Maandag 12 juni zitdag invullen belastingaangifte

Op maandag 12 juni houdt de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën een zitdag in het sociaal huis. Je kan dan hulp vragen om je belastingbrief in te vullen. Hiervoor moet je vooraf een afspraak maken.

Waar en wanneer?

  • maandag 12 juni van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur
  • in het sociaal huis

Je kan enkel op afspraak terecht bij een medewerker. 

De zitdag is volzet. Het is niet meer mogelijk om een afspraak te maken. Neem best telefonisch contact op met de belastingdienst als je hulp nodig hebt. Je vindt het nummer op de envelop van je aangifte.

Wat breng je mee naar je afspraak?

  • je identiteitskaart
  • alle documenten die nodig zijn om de aangifte te kunnen invullen (loonfiches, leningen, levensverzekeringen, pensioensparen, attesten kinderopvang, opgaves buitenlandse inkomsten,…)

Als je de brief van iemand anders wil laten invullen, dan breng je een ondertekende volmacht en een kopie van de identiteitskaart van de persoon in kwestie mee. Ook gehuwden die alleen langskomen om de gezamenlijke aangifte te laten invullen, brengen een kopie van de eID en een volmacht mee.

Hulp nodig en past 12 juni niet?

Je kan je aangifte ook laten invullen via de telefoon.

  • Bel naar het nummer dat op de envelop van je aangifte staat (bruine envelop) om een afspraak te maken met de FOD Financiën.
  • Een medewerker belt je terug op het afgesproken tijdstip. Hij vult dan samen met jou aan de telefoon je aangifte in. 

Heb je gewoon een vraag over je aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

  • Bel naar het nummer dat op je aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte staat of naar het nummer 02 572 57 57 (directe code: 17001).

Meer info over hoe en tegen wanneer je je belastingbrief moet invullen.

Gepubliceerd op woensdag 26 apr 2023 om 09:00