Zomerschilderen in de Kempen

In de Kempen zijn er heel wat mooie plekjes die het meer dan waard zijn om vereeuwigd te worden op doek. Ben jij creatief met potlood of penseel? Dan kan je elke dinsdag van juli en augustus van 10.00 tot 17.00 uur terecht op de vele mooie locaties in openlucht wanneer je tijd en zin hebt.

Kijken kan ook

Tijdens de zomerschilderdagen zijn ook bezoekers van harte welkom. Je ontdekt schitterende locaties in de regio, geniet van de mooie kunstwerken en veel kunstenaars geven ook graag een woordje uitleg over hun werk.

Zomerschilderen in Olen

Op dinsdag 23 juli kan je je schildersezel opstellen in de tuin van het sociaal huis om van daaruit het stationsgebouw te schilderen. Het stationsgebouw dateert van 1878 en heeft zijn karakteristieke uitzicht nog niet verloren. In 1957 werd de bediening van het station gestopt omdat het personenvervoer te weinig opbracht. Pas in 1996 werd het station weer in gebruik genomen.

In het stationsgebouw is restaurant De Coupé en volkscafé ’t Stationneke gevestigd. Deze karaktervolle bruine kroeg heeft naast een goedgevulde bierkaart ook een bescheiden biermuseum. Al wat met bier te maken heeft, stelt het volkscafé tentoon.

Zomerschilderen in de Kempen

Breng zeker ook een bezoekje aan de andere locaties. Het programma van de zomerschilderdagen vind je op www.facebook.com/zomerschilderdagen. De papieren brochure met het programma kan je gratis afhalen aan het onthaal van het gemeentehuis, het sociaal huis en de bibliotheek.

Download de digitale brochure

Inschrijven

Wil je meedoen? Schrijf je dan op voorhand in bij toerisme Heist-op-den-Berg, 015 25 15 82, toerisme@heist-op-den-berg.be. Deelname is gratis. Je hoeft je maar één keer in te schrijven, nadien kan je elke dinsdag deelnemen aan het zomerschilderen.

Gepubliceerd op woensdag 26 jun 2024 om 15:00