappen. Daarnaast de dansschool ook heel actief in het Olense verenigingsleven. Het is een bruisende vereniging die zijn best doet om kinderen en jongeren aan het bewegen te krijgen.

Gepubliceerd op vrijdag 3 mrt 2023 om 22:00

Thema's